Kolega przyslal mi e-mail, ze to juz koniec PiS.
Podobno TVN ich skompromitowalo na calego.
Mozecie podac jakies szczegoly dla nie-lokalnych?
Wersja do druku
Kolega przyslal mi e-mail, ze to juz koniec PiS.
Podobno TVN ich skompromitowalo na calego.
Mozecie podac jakies szczegoly dla nie-lokalnych?
wlasnie to widzialem - masakra. begger nagrala jak ja przekupywali z pis, mojzesowicz dokladnie. straszna kaszana. dwa nagarania filmowe i dwa dzwiekowe. bez zadnych niejasnosci - wszystko czarne na bialym. oj glowy poleca, ale o PIS sie nie martw - chlopaki jeszcze troche potrzymaja. tak do V RP co najmniej :)
filmy maja byc jutro kolo poludnia na terazmy.onet.pl - swoja droga niezla jazda. Prawo i Sprawiedliwosc cholera...
Cały czas leci na TVN24
żenua!!!!!!!!!!!!!
a mnie to nie dziwi. ani ta prowokacja, ani proponowanie stanowisk, ani sposob prowadzenia rozmowy, nawet propozycja pokrycia weksli przez sejm. oni juz niczym mnie nie zaskocza.
jedyne co sie potwierdzilo to to,ze renatka jest wiernym zolnierzem andrew ;)
wtorek 26 września 2006
Renata Beger negocjuje z Adamem Lipińskim
Co posłanka Samoobrony dostanie w zamian za przejście do PiS-u?
22 września 2006 r. - piątek
(...)
Adam Lipiński: Czyli pani z grupą pięciu osób...
Renata Beger: Ja mówię o sobie.
AL: Czyli pani z grupą pięciu osób, czyli razem sześć osób, pani chciałaby wstąpić do PiS-u, a oni do tamtego klubu albo zakładają inne koło, to dobrze, jakie są oczekiwania?
RB: No tak jak powiedziałam.
AL: Czyli co? Sekretarz stanu w ministerstwie rolnictwa, tak?
RB: I to natychmiast.
AL: Wie pani, to żaden problem, bo my mamy mnóstwo wolnych stanowisk, znaczy mnóstwo, to nie ma żadnego problemu z tym, a te pozostałe osoby?
RB: One...
AL: Wolałbym, żeby nie szarpali sekretarzy stanu...
RB: Nie, nie, one będą wówczas same rozmawiały.
AL: Aha.
RB: I ja jestem pewna, tak na 100 proc. na trzy osoby, a dwie to takie są...
AL: Bo tam są różne możliwości, niektórym zależy na reelekcji, to my też mamy pewne możliwości, np. można się dogadać, jeżeliby komuś to odpowiadało, z Giertychem, Giertych ma w niektórych miejscach po prostu białe plamy, jeśli to się nałoży na siebie, to wtedy ten ktoś może wejść do klubu LPR-u, Giertychowi zależy, żeby się troszeczkę, że tak powiem nadymać i może mieć gwarancję reelekcji z listy LPR-u, też PiS wchodzi w rachubę, wchodzi w rachubę ten klub, tak, że tutaj pole manewru jest spore.
RB: Najpierw porozmawiajmy o mnie!
AL: Ale rozumiem, ze pani propozycja to jest kwestia sekretarza stanu w ministerstwie rolnictwa i wstąpienia do PiS-u, to jest moja jedna rozmowa z prezesem, szczerze mówiąc...
RB: No tak, ale ja powiedziałam więcej.
AL: To znaczy?
RB: Ja powiedziałam o moich sprawach sądowych...
AL: Ale jak pani sobie wyobraża te sprawy sądowe załatwić?
RB: To państwo jesteście od tego, a nie ja. Wojtkowi mówiłam.
AL: Nie ma co pani tutaj okłamywać, ja bym to zrobił tak...z panią by się spotkał ktoś kto ma wiedzę na ten temat. Pani by powiedziała, o co chodzi, to znaczy on by przedstawił pani jak to się będzie toczyło, bo jeżeli coś jest... Ja się nie znam na tym, on pani powie i pani podejmie decyzję, jeżeli są jakieś sprawy one się toczą i mają taki przebieg, tego nie można w żaden sposób zatrzymać...
RB: Nie, można.
AL: Nie znam się na tym, jak pani chce, ja mogę się dowiedzieć, dobrze? I pani powiem.
(...)
RB: O klubie mówiliśmy, i stanowisku mówiliśmy, pierwsze miejsce na liście w moim okręgu.
AL: To jest okręg pilski?
RB: Pilski, tam był teraz pan poseł Kraczkowski.
AL: Rozumiem, dobrze, ja to sobie zanotuję.
