-mam sprzedawce, ktory twierdzi, ze w "jego"hurtowni są dostępne...
- cena 65000...
-brać czy poczekać jeszcze chwilkę
---doradzcie PLEEEEASE...
Wersja do druku
-mam sprzedawce, ktory twierdzi, ze w "jego"hurtowni są dostępne...
- cena 65000...
-brać czy poczekać jeszcze chwilkę
---doradzcie PLEEEEASE...
Za 65 tys zł :!: :!: :!:
- zdecydowanie odradzam :D
a generalnie to aparaty kolekcjonujesz czy zdjęcia robisz?Cytat:
Zamieszczone przez amotax
bo 20D lepszych nie zrobi...
noooo nie...
jusz mi sie zera mnoza...
6500 oczywiscie-no i bez jaj--trzyseta juz sprzedana-zaraz sie poprawie :)
czego ci brakowało w 300 że musisz mieć 20d ? nie lepiej było powiększyć lub odnowić zestaw szkiełek :?:
-zadnej w tej sprzedazy nie bylo wielkiej filozofii...
-baaardzo dobry kupiec sie znalazl i tyle.
za ile frajer go kupił? :wink:Cytat:
Co to za odradzanie zmiany 300d na 20d ?
Ja sprzedałem 300d właśnie z takim zamiarem (jeszcze w dobrej cenie, za 3500 ;))) ) a skłoniło mnie do tego:
- częste pomyłki AF
- brak ciągłego AF
- woooooolny (start, zgrywanie na kartę, z karty,wolne przeglądanie zdjęć)
... bo jak już zrobił zdjęcie dobrze, to do jakości doczepić się nie wolno, 20 d faktycznie lepiej by nie zrobił.
No ale z braku laku dobry KIT (d70 kit oczywiście - jestem w trakcie zmiany systemu)
eee tam wolny.... za jakis czas wyjdzie kolejny model i wtedy 20D bedzie wolny... ten proces nie ma konca. Rozumiem, ze jakis nowszy model jest szybszy, ale to nie znaczy ze ten starszy jest wolny, jest po prostu wolniejszy :D
o ile dobrze pamiętam, to Cichy ma w swoim "sklepiku" 20D po 5700PLN. To chyba bym raczej tutaj sprawdził.
cholerka, ale ten aparat jest w Polsce drogi :roll:
co do pytań, w stylu "a co ci się w 300D nie podaba?" to skomentuje tylko - a po co właściwie mieć 300D? :wink: a w ogóle to po co mieć aparat? kurczę tyle wina można by kupić :D
myślałem, że to forum fanów fotografii :|
Mnie sie też wiele nie podobało w 300D i też dokonałem zamiany na 20D. Zalet duuuużo choć wady też są (np. główny wyłącznik w 300D był wygodniej umieszczony). Body można kupić za 5700-5900 na Allegro - to nie jest wcale taka najgorsza cena w odniesieniu do tych z USA. 6500 za samo body to zdecydowanie za dużo, z kitowym obiektywem... hmmmm mniej wiecej OK.
Janusz
PS. Zupełnie nie rozumiem pytań w stylu "a w czym jest lepszy" albo "po co ci to". Uważam je za zwyczajnie niegrzeczne - taki przejaw internetowego chamstwa - nie mam nic do powiedzenia to się powymądrzam i podokuczam innym. Padło konkretne pytanie i wystarczyłaby konkretna odpowiedz.
wiesz, pytanie autora postu sugeruje raczej kogoś, kto lubi nowinki niż kogoś kto robi przede wszystkim zdjęcia, bardziej kojarzy mi się z fanem najnowszej komórki niż z fanem fotografiiCytat:
Zamieszczone przez Janusz Body
jakie pytanie, taka odpowiedź :mrgreen:
Żeby być zupełnie dokładnym to pytanie brzmiało "czego ci brakowało" a "co ci się nie podoba". Chrismela był ciekaw motywów takiej decyzji, tym bardziej, że odpowiedź co jest lepsze do robienia dobrej jakości zdjęć, czy 20D + 18-55, czy 300D +soft by wasia + 17-40L jest dość oczywista.Cytat:
co do pytań, w stylu "a co ci się w 300D nie podaba?" to skomentuje tylko - a po co właściwie mieć 300D? a w ogóle to po co mieć aparat? kurczę tyle wina można by kupić
myślałem, że to forum fanów fotografii
Wybacz, ale Twój komentarz wydaje mi sie o wiele bardziej ofensywny od cytowanych przez Ciebie pytań, i w odróżnieniu od nich nie wiąże się w żaden sposób z fotografią.Cytat:
PS. Zupełnie nie rozumiem pytań w stylu "a w czym jest lepszy" albo "po co ci to". Uważam je za zwyczajnie niegrzeczne - taki przejaw internetowego chamstwa - nie mam nic do powiedzenia to się powymądrzam i podokuczam innym. Padło konkretne pytanie i wystarczyłaby konkretna odpowiedz.
