Wypatrzyłem taką aukcję na Allegro
Chyba warto co?
P.S Nie wiedziałem do jakiego działu to wpisac bo do Sprzedam to raczej nie bardzo.
Wersja do druku
Wypatrzyłem taką aukcję na Allegro
Chyba warto co?
P.S Nie wiedziałem do jakiego działu to wpisac bo do Sprzedam to raczej nie bardzo.
starsza i nowsza wersja nie różnią się podobna od siebie. miałem wersję nowszą a teraz mam zooma 70-200/2,8 i jakiejś ogromnej różnicy nie zauważyłem. 2 tys to faktycznie o 100 -200 stówy za dużo
kurcze wiec mowisz ze 200 2.8 tez jest takie mydlaste na 2.8 jak 70-200 ??zmartwilo mnie to bardzo bo myslalem o takim szkle
Niekoniecznie. Porównywałem fotki i wg mnie stałka jest wyraźnie ostrzejsza od zooma. Jest też gdzieś w sieci test porównawczy obu szkieł.
stałka jak to stałka..... do dyspozycji masz tylko zoom nożny, ja wybrałem zoom ze względu na mobilność i uniwrsalność owego. stałka niestety nie spełniała wymagań co do szybkości dostępu do ogniskowych innych niż 200mm, no ale to przecież nie wada tego szkła a cecha, ale ogólnie to podobno 200/2,8 to nie jest jakaś rewelacja. przy porównaniu z 70-200/2,8 faktycznie może i jest lepsza na 2,8 ale jest to różnica do wyłapania tylko przy powiększeniach 30-45 i większych....
No Jac uspokiles mie bo takiego mydla jak ma legendarny zoom 70-200 bym nie zniosl :)
Gość trochę przesadził z tym emerytem :cry: i to sporo, za 2500zł nówkę tylko bez polskiej gwarancji posłałem znajomemu i zadowolony.
o fcuk! no ja chyba ślepy jestem.... albo strasznie wygodny.... a z doswiadczenia w wykonywaniu mojego typu fotografii (reportaż i wszelakiego typu podrózniczo dokumentalna) wiem, że nie umiem żąglować czterema obiektywami na raz a zdarzało mi się to bardzo często w sytuacjach kiedy akcja zbliżała się lub oddalała ode mnie nagle i szybko i zamiast robić zdjęcia wymieniałem szkłą w tym momencie.... i to zaważyło
O nie Vitez.... o nie. Mam teraz dwa zoomy - taki zestaw Cichego i sobie chwalę bardzo. Jeszcze coś szerszego stałego może..... może 17 mm tokiny i będzie super wypas do moich potrzeb,,,
No a to jest stara czy nowa wersja
OT o sigmie powedrowal tutaj