RB: Tak, no i oczywiście praca dla moich ludzi, bo część ludzi w terenie ze mną przechodzi, wybory samorządowe, oni są już uwzględnieni na liście do sejmiku, dwa wysokie miejsca mnie interesują.
AL: Nie tak szybko (Adam Lipiński notuje – red.), sejmik wojewódzki?
RB: Tak.
AL: Jak ma to wyglądać?
RB: Dwa wysokie miejsca, z tego mogę dać jedno nazwisko Beger. To mówiłam, to mówiłam...
AL: No dobra, to w takim razie...
RB: Z tym, że ja zaznaczyłam, chcę to od państwa na piśmie, i mówiłam i Wojtkowi (Mojzesowiczowi – red.) i pozostałym osobom, które się ze mną kontaktowały, że chcę podpis...
AL: No wie pani, nie wiem czy to jest możliwe, bo my możemy się umówić...
RB: ...że chcę podpis pana premiera, dla mnie to on jest autorytetem
AL: Ale możemy się umówić, bo wie pani to...
RB: Gramy o dużą stawkę.
AL: Ale wie pani, sądzę, że premier jako premier może pani zagwarantować to, że pani dostanie nominację na sekretarza stanu, no to jest możemy się umówić, że pani jest sekretarzem stanu, może mi pani wierzyć, nie wierzyć, ale załóżmy, ze mi pani wierzy, sekretarz stanu to nie ma problemu.
RB: Twardo rozmawiamy.
AL: Jedynka na liście pilskiej, to już jest kwestia umowy, musiałaby pani mieć z PiS-u deklarację, ze my pani gwarantujemy, sprawy sejmiku wojewódzkiego, też może być deklaracja prezesa partii czy szefa zarządu głównego, jakoś tam parafowana przez prezesa, no te inne sprawy, to oczywiście nie.
25 września 2006 r. - poniedziałek
Renata Beger: I co tam w naszej sprawie?
Adam Lipiński: No więc tak: po pierwsze pani musiała mówić jeszcze komuś o tych swoich warunkach…
RB: Z Kuchcińskim rozmawiałam…
AL: Aaa…
RB: Z Kuchcińskim, bo on mnie pierwszy zaprosił.
AL: Rozumiem, dobrze, dobrze, to nie żaden zarzut, tylko żeby nie było potem na mnie, bo ja obiecałem, że... Ja rozmawiałem z premierem.
(...)
AL: Jeżeli chodzi o sekretarza stanu, to prezes na razie tego pomysłu nie zaakceptował. Ja pani powiem tak: znaczy mówię pani szczerze, także...
RB: No tylko szczerze możemy grać.
AL: Jasne. Nie zaakceptował teraz, aczkolwiek to jest tak, że my mamy teraz zablokowane, że tak powiem, przechodzenie ludzi z Samoobrony, ponieważ jest ta sprawa weksli. Posłowie się po prostu boją.
(...)
AL: Ja rozmawiałem dzisiaj z ministrem Ziobro na ten temat i on twierdzi, że z jego wiedzy którą teraz ma, po rozmowach z prawnikami w ministerstwie, Lepper może uruchomić te weksle, to może trwać kilka miesięcy, przy czym nie jest w stanie wejść na majątek, jeżeli posłowie od razu zareagują. To znaczy to będzie tak: on uruchamia weksle, jest zgłoszona nie wiem w jakiej formule prawnej skarga czy odwołanie posła, weksel jest zablokowany, trwa proces i ten proces jest wygrany. Według Ziobro ten proces jest wygrany. (...)
RB: Ja pomyślałam o takim czymś, że skoro są posłowie, którzy czekają na moją decyzję, to może państwo jesteście w stanie zabezpieczyć mnie w razie czego finansowo, a reszta przejdzie jak.... wie pan, gęsiego.
00:12:32
AL: Myśmy się dzisiaj zastanawiali nad tym czy nie uruchomić... Bo teoretycznie to nawet można Sejm obciążyć tymi pieniędzmi, gdyby Lepper... Teoretycznie jest to możliwe.
RB: No ale jak? W jaki sposób?
AL: No że Sejm... że komornik może odebrać do czasu jakby skutkowania tej apelacji posłów... że Sejm by jakby te pieniądze w jakiś, nie wiem jaki, nie jestem prawnikiem, prawny sposób zabezpieczył.
RB: Finansował by jakby, tak?
AL: Tak, bo myśmy też myśleli o tym żeby stworzyć jakiś fundusz, który do czasu kiedy ta sprawa nie będzie rozstrzygnięta mógł, że tak powiem, założyć za tych posłów, gdyby nie daj Boże tam wszedł komornik.
(...)
RB: No i sprawa tych moich spraw sądowych.
AL: Ja wiem, wszystko wiem.
RB: A co z tym?
