Zobaczcie, a myślałem, że cudów nie ma :lol: no i pewnie nadal tak będę myślał, jeśli jakimś cudem ktoś się odważy na taki zakup, to niech da cynk to kupie od gościa obiektyw (ma w ofercie 100-300 USM za dobrą cenę)
powodzenia
Wersja do druku
Zobaczcie, a myślałem, że cudów nie ma :lol: no i pewnie nadal tak będę myślał, jeśli jakimś cudem ktoś się odważy na taki zakup, to niech da cynk to kupie od gościa obiektyw (ma w ofercie 100-300 USM za dobrą cenę)
powodzenia
Ale o co chodzi ?
hmmm ale o co chodzi?? :-?
o cene za zestaw, no chyba że coś mi umknęłoCytat:
Zamieszczone przez McKane
http://allegro.pl/item121999982_canon_eos_350d.htmlCytat:
Zamieszczone przez towersivy
strasznie przepraszam, z tych emocji zapomniałem wleić link, sorry
Niezle niezle
Trzeba dac znac allegro bo to sciema na maxa
aha.. jasne.. powodzenia z przedplata na konto :)
Aukcja smierdzaca na na kilometr :evil:Cytat:
Zamieszczone przez tombas
albo pomylka...
kurcze, jak przeczytalem tytul watku, to mialem nadzieje, ze ktos fajny wyjazd na zdjecia proponuje. ale nie ma ... we wsi... o sprzecie jest, jak przystalo na rasowe onanistyczne forum ;-)
Zaczyna sie akcja weekendowych przekretow na allegro... ? :mrgreen:
Cytat:
nie wiem jak wy ale przypomina mi to akcje na ebay:mrgreen: ; ktos traci konto i wsadzaja na jego tone rzeczy za pol darmo a kontakt na innego maila oczywiscie bo sa busy a najlepiej przelew kasy western union bo nie wytropisz ahahah.
1300 zl za 350 z gripem i 2x kitowe !!!
Ciekawe ile osob stracilo juz swoja kase ??
Niedotyklal bym wogole tego
Wyslalem do allegro maila niech sie martwia co z tym zrobic.
popatrzcie jakie rzeczy sprzedaje ten "ktoś" - i to po jakich cenach ?!?!?!
chyba musieli obrobić jakiś sklep ;-)
no i gdzie ja teraz kupię obiektyw za taką kasę...:twisted:Cytat:
..aaaa...żartowałem
I tak nie kupisz ... wzialem wszystkie sztuki i przelalem juz kase ... teraz czekam na przesylke :DCytat:
Ja pierdziele jak sie ludzie rzucili ... juz 4 canony wziete + kilka odtwarzaczy mp3 (takze za niecodziennie niska cene)
Aukcja zakonczona, 7dmiu naiwniakow sie znalazlo :/
ooo świetnie i o nikoniarzach pamięta http://allegro.pl/item121998790_niko...200_dx_ed.html
zdecydowanie ściema.... o dziwo są chętni hmm
bo to Polska. tutaj nikt nie pyta skad zaj...ne, tylko sie cieszy, ze tanio i na pewno nie lamie sobie glowy, ze byc moze to sie dzieje kosztem okradzionego blizniego.
popyt ksztaltuje podaz. sa chetni na "spadlo z TIR-a", sa gotowi to cos z TIR-a "spadnac"...
Polakom gratulujemy tolerancji dla zlodziei
Miałem identyczne mysli :wink:Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
Ale wałek niezły albo poprostu spora pomyłka w cenie :wink: ale zeszło szybciej niz woda z mojej wanny :wink:
Dobra nie moglem na to patrzec i wyslalem jeszcze maile do kupcow. Moze byli niepoczytalni w chwili klikniecia albo cos mam nadzieje ze chociaz jeden dzien sie wtrzymaja zanim allegro zareaguje.
a moze by wykupic wszystko :) oczywiscie nie placac :) moze uratuje to troche kasy nieswiadomym kupujacym... bo allegro moze zareagowac ale np w poniedzialek a duzo ludzi moze juz przelac kase :(
Ta a jak Ci walnie 20 negow to potem bedziesz mial super konto :)
Hmmm mysle ze ten szał na aukcjach to albo ostra naiwnosc kupujacych albo juz w momencie kupna wiedza ze sprzet jest lewy i ciesza paszcze ze zaoszczedza na czyims nieszczesciu..........
