chciałam zakupic ten aparat ale mam wątpliwości czy warto?? czy jest dobrym aparatem?? napomoc!!!
Wersja do druku
chciałam zakupic ten aparat ale mam wątpliwości czy warto?? czy jest dobrym aparatem?? napomoc!!!
Aparat dobry jest - zależy tylko dla kogo i do czego. Poproszę o maila, to prześlę jakieś testowe foteczki. Moj adres: db54148@poczta.onet.pl
Witam!
Przymierzam się do kupna niedrogiego aparatu i wpadł mi w oko Canon powershot A340. Co o nim myślicie? Ma lub miał ktoś takowego?
tani prosty aparacik, podoba sie kobietom.
Kupilem taki mojej Pani. Jej wystarcza :D
w cenie do 400zl nie ma konkurenta...:cool:
Dzięki za info. Tym aparatem nie będę robił nie wiadomo jakich zdjęć, małżonka zapewne będzie pstrykała fotki naszemu dzidzisiowi i sporadycznie jakaś imprezkę więc myślę że na te rzeczy wystarczy.
Aha, w Euro RTV też mają po 399 zl i chyba się skuszę :)
Pozdrawiam
A można, bo aparat, wbrew wcześniejszym opiniom, przeznaczony jest dla każdego, amatora jak i profesjonalisty. Jest bardzo wygodny w podróży i w czasie spacerów na wczasach. Dosłownie mieści się w kieszeni i robi niezłe fotki. Oto kilka przykładów (nie ustrzegłem się jednak błędów wynikających z posiadania również cyfrowej lustrzanki i nawyków z nią związanych)
http://www.forum.rewal.net.pl/viewtopic.php?p=6688#6688
Zdjęcia w całym wątku zrobione Canonem A 430
No zdjęcia ładne i rozumiem że matryca 4 mln pixeli nie jest problemem
Oczywiście, że nie. Z 4 mln pixeli spokojnie wychodzą zdjęcia A4.
Zresztą, nie w pixelach rzecz. Ten Canon oferuje rozbudowany tryb manual, ma dobrą optykę i znakomity DIGIC II. Nie ma równych w swej klasie.
Niedługo umieszczę na tamtym forum kolejne fotki. Dzień był pochmurny, zero słońca, ale nie ma jak to Canon;)
No to sobie chyba zrobię prezent pod choinkę :)
Do tego doliczyć koszty przesyłki i wyjdzie ponad 400 zł czyli to samo co w sklepach :)
Kupilem żonie pezent pod choinkę, a mianowicie Canona A430 i gdy wkładam kartę pamieciowę to mi wyskakuje - "Błąd karty pamięciowej", czy ktos wie czym to moze byc spowodowane?, co mogę z tym zrobic? Proszę o szybką odpowiedź...
irek67, aparat może być sprawny, ale karta może być zwalona, albo też nie współgra z aparatem (np. Kingston może mieć problemy). Sprawdź na innej karcie.
BTW To mój pierwszy post na tym forum, więc chciałbym wszystkich serdecznie powitać!
Ja właśnie zakupiłem sobie ten aparacik (A430) i mimo wcześniejszych opini i związanych z tym moich obaw jestem bardzo zadowolony, robi bardzo dobre zdjęcia. Za te pieniądze to bardzo dobry aparat.
W dzień robi dardzo dobre zdjęcia, dobry zoom optyczny i niezły cyfrowy, sporo funkcji manualnych chciaż przydałoby się np. dłuższy czas naświetlania i informacja o tym. W świetle żarówek potrzeba dobrego oświetlenia gdyż ma słabą lampę i słabo z większej odległości.
Po kilku dniach i eksperymentach, polecam i oceniam na 5.
Przepraszam, że nie szybko odpowiadam, ale przyda się też innym użytkownikom.
Kartę przed użytkowaniem należy sformatować w tym aparacie. Należy włączyć formatowanie pełne, to zazwyczaj pomaga.
Jeśli nie, to karta uszkodzona, lub aparat nie "lubi" niektórych kart.
Faktycznie, z Kingstonami "standard" może być problem, są one po prostu wolne.
Ja polecam GoodRam "standard" (mam 1 GB), jest szybsza od Kingstona i zresztą wykazują to testy. Śmiga nawet przy zdjęciach seryjnych.
aparat zakupiony w vobisie (po 399) - to jedna z lepszych cen w krakowie
jak dotąd (od 2 tygodni) sprawuje się wyśmienicie. Za każdym razem zaskakuje mnie czymś nowym (pierwszy raz mam aparat tego typu). Mam pamięć Kingostona 1GB i nie narzekam. Jak na pierwszą kompaktową cyfrówkę to znakomity wybór.
I tak w ogóle witam wszystkich. To mój pierwszy post ;)