znalazlem na allegro cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37958503
Wersja do druku
znalazlem na allegro cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37958503
Doobree :D . Mam nadzieje ze ktos pierwszy odwazny opisze wrazenia gdzies 8) .
Jaki jest sens pisania takich duperelnych postów jak ten powyżej, poza nabijaniem sobie licznika?Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Komu, jak komu, ale Tobie chyba nie potrzeba polskiego menu w 10D? Zresztą rozumiem, że autor się napracował, tylko... po co?Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
moze ktos jest czyms takim zainteresowany - jest wiele innych duperelnych jak to nazwales postow i tam nie widze abys zabieral glos.Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
@sal mi nie potrzebne faktycznie - znam na tyle angielski ,ze sobie radze :)
Źle mnie zrozumiałeś :cry:Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
Nie miałem na myśli Twojego postu, tylko komentarz Viteza!!!
w takim razie @Jurku najmocniej przepraszam - obiecuje, ze wiecej sie to nie powtorzy
pozdrawiam
Ja nie mam powodu się gniewać!!!Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
A jeśli jestem już przy głosie, to aby nie być podejrzanym o to, że sam generuję niepotrzebny szum :wink: apeluje do Forumowiczów o nie pisanie nic nie wnoszących postów! Forum przegląda się nie tak łatwo i nie tak szybko jak grupy newsowe, toteż np. kilkudziesięciosekundowe oczekiwanie na otwarcie postu tej treści dla przykładu - mhm, ja też tak uważam jest wkurzające delikatnie mówiąc.
Naprawde myslisz ze nabijanie licznika jest mi potrzebne?Cytat:
Naprawde myslisz ze ktokolwiek ma szanse mnie dogonic?
Smieszne :mrgreen: .
Moj post to najnormalniejszy komentarz - czekam az ktos wyprobuje to o czym mowa w danym watku.
A twoje czepianie sie niepotrzebne bardziej wyglada na nabijanie postow :roll: bo nic nim nie wniosles do dyskusji, a ja wnioslem odrobine nadziei ;)
Nikt poważnie myślący nie wątpi w to, że jest to retoryczne pytanie.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
---
Proszę o przesuniecie niniejszego postu do 'rozdziału" Sprawy administracyjne
Pytanie moje do admina brzmi tak - jaka jest procedura odwoływania moderatora?
Jurek, tak jak czepiam się Viteza przy każdej możliwej okazji :mrgreen: , tak tutaj uważam, że przesadzasz.Cytat:
Chyba niejedna osoba czekała na pierwszego odważnego który wystąpi z takim wnioskiem...Cytat:
BTW: Jurek, uważaj co by chwasta nie wyrwał :) ROTFL :)
z przyjemnością podpisuje sie pod tym wnioskiemCytat:
Zamieszczone przez Krzychu
to może zróbcie ankiete :wink:Cytat:
Zamieszczone przez sergi
A jakby co, to kto bedzie odwalal cala ta ciezka robote, ktora jednak skutecznie zajmuje sie obecnie Vitez? Inna sprawa, ze Jurek wprost nie pyta sie o Viteza, tylko o ewentualna procedure.
... i w sumie odwołanie viteza z roli moderatora zapewne nie zmieni jego charakteru ;)
Miej umiar i rozsadek Jurku ... by nie przekraczac granicy smieszny/żałosny :roll:Cytat:
a) zwrocilem uwage ze nagminne pochwaly jednego konkretnego sprzedawcy moga podpadac pod regulamin - dostalem ochrzan ze niby sam kogos reklamuje. Najlepsza obrona jest atak?
b) zwrocilem uwage ze dopisanie sie w watku sprzed pol roku z tekstem typu "zgadzam sie" moze byc uznane za nabijanie licznika - i co dostaje w zamian? Sciganie przez Jurka i czepianie sie kazdego mojego posta. Tylko za to ze smialem komus zwrocic uwage na regulamin?
Przykro mi panowie - ale taka wlasnie jest moja rola tu - http://canon-board.info/faq.php#29
I robie to najdelikatniej jak moge - tylko zwracajac uwage a nie ciachajac od razu czy blokujac.
