Pożegnaliśmy Krzywoustego...teraz będzie nami rządzić dwóch Łokietków...super
Wersja do druku
Pożegnaliśmy Krzywoustego...teraz będzie nami rządzić dwóch Łokietków...super
zauwazylem ze prawie wszystkie wiadomosci dotyczace polityki dodajesz Ty :P az tak interesujesz sie polityka? ;)
denerwuje mnie po prostu ta cała (photo)szopka
Ehhh, za łatwo się wywinął z tych 3 milionów mieszkań. Działał mi na nerwy od jakiegoś czasu, chyba wszystko co mówił było czystą propagadną wymyśloną przez Kamińskiego i Bielana. Do tego jeszcze ostatnio te bezczelne reklamówki PiSu. Zabrakło w nich tylko parafrazy klasyka tego gatunku: "Żeby Polska rosła w siłę, a ludziom żyło się dostatniej", "jesteśmy dziesiątą potęgą gospodarczą świata" etc.
i bedzie drugi "potatoe"
Widzę jeden plus- jesli tralalalalalala Kaczor zostanie premierem, to wreszcie zobaczymy na stanowisku tego, który jest odpowieddzialny za 60% tego burdelu. A dotąd mieliśmy kompletnie patologiczną sytuację jak za komuny- premierem był X a rządził sekretarz partii.
teraz Kaczor dostanie cięgi i będzie się musiał tłumaczyć, czyba, że na premiera da Renatę PEGEER, tak dla jaj... skądinąd nie kaczych, raczej kukułczych.
jak to było ?? teraz ja jestem sprite a wy pragnienie ??
powiem jedno masakra .... a marcinkiewicza szykują na prezydenta wawy bo tylko on ma szanse z PO w warszawie .....
masssakra polityka zagraniczna masssakra (a miałem nadzieję że to im przynajmiej wyjdzie)
masssakra.
teraz to dopiero cyrk bedzie a nie masakra :mrgreen:
Currrwa ale kyrk...
Wzieli by się do jakiejś roboty a nie tylko przepychanki, tasowania i naprawa moralności społeczeństwa...
uwaga, bedzie glosno:
WYJEZDZAJCIE Z TEGO BURDELU POKI JESTESCIE MLODZI!
NIE MARNUJCIE SWOJEGO ZYCIA I ZYCIA SWOICH DZIECI
DLA PSEUDO-WYOBRAZENIA O FAJNYM KIEDYS W PRZYSZLOSCI
KRAJU, W KTORYM PRZYSZLO WAM SIE URODZIC.
TAM NIGDY NIC SIE NIE ZMIENI, niestety...
snowboarder chyba przeginasz ;-), sa w zyciu wazniejsze rzeczy jak kasa i dobrobyt, jesli ktos ma choc troche poczucia przynaleznosci, patriotyzmy to nie wyjedzie, a jesli wyjedzie to tylko po to zeby zarobic i wrocic ;-)
Mi tu jest lepiej niz by mi bylo chyba gdziekolwiek indziej, a wiesz dlaczego? bo tutaj jest moj DOM, i chocby bylo 100 gorzej to nie wyjade
chlopcy, spokojnie. cyrk dopiero przed nami :mrgreen:
nawet jak ci ktos regularnie za przeproszeniem sra na srodku tego DOMUCytat:
Zamieszczone przez Jac
i potem kaze klekac i sie modlic, by pam bog posprzatal?
Ile razy chcesz ta kupe sprzatac i potem miec nadzieje, ze juz nastepny
raz to bedzie kwiatek?
Mi nie chodzi o "kase i dobrobyt", jak to powiedziales, lecz o zwykle,
proste i normalne zycie. Wole byc sprzedawca w Gap'ie niz
dyrektorem w tym domu z gownem na srodku...
Jac, przepraszam, ja pomimo ze siedze zagranica mam poczucie przynaleznosci oraz patriotyzmu, ktore wlasnie tu daleko od Polski jest wieksze niz kiedykolwiek.