AL: Ponieważ, no, na razie nie ma armat, to znaczy ten pierwszy nie został spełniony, więc ja już dalej nie drążyłem. Zresztą nie chciałem nawet tego robić nawet z tego względu... bo jak ja bym to powiedział prezes mógłby to komuś powiedzieć...
RB: I za daleko by poszło.
AL: No właśnie. Także dla pani dobra... Dla naszej umowy...
RB: To znaczy wie pan, to i tak jest, wie pan, cała Polska o tym wie.
AL: Nie, nie, to ja wiem chodzi tylko nie wie, że pani...
RB: Tak, nie wie, że ja to podałam.
proba kupienia begger dla pisu, ona chce konkretne stanowiska, a oni przekonuja, ze pogadaja z kaczka o tym (jarkiem). aaa i jeszcze kwestia nieszczesnych weksli - propozycja, a arczej rozwazanie, czy ich przypadkiem nie zaplacic z kasy sejmu..... k*** mac, zastrzelic takich to malo...
"jeżeliby komuś to odpowiadało, z Giertychem, Giertych ma w niektórych miejscach po prostu białe plamy, jeśli to się nałoży na siebie, to wtedy ten ktoś może wejść do klubu LPR-u, Giertychowi zależy, żeby się troszeczkę, że tak powiem nadymać "
to moj ulubiony fragment :)
Ale co w tym nowego? Każda dotychczasowa koalicja podkupowała posłów opozycji. W rządzie byli Religa i Gilowska, o których też łatwo napisać, że poparli PiS w zamian za stanowiska.
Gdzie w tym jakiś skandal?
W podobny sposób powstała Platforma, to też źle?
"dzizys, k**wa, ja pie***le" :shock:
Spokojnie Andrew to tylko Polska.
Nagrali z ukrytej kamery polityczną korupcje. Premier ustami pachołka obiecał stołki dla polityków chętnych zmienić "barwy"
U ciebie cała partia byłaby skończona, ludzie wygnani a w Polsce nic się nie zmieni.
Spokojnie Andrew to tylko Polska.
Jutro w południe (po polskiemu) wejdź na www.terazmy.onet.pl - ciekawe ile mirrorów dadzą :)
Ale kto roz***oli ten Pis? Inne za**ne partie, które będą robić to samo? Jaki z tego zysk?
Moim zdaniem, mimo, ze to jak mowisz "tylko Polska",
to kawalek o finansowaniu jakichs przekretow z kasy sejmu
nadaje sie od razu na dymisje rzadu.
Reszta to w sumie tylko przyznanie, ze g..wno smierdzi....
jak to bylo? Polska Partia Milosnikow Piwa? :mrgreen: mloy jestem, nie pamietma dokladnej nazwy ;)
prezydent ma rowniez funkcje reprezentacyjna. i prezentuje sie przy poprzednim jak portier z kiepskiego lokalu. nie zebym cenil "magistra" jakos szczegolnie, ale przyznac kazdy musi, ze prezencje mial lepsza nich brata pana prezesa. ale OT maly zrobilem:???:
z tego co wiem to nawet giertych jest po studiach ^^ hehe i co z tego wyszło... koleś chce zakładać KAPLICE w szkołach :D (smiech na sali) to juz wole chyba tych bez wykształcenia :D
Czy miał lepszą... Jak był trzeźwy, to może i tak. Czyli rzadko ;) Ale znowu, to tylko jedna z funkcyj prezydenta. Gdyby była główna, to trzebaby wybrać jakąś Miss.
A co w tym śmiesznego? Najlepsze szkoły na całym świecie mają kaplice. Duża część np. w USA jest prowadzona przez Zakony. Nawet taki bandyta jak Stalin chodził do szkoły zakonnej.
Przeczytalem wlasnie, ze ten dupek, ktory to wszystko
powiedzial bierze wszystko na siebie.
"Prezes o niczym nie wiedzial" :lol:
Ale to było dwóch dupków Mojzesowicz i Lipiński
I znowu wszystko zwalą na Kurskiego :mrgreen:
mowilem w drugim poscie - wykreca sie, wyrzuca tych dwoch, kolicja z PSL bedzie :( cholera, zeby tak raz cos sie naprawde zmienilo
Tych 2 napewno poleci (pewnie dostana comiesieczne "wyplaty" z naszych pieniedzy) ale PSL chyba w to nie wlezie, tak mi sie wydaje...
a ci z PSL to co - diet nie lubia? aaaa zapomnialem - chodzi oczywiscie o program. dobra panowie, ide spac - szkoda juz sie dluzej zajmowac tak podlym tematem. pozdrawiam
Mozna juz ogladnac i posluchac:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3646253.html
Ja nie mam pytan...
Moja kula mówi tak - tych dwu gości dostanie "urlop" na pół roku z partii, jak Kurski wcześniej, po czym wrócą i nikt o niczym nie będzie pamiętał.