Arkan
grunt to najnowsza Nokia na smyczy :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
Ale smycz z nadrukiem Canon ma się rozumieć :mrgreen:Cytat:
grunt to najnowsza Nokia na smyczy
Canon Digital ma się rozumieć :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
Arkan,
nikt nie mówił przecież, że zastanawiamy się nad porównaniem konfiguracji 20D+kit i 300D+100-400L :wink:
mowa była o komentarzach w stylu "czemu się czepiasz 300D i faworyzujesz 20D". Ja nic do 300D nie mam, fajny sprzęt 8) ale jeśli ktoś chce kupić lepszy bo ma kaskę i ochotę, to przecież nic złego. Po co na niego naskakiwać.
Wydaje mi się, że powszechna jest tu postawa znana mi z forów linuksowych i programistycznych - zacznij pisać programy w C++ w notatniku, to zostaniesz prawdziwym programistą. Jeśli można się uczyć fotografii cyfrowej z 300D, to tym bardziej z 20D, a jeszcze bardziej z 1Ds - to tylko kwestia zasobności portfela kupującego. Co więcej, ta zasobność nie dyskwalifikuje przecież fotografa, co można nieraz wywnioskować z komentarzy.
Tytus - zgoda co do jakości pytania, ale każdy może zadać takie pytanie, kiedy nie spi po nocach myśląc o nowej zabawce - znam to :wink:
Jasna sprawa, to wolny kraj. Chodzi mi tylko o to, że może ktoś kto pyta, po zapoznaniu się z opiniami kolegów z forum (także, a może przede wszystkim negatywnymi) zrewiduje swoje podejście do tematu. Przymusu nie ma, decyzja zawsze na końcu należy do pytającego - ale poznanie różnych stanowisk przed jej podjeciem na pewno nie zaszkodzi.Cytat:
ale jeśli ktoś chce kupić lepszy bo ma kaskę i ochotę, to przecież nic złego. Po co na niego naskakiwać.
Forma wyrażania tych opinii to juz zupełnie inne zagadnienie i zależy tylko i wyłącznie od kultury osobistej uczestnika dyskusji (rzeczywiście czasem jest naganna).
Arkan
zapytałem dlatego że mój znajomy miał podobną sytuację a w końcu dokupił lepszy obiektyw i jest zadowolony.
nie pytam ze złości ,(moje intencje zrozumiał tylko Arkan) bo dlaczego ma mnie złościć to że amotax chce wydać pieniądze ? jak kolega chce to niech wydaje .
[ Dodano: 29-10-2004 ]
ps. to nie smycz tylko fałdy na swetrze....ze starości...swetra :mrgreen:
OK rozumiem,
ale nie wyjaśniłeś tego dokładnie w pierwszym poście. Dobrej rady nigdy mało :)
natomiast podtrzymam uwagę (ogólną), że często komentarze są mało zachęcające. Gdyby ktoś wypalił nagle: ludzie chcę kupic 1DsMK2 !!! to wątpię, żeby ktoś mu poradził gdzie i za ile, wszyscy by się zastanawiali po co mu toto. A przecież to jest fenomenalna okazja do wzbogacenia wiedzy tego forum :!:
do autora wątku - spróbuj pogadać z Cichym, nie ma teraz sprzętu, ale ma 20D w "katalogu" :wink:
ufff....goraco bylo ale sie skonczylo...
-a dlugie to byly przemysliwania - moja roczna trzysetka poszla bo byl kupiec
--im dluzej bym zwlekal tym gorsze pieniazki za nia bym dostal
--20D ma byc na dluzszy okres czasu
--szkielko kolejne bedzie na wiosne (o ile mnie kobieta nie zlinczuje :?)
-a smycz to ostatnio wycyganilem w benettonie i fajna jest...
-nie chce mi sie pisac dlaczego i co mi brakowalo i dlaczego MUSZE bo zmeczony jestem z NIEWYSPANIA
-a fotki robie ok 25 lat...ami66,3zenithy z practikarami,1practika,eos3000,eos50,g3,i sprzedana trzysetka..i kazdy z nich uczyl czegos nowego i tak lubie i tak mnie kreci do dzisiaj
-LUBIE ROBIC ZDJECIA I LUBIE MIEC COS NOWEGO aa i uczyc czegos nowego tez sie lubie
---TO KURDE BRAC CZY CZEKAC JESZCZE TROCHE ???
jak lubisz robić zdjęcia i nie możesz bez tego żyć, to Twoje pytanie jest bez sensu, z tego powodu ja za 300D dałem 4500 zł a nie czekalem do września aż cena spadnie o 1200zł.Cytat:
jak lubisz mieć coś nowego to także pytanie jest bez sensu, bo jak cena 20D spadnie, tzn że jest coś nowego na rynku, 300D zaczął tanieć na wieść o pojawieniu się 20D, bo i cena 10D wtedy spadła...logiczne, nie?
nie sądzę, by cena 20D spadła znacząco w najbliższym czasie, obserwacja ceny 300D i 10D na to wskazuje