Polityka dzieli ludzi i dlatego lepiej moim zdaniem zostawic ja politykom a My chodzmy w plener szukac ciekawych temtow na focenie :)
jak sie dzecka nie umie wychowac,to ono wie,ze moze srac bez konsekwencji.
widze ze nie masz pojecia o tym co sie dzieje w PL, docieraja do ciebie strzepkiu informacji naglasniane przez media, panuje ogolna nagonaka na PIS i to sie wszytkim udziela, panstwo jest pokazywane w czarnych barwach, dodatkowo na obraz PL zlozylo sie kilka wpadek rzadu...
a wystarczy pojsc do urzedu i zobaczyc ile sie zmienilo (przynajniej w w-wie czesto jestem w urzedach - roznycn nie tylko w w-wie) remontuja naprawiaja itd... tak jestesmy w tyle w stosunku do "zachodu", ale przynajmniej nie mamy zrobionej sieczki w glowie przez media, bo na bierzace TUTAJ egzystujemy - ja widze wiecej plusow niz minusow, duzow iecej plusow, ktorych ciagle przybywa
Nie ma sie co ludzic 400 osob nie jest w stanie rozwalic tego panstwa - to jest kolosalna machina ktora ma wiele procedur kontrolnych i tego dwoch blizmnikaow nie roz***przy,
Pozostaje tylko szczekanie psow przy drodze, ktore zawsze beda szczeakc... a karawana idzie dalej
Ciężko Ci to zrozumieć, co? Może dlatego, że Polskę znasz w tej chwili głównie z telewizji i lektury portali? Bo coś nie wydaje mi się, że co tydzień latasz, jeździsz po wioskach/miasteczkach i badasz nastroje... A opinie wypowiadasz co najmniej takie jakbyś to robił. Ba, jakbyś był specjalistą w tej (polityka, socjologia, whatever) dziedzinie.Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
Ja też do Polski jeżdzę ostatnio chyba nawet rzadziej niż raz na rok. I choćby z tego względu nie miałbym na tyle bezczelności, żeby napisać to co Ty powyżej. Owszem, można się z troską zapytać, zasugerować... ale mieszać z błotem... nie, przepraszam, z gównem wszystkich tych, którym jednak mimo wszystko, się chce, nie idą na łatwiznę tak jak Ty czy ja - to jest żenada. To jest Ziobro :evil:
Ojej no, poprostu polityka prorodzinna ;) Czyli rodzine wpychamy wszędzie gdzie się da ;) taka liga polskiej rodziny będzie :)
Snowboarder - popieram.
Już idąc na studia pogodziłem się z myślą o wyjeździe. Obecnie szukam jakiegoś dobrego laboratorium, w którym będę mógł się zaczepić. Tutaj czeka mnie jedynie wolontariat, ewentualnie robota za 1 kzł miesięcznie. Kpiną jest to, że pracując dorywczo w czasie studiów zarabiałem kilka razy więcej niż mogę zarobić w zawodzie. Poza tym - przy obecnej sytuacji nie mam co liczyć na rozwój tak bezbożnej dziedziny nauki jak biotechnologia. O innych, mniej materialnych mankamentach tego kraju nie wspomnę, bo po co się powtarzać.
Tak więc zabieram stąd co najcenniejsze, a mianowicie swą drugą połowę i aparat, i spadam. Najlepiej do Nowej Zelandii. Bo dalej się nie da.
Cytat:
Zamieszczone przez muflon
muflon,ale tu chodzi o tych 400, o ktorych mowil Jac. nie o caly narod,patriotyzm i inne takie.
to ta '400' robi (za nieprzeproszeniem) burdel, niezaleznie od orientacji politycznej...
To najwiekszy blad (jak do tej pory) obecnej koalicji, moga za to zaplacic glowa...
P.S. Przypominaja mi sie najlepsze skecze Monty Pythona, sytuacja ma wiele z nimi wspolnego.
I jeszcze coś: takich, którzy mogą wyjechać jest... no, niech będzie 30%. Zostaną ludzie po czterdziestce, wieś, niewykwalifikowani, nie znający języka. Liczmy na oko 30 milionów. Jaką masz dla nich radę Wujku Dobra Rada? Czy taką jak w kawale o Gorbaczowie i Reaganie: "a to nas nie obchodzi"?
to zes teraz przywalil kolego :-( Mialem cie za bystrzejszego...Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Wiec tlumacze - nigdzie i nigdy nie zmieszalem z gownem nikogo,
kto mieszka w Polsce, uzylem przenosni, gdzie gownem na srodku
domu sa kolejne rzady i uklady wszelkich masci zmieniajace sie
co pare lat i ciagle na gorsze.
