Hej, przyznam się, ostatnie lata nie zaglądałem tu w zasadzie. A właśnie zauważyłem, że mija 20 lat od założenia konta na Canon-board.
To niesamowite, że forum żyje :)
Wersja do druku
Hej, przyznam się, ostatnie lata nie zaglądałem tu w zasadzie. A właśnie zauważyłem, że mija 20 lat od założenia konta na Canon-board.
To niesamowite, że forum żyje :)
Ja prawie 15 ;)
Ja w październiku również będę świętował dwudziestolecie. Ale gdyby nie ten temat, nie zwróciłbym na to uwagi:lol:
W lutym minęło mi 20 lat. Rejestrując się miałem Canona G1 i chyba Canona D60, którego wkrótce zastąpił 10D.
Ciekawie jest wspomnieć dawne motywacje. Od kiedy jestem widać obok. Zarejestrowałem się, bo kupowałem pierwszy cyfrowy aparat Canona, czyli EOS 40D, i szukałem opinii przed tym poważnym krokiem.
Mnie niedługo 5 lat stuknie, a jeszcze nie zdążyłem się porządnie przywitać.
Dzień dobry wszystkim!
Zaglądam tu regularnie i podziwiam Wasze foty, ale sam nic nie piszę, bo nie mam się czym pochwalić, nie ta liga niestety ;)
Ja zupełnie amatorsko męczę staruszka 5D.
Myślałem o przejściu na jakąś R-kę, ale szczerze mówiąc to przeraża mnie ilość nowych ficzerów i ustawień do ogarnięcia. Chyba jednak zostanę przy tym co mam i rozumiem ;)
A ja nawet nie wiem ile, ale zaraz się dowiem :)
PS. o juz widzę, 21 lat :D
Ja chyba jeszcze troszkę do tych 20 lat...
Szczerze mówiąc nigdy nie liczyłem ale widać można być na forum nie mając już sprzętu Canona:mrgreen:
18 lat..za długo :)
te, kombatanty
a pamieta ktory pl.rec.foto?
pamietam...
... ze bylo ;) ale aktywnie chyba zbyt wiele nie korzystalem ;) grupy dyskusyjne w zasadzie zaczely sie wytrzebiac okolo tego czasu (2000~2005)
pamietam tez onephoto, fototok, photosig...
w listopadzie zeszlego roku piknelo mi 20 lat w systemie EOS (w sumie nie takie znowu hopsasa w skali tego forum) i cos kolo tego tez jako uzyszkodnik forum
dla beki taka kartka z kalendarza... Dzien Matki 20 lat temu... EOS 10D...
https://live.staticflickr.com/65535/...fd1895fa_o.jpg
Jasne :) A brał ktoś udział w plenerach pl.rec.foto 1999-2003? -> https://www.plener.wizja.net/
BTW - wielu sympatycznych uczestników tam poznałem i kontakty są do dziś.
Załącznik 20278
Załącznik 20279
Skąd jest to foto na moście?
"Te Kombatanty" to pamiętają nawet czasy przed "pl.rec.foto" -ba, nawet czasy przed internetowe..... Myślę, że właśnie dlatego to Forum tak długo przetrwało (co jest pewnym ewenementem), poniewaz za jego istnieniem stoi pasja do fotografii - cała reszta czyli pokazywanie zdjęć, dyskusje i nawet kłótnie - jest wtórna do tej pasji (hobby, zabawy, zajęcia - co kto lubi....) :)
Funka 2001 (Funka – osada leśna w Polsce na obszarze Zaborskiego Parku Krajobrazowego położona w województwie pomorskim, w powiecie chojnickim, w gminie Chojnice.) https://www.plener.wizja.net/funka/index.htm
Ja pamiętam, że zacząłem przygodę z forum jak były boje o to z jakiego plastiku został wykonany EOS 350D ;)...
Ja zacząłem obserwować forum jakoś w 2007 czy 2008r, gdy przymierzałem się do zakupu pierwszego lustra i prawie byłem na zakupie 40D, ale jednak wszystkie opinie doradzały trochę dołożyć i kupić 5D. Wtedy też w sierpniu 2008 miał premierę 5D mkII i wszyscy mieli mokro w gaciach. Dyskusjom nie było końca, z tym że wtedy użytkowników było 10x tyle co teraz a social media dopiero raczkowały.
otototo.
ciemnia rozkladana w lazience, koreksy, sreksy, foton, orwo i takie tam zabawy, ale tylko z cz-b. na kolor nie mialem ani umiejetnosci, ani miejsca, ani sprzetu, ani kasy. a potem przyszla era slajdow i juz sie nie bawilem. znaczy bawilem sie, ale juz tylko w przycinanie i wkladanie do ramek.