Niedawno dołączyłem do waszej Canonierskiej rodziny :mrgreen: Wystawiam kilka moich zdjęć. Ciekaw jestem jakie będą opinie 8)
Wszystkie to skany z FujiFilm Superia 200ISO.
Wersja do druku
Albo ta Superia gladziutka albo ladnie obrabiane te skany 8) .
Podobają mi się, ale nie potrafię nic więcej powiedzieć ;)
Ładne.
Takie stockowe.
Trafne spostrzeżenie ;-) W CSie 2 jest opcja "Reduce Noise", i działa moim zdaniem lepiej niż wszystkie programy do odszumiania.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Chyba nie potrafię jeszcze zrobić zdjęcia, które by przyciągnęło wzrok na dłużej :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
E tam gadasz. Suszone stokrotki sa naprawdę fajne. I przykuwaja wzrok na dłużej
Dzięki kami :oops: Wciągnęło mnie to dwa lata temu, a teraz myślę o tym już na poważnie. Fajnie by było zarabiać aparatem :rolleyes:
EDIT: Aha, te stokrotki to jeszcze żywe były podczas sesji :P
bardzo fajne fotki - gratulacje :)
Mam CS2 i plugin NeatImage do niego. Wg mnie NeatImage > Reduce Noise w CS2.Cytat:
Zamieszczone przez Bagnet007
Oczywiscie odpowiednio sprofilowany i ustawiony - ja profiluje do kazdego zdjecia indywidualnie.
A czy jest w sieci coś takiego jak profile do filmów ? Kiedyś szukałem, ale z marnym skutkiem.
No łódeczka - miodzio
hehe a ja mam zgloa odmienne zdanie ;-), tzn tak jedynie lodeczka mi sie podoba, jak rowniez "miekkosc" tych zdjec sa takie delikatne ale niestety reszta juz nie, kolory zupelnie mi nie podchodza - sczegolnie pomidor i stokrotki - moze warto by bylo to poprawic?
Wreszcie komuś się niespodobały :mrgreen: Racja, kolory są średnie. Zdaje mi się że to kwestia oświetlenia. Robiłem je przy 250W lampie halogenowej a film był do światła dziennego (tzn. mieszałem z balansem bieli w PSie, ale to nie to co dobre światło). Będe kombinoważ z żarówką błyskową bo softboxa już zrobiłem 8) Niestety do wszystkiego jest potrzebne $$$Cytat:
Zamieszczone przez Jac
EDIT:
Wklejam kilka nowych dzieł 8-)
1.
2.
3.
4.
Film to Kodak ProFoto 400BW, a wszystko zrobione Heliosem 44-2.
Helios jest po generalnym remoncie :mrgreen: i o dziwo działa (remont robiłem ja).
Parę nowych wypocin :wink:
1. Helios 44-2
2. Helios 44-2
3. Pentacon 30mm 1:3,5
Kilka pstryków :) (wszystkie Superia 200)
1. Helios 44-2
2. Jakieś coś 40mm na nibymieszku ;)
3. Pentacon 30mm 1:3.5
4. Helios 44-2
Pies fajny, takie przerysowane ksztalty swietnie pasuja:wink:
Chciałbym go jeszcze zrobić Zenitarem 16mm, wtedy to dopiero perspektywa :D
Nowa porcja:
1. Kilkanaście minut przed wschodem.
2. Nocne pstryki z Mkwiek'iem.
3.
4.
5. Tu miałem stracha o aparat jak nigdy wcześniej :)
Trzymałem go na statywie.
6.
5-tka niezła, tylko kolorystyka jakaś taka...
a mi taka kolorystyka odpowiada.
no ale ja to kiczowaty jestem :D
Tym razem Provia 400F
1 i 2- Mir 20M a 3- Albinar Special.
1.
2.
3.
Bardzo dawno nie uaktualniałem galerii (której i tak pewnie nikt nie ogląda :razz: ), więc czas na mały update.