Ten sprzatajacy to wlasnie przecietny Polak, ktory tyle z tego ma,
ze musi... wlasnie sprzatac. I zyc slepa nadzieja, ze kiedys bedzie
lepiej...
Ja po prostu chce wam pomoc, jesli chocby jedna, dwie osoby
sie zastanowia i powiedza sobie: "czemu nie sprobowac, moze
rzeczywiscie mozna zyc spokojnie bez zawracania sobie glowy
ciaglym sprzataniem gowna" to juz bedzie cos...
ales muflon dal, naprawde... :-(
Za niedługo w polsce to psy będą szczekać ****mi, sraki ptakać a ludzie będą krakowali do maszerowa...Cytat:
Zamieszczone przez Jac
A tak w ogóle, to widzę, że zanosi się na kolejny topic do zamknięcia,
albo przeniesienia do PRALNI :D
Bo polityczny...
Tylko nie zapomnij odddac kasy za nauke w tym tez za studia, profesorom ktorzy jednak nie wyjechali i za gowniane pieniadze cie tutaj nauczyli na takim poziomie ze z szcunkiem wszedzie patrza na ludzi wykrztalconych w PL...Cytat:
Zamieszczone przez Wats0n
Takie podejscie jest teraz modne, wez ile udzwigniesz i uciekaj... :evil:
Snowborader - super jest w USA, powiedz Wats0n'owi ile by zaplacil za studia?
Jac zapraszam do mnie do Wałbrzycha...jak nie zgubisz zawieszenia na pierwszych 50 metrach bedziesz mistrzem. W moim pięknym mieście jest 4 zarządców dróg i żaden nic nie robi. W zimie jest jeszzce fajniej, bo pługi jeżdża z podniesionymi pługami bo nie mogą odsnieżać dróg, które zarządza ktoś inny. Poza tym na remont innych dróg też nie moze miasto wydać złamanego grosza bo nie ma do tego prawa...nie ma prawa wyremontować drogi która jest w mieście...Czy nie mogło by być tak, ze w momencie przekroczenia tabliczki z napisem Wałbrzych (w tym wypadku) zarządcą dróg staje się prezydent miasta albo osoba mu podległa a nie jakiś pan z Wrocławia, który gówno wie o dziurach w moim mieście ??
4000 pln na miesiąc to nie są gówniane pieniądze...wybacz....
Cytat:
Zamieszczone przez mattnick
Mattnick, nic nie wiesz o zarzadzaniu drogami i dlatego wydaje ci sie to dziwne ;-) sa drogi powiatowe, wojewodzkie krajowe, maja rozne priorytety, kto inny jest ich wlascicielem i kto inny za ich remonty placi, to ze system nie bangla nie jest wina taliego podzialu tylko ludzi ktorzy za to w tym "rejonie" odpowiadaja plus pewnie wiadomo notoryczny brak kasy, ja nikogo nie bronie, bo sam jezdze troche po polsce i wiem jak to wyglada :-(.
haha - taka ma oficjalna pensje? czy dorobia na boku bo wiesz mozna powiedziec ze nie ma co narzekac bo jak by sie pracowalo na 5 etatow to z 1k bylo by 5k ;-)...Cytat:
To Tobie się tak wydaje...Cytat:
Zamieszczone przez Jac
tak, ale tylko na podstawie tego co do tej pory napisales ;-)Cytat:
A ja mam powoli tego dość. Większość moich znajomych już wyjechała. Sytuacja w kraju jest fatalna. Polityka w Polsce to jedne wielkie bagno. Raz zamieszane w lewo, a raz w prawo. Niemcy nazwali naszego kaczorka - kartoflem ( chyba mają rację ). Nie chcę mieszkać na kartoflisku !!!!
Panowie, nie denerwujcie się drobnostkami - będzie jeszcze gorzej :D
Po PISie do władzy dojdzie samoobrona, Lepper zostanie prezydentem, a Beger premierem.