Powodów do dymisji i bez tego skandalu było więcej, wystarczy aby conajmniej połowa dziennikarzy w wywiadach z politykami pytała zamiast o pierdoły i kto z kim - o stopień realizacji przedwyborczych obietnic.
ale co z tego ze beda pytac? przeciez po nich i tak splywa jak po kaczce... ;)
Oj to święta prawda.
No mleko się rozlało:). Miało być Prawie i Sprawiedliwie, a jest tak samo jak było za LSD. Jedni kolesie zastąpili innych. Szkoda tylko że zamiast zajmować się obniżaniem podatków, bezrobocia i tym jak zatrzymać wypływ ludzi z tego kraju, teraz będzie bicie piany przez miesiąc.
sLd było eleganckie i kulturalne przy tym co się teraz dzieje ... warchoły i chamy bez kultury bez języka (tak tak polskiego) pokażcie jednego który prawidlowo zdania składa !!!!! Tak na wierzchu kupczą (zaczeło się o Jurka i Giertycha jak przy całej Polsce w sejmie się klucili) wiadomo że jakoś tak to zawsze wygląda i w i nnych krajach także pewnie się umawiają ...... ale to corobi PiS to jest granda i dokladny wykładnik ich kultury .... 100% uwalą wybory i to z kretesem .....
do Tomka G : Jesteś dziwnym trochę typkem nie potrafisz przyznać że granda to granda ... bo jest choć rochę bliższa twojemu myśleniu, innymi słowy jak lewica ci w twarz pluje to jest granda i nieuczciwość a jak "prawica": to deszcz pada ..... popierasz skrajnych radykałów w szkolnictwie choć na czas władzy przemalowali się na średnio . w szkolnictwie NIGDY nie powinno być radykałów ani kaplic ponieważ nie wszcy są radykałami albo katolikami a szkoła powinna być dla wszystkich nawet dla nielubianycjh przez ciebie socjalistów ....
Ja znam Twoje poglądy i nie chcialbym wchodić w nowe polemiki pozdrawiam ....
Nie no szkoły jakieś tam se mogą być to spawa rodziców gdzie posyłają swoje dzieci aby odebrały złe (standard) albo anachroniczne XIXw (siostry) wychowanie ..... ale paszoł wont religia ze szkół publicznych na to nie ma mojej zgody .... a jeśli to niech będzie i islam, buddyzm, i inne .... katolicyzm jest szowinistyczny (umniejsza role kobiety kompletnie na przekór rozwojowi spolecznemu), kłamliwy (1000 klamstw i oszustw w historii), zabobonny szczegolnie u nas w kraju .... ja ni życzę sobie takiej edukacji która wpędza nas w w wiek Xix podobnie jak Pis ....
Jak patrzę na to całe bagno to krew mnie zalewa...a Beger pewnie jeszcze medal dostanie... Posłać babę z całą resztą won na Madagaskar...
Tak jak mowisz. Raligia powinna byc nauczana w kosciolach/kaplicach a nie w szkolach. Jak ktos chce wciskac to swoim dzieciom to niech sobie tuptaja do salki katechetycznej pod kosciolem. Ja tak tuptalem i zyje (co prawka skrzywienie psychiczne po lekcjach religii zostalo, ale na to sie juz nic nie poradzi ;) ).
Kurde to takie dziwne jest bo niby kazdy w miare myślący człowiek domysla się
że polityka w dużej mierze polega właśnie na takim "dogadywaniu sie", na fianasowaniu róznych dziwnych przesięwzięć z naszych podatniczych pieniędzy, generalnie na nieczystej grze, ale pomimo to jak sie ogląda takie rzeczy tak wprost to się niedobrze robi. To chyba ten 1% wiary w ludzi (czytaj: naiwności) który jeszcze pozostal daje o sobie znać
PSL zawiesiło rozmowy koalicyjne .... hurraaaa wybory ... . PIS do piachu ....
Widziałem w TV Gosiewskiego "gryzł" z taką nienawiścią wszyskich że aż się zapluł huuuuuurrrrrraaaaaa .....
I z czego się cieszysz....frekwencja będzie żenująco niska. Mamy durne społeczeństwo, które znów nam zafunduje kaszankę w sejmie. Jakoś nie wierzę, że ciemne masy przejrzą na oczy i wytną całe to tałatajstwo z Beger na czele. Jedyny pozytyw to taki że chyba wyp... Romcia
Wszystko lepsze niż Kaczyński , Gosiewski , Zero , dORN, i inni podobni ..... nawet Lepper jest super przy nich ;)
No bez jaj Leper to taki sam burak jak cała reszta, tylko trochę się wyrobił na salonach. A to "wszystko lepsze" oznacza najprawdopodobniej minimalną przewagę Po nad PIS i dalej obecność Samoobrony w Sejmie. Będzie takie samo gówno tylko bardziej elegancko zapakowane.