Wszystko robione na Provii 100F (mój ulubiony :D ) i Zuiko 28mm 1:3.5 (również ulubiony). To chyba już moje ostatnie pejzaże na 35mm.
1.
2.
3.
4.
1,3 fajne kolory i kompozycja:)
3 swietne kolory i delikatne przejscia tonalne nieba, dodatkowo te mrozace skaly dodaja efektu.
Ja tez po wpadce z Velvia 100F wrocilem jednak do Provi 100F. Jedna roleczke naswietlilem na wakacjach i czekam az mi koles wywola.
Piesek mnie się podoba bardzo i nawet pszczółka - fajne kolory, rower super tylko co do kolorów to muszę się z MMM zgodzić ...
Kraków rządzi ale tylko na 3-ce
pozdrawiam
ps generalnie fajne nie przeciętne fotki
Super zdjęcia
Bardzo mi sie podobaja
Fajnie że się podobają ;-)
Najbardziej jestem zadowolony z 2-go zdjęcia ostatniej serii. Może nie porywa kadrem czy jego zawartością, ale włożyłem w niego nadzwyczaj dużo pracy: powyrywanie szpecących krzaków, usunięcie śmieci na długości całej drogi, poukładanie kamieni itd... ;-)
A co jest z Velvią 100F nie tak ? Tak tylko pytam, bo przyznam się bez bicia. że jeszcze nie miałem okazji mieć jej w aparacie :roll: Odkąd poznałem Provię nie kupiłem nic innego a chciałbym jeszcze wypróbować Velvię 50.
w ostatniej serii dla mnie za duzo tego dziwnego fioletu-błękitu, no niewiem może to monitor,
Ostatnia tura skałki Twardowskiego????
mnie się podobają
A tu raczej ciekawostka.
Jedno zdjęcie (Superia 200 + Tamron 75-300) skanowane:
lab'owym Frontierem 350
i Nikonem LS5000ED
Kurcze ja bym oba połaczyla
Podobaja mi siekolory z pierwszego zdjęcia ale jaego dolnej częsci a z drugiego górna część.
Jakby je na pół ciachnąc i połaczyć byłoby dla mnie rewelacja
pierwsza jak dla mnie fajniejsze kolorki
Druga fotka taka nijaka, pierwsza ma klimat:)
Hehe, myślałem że opinie będą całkiem odmienne :p
W labie masakrycznie wyostrzono kontury i podbito kolory.
Poza tym tam gdzie z Frontiera są czarne dziury, Nikon zdaje się być zaledwie w połowie swojej dynamiki.
Właściwie to barwy są bardziej zgodne z rzeczywistością w drugim, ale w pierwszym to podbicie chyba rzeczywiście wygląda efektownie :lol:
2 wersja dla mnie duzo lepsza.
nr 2 ma zdecydowanie lepszy klimat
mz 1 ma klimat! dwójka jak HDR lub cienki rendering gry komputerowej:)
pozdr
Dawno nic tu nie aktualizowałem.
Velvia 50 - jest genialna :smile:
Pod spodem 1min 20sek ekspozycji (po korekcji).
Kilka nowych -o zgrozo- cyfrowych stworów :-)
-1-
-2-
-3-
Wczorajszy plener z Temol'em
-4-
Wnioski po plenerze: sprzedaję nerkę i kupuję 7-14 i 150mm :mrgreen:
1 - fajne coś ;)
3 - jakoś mnie nie przekonuje, 4 już bardziej
4 chyba najlepsza
a z poprzednich to wszystkie trzy miło się oglada
Dzięki za odwiedziny :)
Na trójkę było już chyba za późno. Latarnie i mieszkania zaczęły się coraz mocniej prześwietlać. Mimo wszystko super się je ogląda w skali 1:1. W oddali widać nawet mój blok 8) Teraz czekają na przelanie na papier.
Przyczajony tygrys... :-D
jaka mina.. wkurzyłeś go czymś? ;>