:mrgreen: naszczescie nikt nie jest wiecznyCytat:
Zamieszczone przez czornyj
Pamiętaj że ty też i razem z tą szmirą lecą najlepsze lata ...Cytat:
Zamieszczone przez Jac
hehe, no pewnie ze pamietam, tyle ze ja sie na nich specjalnie nie ogladam, robie swoje i mam ich w.... powazaniu ;-), glosuje kiedy trzeba i czekam cierpliwie..., chyba nigdzie na swiecie nie jest super jesli chodzi o wladze... w kazdym rzadzie znajda sie oszolomy (sorry oszolom :mrgreen:), i raz sa przy wladzy a raz w opozycji ;-)Cytat:
Zamieszczone przez popmart
Trzeba robic swoje i nie ogladac sie na innych, bedzie dobrze !
No to sobie popisaliście. I macie sporo racji, ja muszę na to spojrzeć tochę inaczej a poniżej kilka moich refleksji.
1. Wyjechało sporo ludzi i już brakuje osób z kwalifikacjami, to się już czuje na rynku pracy. Eefekt, zaraz będziemy musieli płacić więcej aby ktoś został.
2. Polska to fajny kraj do życia i pracy, jeśli się ma pomysł na życie. Byłem w kilku krajach eurpejskich i w USA, wszędzie wszystko dobrze wygląda na zdjęciach. Pewnie jako biotechnolog też lepiej zarazbiałbym w USA ale w Polsce też mam fajnie tyle, że nieco zmieniłem swój profil zawodowy i jest fajnie.
3. Nikt nie jest wieczny a czas życia drobiu jest krótszy niż osłów i świń. PiS przeminie :)
4. Nie popadajmy we frustracje, teraz będzie fajnie, kabaret za free, tylko aktorem tańczących kankana jakoś mało.
Good save the queen.
Pewnym paradoksem jest to, że mimo ogólnego bałaganu dot. władz naszego kraju gospodarka się rozwija, doszło do tego, że te dwie sfery uniezależniaja się od siebie. Np. giełda ma du...e dymisje premierów czy ministrów bo inwestorzy wiedzą, że gorzej być nie może.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Władza działa w ten sposób, że gdyby jej nie było, byłoby to samo.
To jest chyba najgorsze, inteligentny obserwator polskiej rzeczywistości politycznej ma prawo otworzyć sobie żyły.:-(Cytat:
Zamieszczone przez popmart
Renia Beger po wyroku sądu za fałszowanie list wyborczych oburzona powiedziała, że czuje się jakby ktoś jej napluł w twarz, ku...a dla mnie to już masakra.:twisted:
Tiaaa, ona to już ma pewnie przygotowane listy z xxxk podpisami o ułaskawienie :lol: :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Przemoc
Tymczasem Lepper idzie na pielgrzymkę
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3470078.html
:)
nie lubie, jak politycy obnosza sie ze swoja wiara, ale czy jest to aby wazny argument przeciwko im? to tylko ich poglady... to tak samo jak wielu politykow publicznie oglasza, ze jest za gejami i lezbami (i innymi debilizmami) - ale to juz jest ok, tak? bo to juz ,,tolerancja'' ;) ,,eUROPA''? tak?Cytat:
Zamieszczone przez aptur
wiec dajmy spokoj pogladom/wierzeniom politykom i patrzmy im na rece, tam sa prawdziwe argumenty.
Dobre :-D Inna sprawa, że niewykluczone, że po drobiu zaczną na folwarku rządzić właśnie osły i świnie :?Cytat:
Zamieszczone przez Mac
Ty chyba zartujesz?! Ich poglady?Cytat:
Zamieszczone przez gawryl
To jest pic na wode, pozerstwo i kant, udawanie swietych
w Polsce sluzy tylko jednemu - zebraniu glosow stepialej czesci
spoleczenstwa. Poglady i wiara? Kon by sie usmial...
Nawet Jaruzelski i Kwasniewski calowali papieza i "modlili sie"..
A propos juz sie zaczyna:
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn...070800341.html
Pryszczate skwaszone grubaski przejmuja pelnie wladzy...
A, nie wiedzialem, ze Jareczek mieszka z mamusia i kotkiem
i nawet nie umie prowadzic samochodu...