Ja ide o zaklad ze nie ma zadnego sprzetu. Lewy sprzet sprzedaje sie nieco tylko taniej niz maja super sprzedawcy zeby nie budzic podejrzenia. Poza tym skad zestaw 350D z gripem i 55-200 z tira ? Nie ma chyba takich megapakow chociaz nie bede sie przy tym upieral.Cytat:
co do negow to nie sadze by zdazyl wystawic bo mysle ze allegro zareaguje :) w koncu
z reszta chyba neg bylby jeden bo to jeden sprzedawca ... tylko wpisow duzo :))) hehe ale za to jaka satysfakcja by byla :))
Aż takich naiwnych to nie ma. Oni wszyscy pewnie myślą że towar jest kradziony i cieszą się że dlatego za 50% ceny. Ciekawe ilu z nich bierze pod uwagę że tego towaru wogóle może nie być a cały wałek będzie zrobiony na nich? :)Cytat:
w sumie jak jest tak to moze i dobrze ze kupuja ... z paserami tez trzeba walczyc..... :) tylko szkoda tych kilku naiwnych co mysla ze trafili okazje...
już sie rozeszły jak ciepłe bułeczki ;]
zostaną już tylko zdziwione miny "szczęśliwych" nabywców
swoją drogą to dziwne, taki oczywisty przekręt a ludzie sie na to łapią, ja tam nie wierze w takie okazje, przeciez jak by wystawic EOS 350d + KIT za cene 2000 PLN to tez by sie szybko rozeszly
tylko jak u niego cos kupisz to ma twoj dokladny adres, a po co podawac na tacy swoje dane teleadresowe jakiejs szajce zlodzeji ?
niestety nie jestem w polsce ale na miejscu kogos z was poprostu zadzownilbym na 997 i poprosil o przekierowanie do jakiegos wydzialu przestepczosci internetowej, albo telefon do allegro:
Adres do korespondencji:
QXL Poland Sp. z o. o.
ul. Marcelińska 90
60-324 Poznań
fax +48 61 8602801
Sa takie megapaki.Cytat:
Oakhallow
Pod telefonem 692 097439 oczywiście poczta głosowa, przed chwilą dzwoniłem, chciałem zapytać czy nie ma jeszcze jednej 350D bo chcę kupić :). Cena 50% jest pewnie po to żeby kupujący od razu pomyśleli że towar jest kradziony i tylko tacy wzieli udział w aukcji. Dlatego teraz nie będzie odpowiedzi na różne pytania bo wszystko jasne i tylko trzeba zapłacić z góry i czekać na przesyłkę :)
sa, sa ale nie za taka cene ! przewaznie ma powystawianych po 7 sztuk wiec liczac pi razy drzwi wychodzi z zakoncoznymi aukcjami ze wystawil nagle sprzetu za 200 tys zl !!!Cytat:
Zamieszczone przez Oakhallow
Konto jest już zawieszone:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=5275142
a tu mozna kupic to samo
http://www.pixmania.com/pl/pl/90417/...-55-ii-ef.html
tylko cena troche inna ;]
Użytkownik kinga277 (53) nie ma w tej chwili wystawionych przedmiotów
Informacje o Użytkowniku: kinga277 (53) - Konto zawieszone
Yuppi !! Szkoda tylko ze akcja nie rozegrala sie jak na filmie, pozwolic akcjom dotrwac do konca w miedzyczasie namierzyc sprzedawce i zlapac na goracym uczynku, bo jakos nie wierze ze teraz uda sie ich zlapac :/
Tu troche już o tym bylo: http://tiny.pl/7gv5
Ciekawe czy ktos wpłacił?