A odnosnie procedury odwolywania moderatorow - patrz punkt wyzej w FAQ .
Pewnie,tam, opisze gdzieśCytat:
Zamieszczone przez Vitez
[ Dodano: 27-12-2004 ]
Jak zwykle dajecie się sprowokowaćCytat:
[ Dodano: 27-12-2004 ]
Jak zwykle temt: polskie menu, to jak zwykle sztuka interpretacji... każdy angielski inaczej sobie tłumaczy. ja miałem okazję tłumaczyć menu pewnego sterownika, nowsza wersję "zrobił" kolega, na swój sposób - też poprawnie - dla mnie to było jakieś kanciaste :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
lepiej pozostać przy oryginale....
koleś chwali się że jedyne w Polsce menu, pewnie za jakiś czas będzie w większości miejsc do zdobycia za free, a za te 25 pln to niech spada na drzewo. Jakoś crack do 300D może być free a tu jakiś modyfikator firmwaru kasę chce wielką zdobyć.
Skoro się napracował to dlaczego ma nie zarobić?
Jesli autor przerobki ma zgode Canona na modyfikacje softu (czy jego czesci, jaka sa napisy menu) to niech sobie legalnie zarabie. Jesli jest inaczej, to jest problem prawny. Chyba, ze (ja na sofcie Canona sie nie znam) sprzedawca oferuje patch zmieniajacy napisy...Cytat:
Zamieszczone przez maku
pod linkiem z pierwszego posta mamy informację : "Aukcja została usunięta przez pracownika Allegro (numer 37958503)" - hmmmm , ciekawe dlaczego ??? :?
ale pojawila sie nastepna , powiem wiecej pojawila sie nawet aukcja z menu do 300D po polsku.
Daj namiary na nią ( aukcję ) ... ??
Leń :twisted: http://allegro.pl/show_item.php?item=38512782Cytat:
Zamieszczone przez Marcinus
hmmmmmmmmm, ciekawe jak/czym jest to menu przeedytowane ???
Zapewne dlatego, ze produkt jest nieorginalny - to przerobka "przedmiotu praw majatkowych" CanonaCytat:
Zamieszczone przez Marcinus
Jakie 10D.
Wszędzie piszą o 300D /RABEL/.
Pierwsza aukcja dotyczyla 10D.Cytat:
Zamieszczone przez Aszu
Nabyłem drogą kupna polskie menu do 10D i powiem , że nie jest źle. Dobrze obrobione i przetłumaczone. Mogę polecić jak ktoś idzie w myśl "... i Polacy nie gęsi" :D
i co tam ma być? strona główna się wyświetlaCytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
qiq, najwyrazniej cos siadlo. pewnie canon zdjal strone...
Ja jeszcze zdążyłem wejść na stronkę , ale powiem jedno - nie warto było by siedzieć godzinami i przerabiać samemu menu.Cytat:
Zamieszczone przez qiq
Ciekawskich, podobnie jak w watku o 300D - zapraszam do naszego forumowego Downloadu 8)
Z tego co napisał Vitez rozumiem, że firmware z polskim menu do 10D został gdzieś udostępniony do pobrania. Zatem nieśmiało zapytuje gdzie można tego dokonać bo przeszukuje forum już czas jakiś a i działu dwonload znaleść za cholerkę nie mogę ;)
Z góry wielkie dzieki dla dobrego człowieka, który wskaże mi właściwą drogę :)
Przeczytałem wątek o 300D i już wyjaśniła się zagadka zaginionego downloadu. Z zasady nie idę na łatwiznę i zamiast wyręczać się innymi sam szukam potrzebnych rzeczy. W przypadku wasiware do 10D kilka godzin poszukiwań przyniosło tylko masę martwych linków. Dlatego wielka prośba do byłych lub aktualnych posiadaczy zhakowanego 10D o przesłanie pliku - dla mieszkających w warszawie duże piwo bynajmniej nie wirtualne :)
To może z jeszcze innej beczki - znajomy ma 10D z polskim menu ale pliku z firmwarem oczywiście nie. Czy można zgrać firmware z aparatu i jeśli tak to w jaki sposób?