Dziwne zachowanie Digimate III
Witam
Moje DM3 ostatnio dziwnie zaczelo sie zachowywac.
W miejscu gdzie podaje ilosc wolnego miejsca, jest napisane ciagle 26GB.
I bylo to o tyle interesujace, ze pozyczylem kumplowi na wyjazd ustrojstwo, mowiac, ze musi sie zadowolic taka iloscia placu.
Ten po paru dniach dzwoni, ze nie moze zrzucac obrazkow.
Po przywiezieniu okazuje sie, ze rzeczywiscie.
Podlaczam pod winde i widze... ilosc wolnego 0KB.
Moje zdziwienie jest wielkie, albowiem po odlaczeniu krzyczy ze ma 26GB.
po usunieciu paru GB... 26GB.
Na razie nie moge porzucic zawartosci i przeformatowac bestii.
Ale zagadnienie interesujace. W sumie wszystko dziala normalnie. Tylko to ciagle nieprawidlowe podawanie wolnego placu...
Pozdrawiam.
f.
obudowa 3,5" - jakakolwiek czy jednak kupić droższą?
Co prawda nie potrzebuję obudowy 2,5", ale postanowiłem, że nie będę zakładał nowego topica.
Chodzi o to, że potrzebuję obudowę do HDD 3,5".
Jeszcze niedawno miałem kupić jakieś HDD 320GB SATA, plus obudowę AKASA za 160zł która obsługuje IDE i SATA. Pozatym fajnie wygląda i ma 24msc gwarancji. Jako, że znalazłem w domu jakieś stare HDD ~80GB IDE to muszę mieć do niego obudowę co by to to podłączyć na USB do laptoka.
I teraz pytanie: czy kupić jakąkolwiek/najtańszą obudowę dostępną na allegro (ceny od 60zł) czy jednak dołożyć tą stówę i kupić tą AKASA, biorąc pod uwagę, że jednak ten dysk ~320GB SATA w niedalekiej przyszłości kupię i wtedy tylko przełożę.
Pytanie kolejne: czy wentylator w obudowie musi być? W tych najtańszych w większości chyba są. Nie jestem pewnien czy muszą być we wszystkich? (w tej AKASA nie ma). Boję się, że dodatkowo mi coś będzie rzęzić pod nosem.
Jakby nie było 160zł na takie pudełko to trochę dużo i teraz dylemat.
Nigdy nie używałem takich rzeczy więc nie wiem co tam się może spieprzyć.
Jak ktoś coś wie w temacie to proszę o info.