No i gut :) Szybko sie allegro uwinelo ... zakladajac ze pierwszy wyslalem maila o przekrecie to w 1,5 h :) Dostalem tez kilka maili od kupujacych ktorzy wstrzymali sie z wplacaniem kasy wiec przynajmniej 4 osoby sie nie nabraly
Ja poczekam aż odwieszą konto i jak wystawi 5D za 2500 :D:D:D
A czytaliście opis do tej aukcji, bo to prawdziwy wypas!!! Wklejam cały, bo warto zachować dla potomności!
Powiem że dawno się tak nie ubawiłem. Podkreśliłem tylko co bardziej "interesujące" fragmenty. Pewnie tłumaczone jakimś translatorem. Polecam lekturę całego tekstu.Cytat:
CANON EOS 350D + EF-S 18-55 II + EF 55-200 USM + grip BG-E3
informacje techniczne EOS 350D + EF-S 18-55 II + EF 55-200 USM + grip BG-E3
Oto cała kompetencja firmy Canon w dziedzinie cyfrowej, dla Ciebie ! Canon ukazuje tu cale swoje techniczne zaawansowanie dzięki następcy znanego EOS 300D: EOS 350D nazwanemu przez TIPA (Technical Image Press Association) najlepszą cyfrową lustrzanką roku 2005.
EOS 350D posiada nowy czujnik CMOS drugiej generacji o 8 milionach pikseli do niwelowania elektronicznego halasu. 350D posiada procesor DIGIC II o duzej mocy do profesjonalnego cyfrowego EOS, EOS 350D to znakomita jakosc obrazu ! EOS 350D oferuje 3 obrazy na sekunde i trzy tryby nastawienia. EOS 350D jest bardzo reaktywny, EOS 350D posiada interfejs USB 2.0 do szybkiego transferu danych na komputer.
EOS 350D dostarczony jest z 2 obiektywami : EF-S 18-55 II i EF-S 55-200 USM jak i z zasilającym gripem BG-E3, ktory pozwoli na pionowe zdjecia ! jest lzejszy i bardziej poręczny niz EOS 350D, to aparat dla wymagających ! Typ Typ Reflex camera Piksele Czujnik CCD Czujnik CMOS z kolorowym filtrem (RVB) o 8 rzeczywistych megapikselach Rozdzielczość maksymalna (w pikselach) 3456 x 2304 Optyka Typ celownika Optyczny Ekran LCD 1,8" (4,5cm) Odleglość minimalna (makro) Zależnie od obiektywu Odleglość normalna Zależnie od obiektywu Zoom optyczny (precyzyjna wartość) Zależnie od obiektywu Zoom cyfrowy (precyzyjna wartość) Nie Pozycja ISO do dyspozycji Od 100 do 1600 ISO Otwarcie i szybkość Szybkosc : od 1/4000 do 30 s Flash (scalony) Wbudowany flasz
Tryb flasz: auto, wzmocniony, niwelowanie efektu czerwonych oczu powolna synchronizacja Przechowywanie Rozmiar obrazu JPEG, RAW, RAW+ JPEG Karta pamięci KompaktFlash I & II i microdrive Karta pamięci dostarczona wraz z aparatem Non Pamięć wewnętrzna No Video Tryb video No Sekwencja video (maksymalna możliwość) No Wyjście TV Wyjście video NTSC lub PAL Funkcja kamery internetowej Webcam Non Informatyka Informatyczny interfejs USB 2.0 Funkcja Wireless Nie Dostosowanie PC z portem USB (zalecany USB 2.0) - Windows 98, 98SE, Me, 2000, XP
Macintosh z portemUSB (zalecany USB 2.0) - Mac OS 9.0 – 9.2, OS X v10.110.3 Oprogramowanie dołączone Digital Photo Professional Różne Możliwość zasilania Akumulatorlihtium-ion NB-2LH (okolo 600 obrazow)
Grip zasilania BG-E3 (okolo 1000 obrazow) Inne funkcje Procesor DIGIC II
Tryb monochrom
nastepujace po sobie zdjecia 3 obrazy/sek przy 14 zdjeciach
PictBridge
Obudowa stalowa i policarbonat
Dostosowanie do EF i EF-S Rozmiar 127 x 94 x 64 mm Waga (w gramach) 485 Akcesoria włączone Bateria NB-2LH, ładowarka CB-2LT, pasek EW-100DBII, kabel interfejsu IFC-400 PCU, kabel video VC-100
Obiektyw EF-S 18-55 II, obiektyw EF 55-200 USM
Grip zasilania BG-E3 z pionowym wyzwalaczem Wewnętrzne menu angielski. niemiecki. francuski. holenderski. włoski. hiszpański, duński. fiński. norweski. szwedzki, chinski uproszczony. japonski Język (języki) instrukcji obsługi francuski. Niemiecki, włoski Instrukcja obsługi do ściągnięcia (po dokonaniu zakupu tylko 1 download w języku, który wybierzesz): chińska, czeska, francuska, włoska, angielska,polska
Zapraszam do zakupów i przepraszam jeżeli dopiero na zapytania odpowiem po 24h,ale ze względu na dużą ilość e-maili nie jestem wstanie na wszystkie dać odpowiedzi od razu, dziękuje za cierpliwość.
