[Calliactis] .::GALERIA::.
Zaczynam serię kościołów Krakowskich...
Chwilowo wrzucam kilka fotek z kościoła św. Anny - jutro będzie z Opactwa w Tyńcu... w poniedziałek z kościoła Św. Piotra i Pawła... niebawem również Św. Andrzeja w Krakowie... oraz - z Mariackiego i katedry Wawelskiej - które już fotografowałem, ale muszę odnaleźć i pomniejszyć zdjęcia...
Dzisiaj trzy Panoramki... (za ostatnie to sorki - przy prostowaniu 'pionów' nie usunąłem dystorsji)...
'w końcu' update -> kilka zdjęć z Manchesteru
Miałem trochę czasu, to i się po dachach połaziło... i po parkingach... i w nocy :)
Manchester to ciekawe miasto - pełne przeciwieństw - od domków dla robotników z okresu (jeszcze!) rewolucji przemysłowe,j po supernowoczesne budynki, od biednych ludzi, po bogatych i salony Ferrari wyrastające na miejscach kościołów... a pogoda - typowo angielska.
Właśnie siadam do obróbki - mam kilka wolnych chwil - będę sukcesywnie obrabiał i dodawał :)
UPDATE: Włochy 2007 - Toskania!
Już dawno obiecywałem, ze zlinkuję zdjęcia z wyjazdu do Toskanii... Na pierwszy ogień idą panoramki - bo akurat je składam. Powinienem dzisiaj sukcesywnie dodawać zdjęcia - nie wiem ile tego będzie, ale co ciekawe - to tutaj trafi :) Na koniec podlinkuję PDF'a ze wszystkim, krótkim opisem i lokalizacją - jakby ktoś był zainteresowany zwiedzeniem podobnej trasy / miejsc.
Florencja - katedra - widok z południowo-wschodniego narożnika. Mieliśmy przez 2 dni fatalną pogodę, a ostatniego - kiedy akurat decydowaliśmy się na wyjazd - zrobiła nam niespodziankę i mogliśmy się cieszyć cieplutkimi promieniami słońca. To zdjęcie jest składane z 12 fotek - kat widzenia - duuuży :) Niestety kilka rzeczy musiało być dociągniętych...
Camping Fiesole - tuż obok Florencji, na jednym ze wzgórz. Polecamy! Ceny stosunkowo 'niewysokie' a widok piękny, no i jak widać - warunki przyjemne :) Szkoda tylko, ze nie udało nam się nawet skorzystać z tego basenu - 2 dni lało - to jest zdjecie z ostatniego - przed wyjazdem.
A to jest panoramka przed... eeee... emmm... hmmm.. - jak znajdę gdzie to dokładnie było - (nazwa budynku) - napiszę. Bardzo podoba mi się światło na Karolinie - częściowo odbite od posadzki placu i po części od mapy.
EDIT: umieszczam jeszcze jedną - udało się szybko zapisać. To jest jedno z miasteczek w rejonie Cinque Terre w Ligurii - byliśmy tam w zasadzie 'z przypadku' - a miejsce stanowi niesamowitą odskocznię od pełnych turystów miast Toskanii!
Za godzinkę będą kolejne :)