Z pewnoscia swietnie poprowadzi panstwo :-(
Co ja gadam, juz przeciez prowadzi...
snowboarder, stapasz po cienkim lodzie, takimi wypowiedziami mozesz kogos urazic, zdajesz sobie z tego sprawe?Cytat:
Taki tytul artykulu swiadczy tylko o jednym - pisal go kretyn :twisted:Cytat:
poza tym nikt nie przejmuje wladzy!!!, przeciez byly wybory, w ktorych to wlasnie Kaczynscy zwyciezyli... nie pamietasz ?!?!
Jac, a można tam u Was jeszcze oglądać co innego niż TV Trwam? Bo z doniesień poważnych hamerykańskich dzienników, to można by wywnioskować, że Rydzyk szykuje się na prezesa KRRiTV :lol: A za miesiąc, jak w Somalii :lol: dobrze ze mundial już z głowy ;-)
100% racji, a kto pozuje na najswietszego tak naprawde jest najgorszy. I kazdy ktory choc troche samodzielnie mysli to widzi...Cytat:
Jednak widac ze z najprostszym wyciaganiem wnioskow duza czesc spoleczenstwa ma problemy, wystarczy im pokazac samozapelniajaca sie lodowke, dziadka z wermachtu, czy zapowiedziec rozrobe i rozwalenie jakiegos blizej nie okreslonego ukladu, a na slepo im uwieza...
Zaraz, zaraz, czy to ja wymyslilem pojecie "mochery"?Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Kazde dziecko w Polsce wie, ze gdyby nie radio co maryja
i jego "intelektualne" zaplecze, to kurduple by nadal...
byly kurduplami.
Wiesz, ja rozumiem dume narodowa, ale niedobrze jest gdy
on robi sie slepa... Nie ma to nic wspolnego z patriotyzmem,
a bronienie rydzyka i pryszczatych grubaskow jest wrecz
jego zaprzeczeniem.
I szczerze, uwazalbym z sadami typu - to sami kretyni,
bo gdy caly swiat to kretyni, a tylko ty masz racje,
to moze cie to dosc szybko zaprowadzic w slepy zaulek...
Sorry snowboarder, na takim poziomie to ja nie bede z toba dyskutowal
Nikogo nie bronie jedynie nie lubie jak sie wszytkich ludzi w rzuca do jednego wora, w stylu: katolicy = stepiala czesc spoleczenstwa, albo zwrot "radio co maryja"... to sa chwyty ponizej pasa a nie argumenty, tylko prowokacje... w tej swojej retoryce jestes taki sam jak Rydzyk czy Lepper, no i oczywiscie masz do tego prawo.
EOT
oczywiscie, ze to tylko zbieranie glosow wyborcow - ale ja nie chce oceniac wiary innych ludzi, dlatego tez wole oceniac ich dzialania, bo ich efekty sa widoczne... wiec nie uciekam sie do oceniania, wysmiewania (i pietnowania!) ludzi po ich pogladac/wierze a po ich dzialaniach.Cytat:
dodatkowo : wpiania mnie jednak, gdy zarzuca sie ludziom ,,licha wiare'' i wysmiewa ich ,,uczestniczenie w nabozenstwach'' a jednoczsnie aprobuje sie poglady pro pedalskie - powinno byc to tak samo pietnowane (lub przemilczane!). w koncu to ta sama gra wyborcza - chodzi tylko o zdobycie innego elektoratu (rozniacego sie otworem, z ktorego jedni tyko wydalaja, a inni jeszcze dodatkowo zapychaja ;) ).
Zlo jest zlem, chocby nie wiem jak bardzo chcialo sie
udawac, ze tak nie jest. Radio zwane maryja jest zlem.
Ty tak nie uwazasz. To jak rowniez ostatni post gawryla sprawia, ze tylko
utwierdzam sie w przekonaniu, ze w Polsce nigdy sie nic nie zmieni.
Dla tych, ktorzy mysla tak jak ja nie ma tam miejsca.
Jesli tacy tu sa, mowie wam - schrzaniajcie z tego kraju poki
sie da. Nikt nie wie, co jeszcze rzadzacy faszysci wymysla...
Wlasnie przeczytalem, ze nowy pomysl to zakaz reklamy
srodkow antykoncepcyjnych w ciagu dnia (!!!).
Jesli to jest dla was normalne - to sorry.
Jesli nie, nie marnujcie zycia, bo szkoda.
Pakujcie sie czym szybciej!