e-mail proszę kierować na adres: piechowiakpiotr@interia.pl lub tel. 692 097439
No to za czujność, uwagę i postawę obywatelską należy się nam chociaż "małe" piwo (jeśli nie medal) od tych którym udało się uratować niemałą kasę.
Pewnie potrzebowali kasy na wakacje, albo na wyjazd do GB do pracy...
A co do tego typu aukcji, to juz widzialem aukcje kamery ktora uzywana kosztuje ok 4k zł, a wystawiona była za (kup teraz) 1200. Okazalo sie ze to lombard wystawia, jak chcialem obejrzec, to przez dlugi czas cisza, ale nagle kamera zniknela z allegro, po czym pojawilo sie zawieszenie konta. Pozniej dowiedzialem sie od znajomych policjantow ze przetrzepali im lombard i okazlo sie ze wiekosc sprzetu byla "jeszcze ciepla". A co do tych ktorzy kupuja bo tanio, to latwo moga sie wkopac, wystarczy ze trafia na upierdliwego policjanta, albo odburkną jakiemuś i tamten sprawdzi im wszsytko od numeru buta po numer seryjny aparatu i moze nagle sie okazac że puszka jest zgłoszona jako kradziona. I delkiwent zostanie oskarzony o paserkę...
A ja bym ich nie żałował. Przecież wiadomo że cena 1300zł za zestaw który wart prawie 4000 jest niemożliwa i kupujący musi mieć świadomość że towar jest kradziony. Przez takich sukinsynów kupujących kradziony towar złodziejom opłaca się kraść i zrywać ludziom aparaty z szyi bo jest popyt.Cytat:
Cos w tym jest :)Cytat:
Zamieszczone przez MMM
Mail od allegro:
"Witam,
Dziękuję za kontakt z Zespołem Allegro.
Dziękuję również za przesłane informacje dotyczące "114712281" .Bardzo ważny jest fakt, że Użytkownicy Allegro aktywnie wspierają serwis w działaniach
mających na celu zapewnienie bezpieczeństwa i zwiększenie wiarygodności Allegro. Zapewniam, że stosowne działania zostały podjęte wobec wspomnianego
Użytkownika.
Serdecznie pozdrawiam.
--
Anna Płygawko
Zespół Allegro
http://www.allegro.pl"
Czyli wychodzi na to ze Allegro zaczyna dbac o dobre imie swojej "firmy"?
Moze e-bay wymusil na nich take podejscie do sprawy?
Ale to dobrze, bo moze w koncu nie bedzie latwo mozna kupic "cieplego" towaru, wiec i zlodziej bedzie musial sie natrudzic...
Tak jak kiedys na wolumenie po roku czy dwoch wyplynela profesjonalna kamera (ciezko to sprzedac) wypynela w czesciach, a i tak nikt nie chcial kupic ani "body" ani szkla....
Już ma zawieszone konto...
McKane, masz wiadomość na priva, przeczytaj jak możesz.