Witajcie
Czy Wasze lampy rowniez maja luz na glowicy, szczegolnie widoczny przy polozeniu 75 stopni do gory?:shock:
hmmm
pozdrowienia
JK
Wersja do druku
Witajcie
Czy Wasze lampy rowniez maja luz na glowicy, szczegolnie widoczny przy polozeniu 75 stopni do gory?:shock:
hmmm
pozdrowienia
JK
Tak, mają :/ I zauważyłam to w jakieś dwa, może trzy dni po kupieniu tej lampy. To znaczy wtedy się to pojawiło...Cytat:
Zamieszczone przez jotka
Maja. Od nowosci. Irytujace ze sprzet za 1kpln jest tak badziewiasto wykonany. Ale takie zycie.
To sie chyba postep nazywa. (i tak kliencie kupisz cos nowego za rok, a jak nie to my ci w tym pomozemy).
pozdrawiam
f.
Mówicie o tym 1mm o który można ją "podciągnąć wyżej"? Nawet bym nie pomyślał żeby się do tego przyczepić. Nie przesadzajcie że taki "luz" świadczy o badziewiastym wykonaniu :) Ciekaw jestem jak to wygląda w 580EX. Zapewne jest tak samo. Mi w niczym nie przeszkadza... :roll:
Qrde u mnie w 580EX tez jest kawaleczek luzu... wyrzucic przez okno czy wstawic do gablotki i odkurzac co jakis czas? :roll: .
A serio - naprawde wam to przeszkadza? Warto tracic nerwy dla az takiego pieszczenia sie sprzetem?
W sumie tez tak kiedys mialem 8) , ale im wiecej sie foci i ufa sprzetowi, ktory sie posiada niezaleznie od drobinek kurzu, minimalnych luzow czy rysek tym bardziej sie czlowiek uodparnia na takie *******ki :p .
Wlasnie sprawdzilem jakie moja 580'tka ma luzy :) Patrzcie... Rok robilem zdjecia i nie przeszkadzalo mi to a teraz... Masakra :twisted:
Czy to wychodzi na zdjeciach? :mrgreen: Bo jesli nie to po co sie tym przejmowac?
Chyba się zastrzelę:!: Moja 580EX ma luzy:!: Muszę sprawdzić czy nie mam poruszonych zdjęć:lol:
Hmm a moja 580EX nie ma żadnego luzu.. Hmm proszę poradzcie co mam robić,może oddać do serwisu, może jest zepsuta? :D
Całe CB... Z całym szacunkiem panowie - nikt nie mówi, że to problem, że to wpływa na jakość zdjęć. jotka zadała zwykłe pytanie. Dostała pare normalnych odpowiedzi, a przyszli do dyskusji inni Użytkownicy i robią z autorki postu idiotkę.
edit: literówka
moja droga jotko .... i fotoaniu. luz ten przez fachowców nazywany floooz jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania lampy Canon. luz ten niewluje wszelkiego typu niewłaściwe traktowanie lamby błyskowej i zmniejsza do zera możliwość wyrwania lampy z obudowy a obudowy z sanek (a sanek z aparatu może) nie przejmował bym się tym niezwykle pożądanym loooozem.
pozdrawiam ;)
Dziękuję zanussi. Nie mówię, że się nim przejmuję. Gdzie to powiedziałam/napisałam? :-)Cytat:
Zamieszczone przez zanussi
Zanussi lepiej nie mów nic o looozie bo naprawdę zacznę się przejmować tym brakiem luzu :)
Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Vitez - dokladnie tak.... im wiecej robie fotek tym mnie czyszcz matryce, tym mniej jest ona brudna ,,,,, a zmieniam czesto szkla....
motyla noga... moja 420EX nie dosc ze przy 75st ma luz, to rowniez przy 60st.
a przy obrocie w poziomie to w zasadzie w kazdym polozeniu "dyga" (lekko, ze lekko, ale mozna wypunktowac)...
radzicie sprzedac, czy probowac z tym zyc? ;-)
nie... to nie tak. my po prostu sobie robimy zarty z onanizmu sprzetowego. tak, zeby samych siebie przekonac, ze onanistami wcale nie jestesmy. ani troche :)Cytat:
Zamieszczone przez fotoania