Byly watki o smiesznych aukcjach, mozna by zrobic tez liste aukcji podejrzanych...
Canon EOS-1D zestaw!!!!!!! (numer 77554940)
Mam nadzieje ze znajdzie WLASCICIELA... :roll:
Wersja do druku
Byly watki o smiesznych aukcjach, mozna by zrobic tez liste aukcji podejrzanych...
Canon EOS-1D zestaw!!!!!!! (numer 77554940)
Mam nadzieje ze znajdzie WLASCICIELA... :roll:
A co tu jest podejrzanego?Cytat:
Zamieszczone przez pazurek
Nie no, racja. W sumie nie ma nic dziwnego w wystawianiu zestawu 1D z 17-35 i 550ex bez ceny minimalnej od kwoty... nie wiem dokladnie jakiej ale ponizej 300 pln sadzac po pierwszej ofercie. Mozna by powiedziec ze to taka aukcja typu "zmeczony zyciem fotoreporter" - przyszedl taki do domu, zrzucil sprzet na wersalke, wyciagnal swojego cyfraka noname z datownikiem, zrobil pare fot i wystawil sprzet na allegro. Pewno mial dosc pracy albo zmienia system. ;)
Wszystko.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
1d bez softu ? bez kabli ? opisane przez zapewne laika, "obiektyw Canon zoom lens" napisane ale juz ze jest to eLka ze swiatlem 2,8 nic nie pisze... zreszta to sa domysly, chetnie zapytam o zdjecie taki w ktorym bylby numer seryjny i wtedy sie okaze czy wystawiajacy ystawia po prostu koledze czy przykleil mu sie do lapy 1d... w ktorym miejscu jedynka ma numer seryjny (oprocz miejsca gdzie wkreca sie szybkozlaczka/statyw monopod) ? ?
EDIT:
na angielskim ebayu prawie wszystkie jedynki maja tak porobione zdjecia zeby bylo widac numer seryjny...
http://photography.search.ebay.co.uk...Z1QQsacatZ3327
I w dodatku gość sprzedaje na innej aukcji pacaniarskiego VW!
A jak wiadomo VW to samochód początkującego dresa.
I poczytajcie sobie na onecie o 16-to latkach, którzy działali na Allegro.
niech ktoś weźnie i zadzwoni, już pewnie po głosie da się stwierdzić...
pytania typu, czemu sprzedaje, na co chce zmienić...
A jest gdzieś w sieci lista numerów seryjnych skradzionego sprzętu?
Może założyć STOWARZYSZENIE TROPICIELI KRADZIONYCH APARATÓW i sprawdzać czy aby te "lepsze": nie są kradzione?
pozatym na aukcji z samochodem nie zakrył tablicy, albo pomyślał i podłożył inną...
tym tropem można sprawdzić na kogo jest zarejestrowany wóz....
dajemy znać 997??
po rozmowie tel.
" Sprzedaję to co na zdjęciach , puedełek nie ma , no umowę można sporządzić , no nie jest kradziony ani nic tam z tych rzeczy ....."
Może ktoś dowie się więcej ????
cytat:Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
niewiem ile zdjęć jest zrobione aparatem , 6,5k do wzięcia za komplet, sprowadzony z Angli, nie jestem żadnym profesjonalistą, nie do mnie pytanie na co chce upgradować, mam go w zasadzie przez przypadek
Je*any na 100%, prawdopodobnie ukradli komuś w Angli, ciekawe czy 16-35 już było za czasów 1D (sprzedaje z 17-35), digitalcamerabattery.com to firma ze Odessy na Florydzie, USA.
W zasadzie to sprawa dla Policji.
ja zglosilem na allegro i poprosilem o zdjecia bizsze, zeby zobaczyc numer seryjny, jesli w allegro uznaja ze aparat jest kradziony to zdejma...
a może zapytać go czy sprzeda poza aukcją za 2-3,5k ??
jak się zgodzi to napewno kradzione....
Już raz ktoś wystawiał ten zestawik na allegro w czasie kiedy ja szukałem swojego skradzionego. Wówczas pisał, że z powodu wyjazdu do Anglii. Rozpoznaje po opakowaniu z napisem digital.... ,braku muszli ocznej. Tamten zestaw był identyczny.
Tomasz1972 - pytałeś może o numer seryjny, od kiedy posiada itd itp ?
Nie pytałem , powiedział tylko że przywiózł i się na tym nie zna.
Dzwoniłem.
Gość mówi, że kupił w okazyjnie w Anglii (na licytacji). Stan taki jak widać na fotkach. Nie zna się kompletnie na tym sprzęcie.
Dziwne!
a ta aukcja nie wydaje wam się podejrzana???
>>> uwaga ostra jazda :mrgreen:
PS. Kurde, w pare minut poźniej allegro usunęło tą aukcję...
Jak zrobić screenshota na LCD? bo mam to jeszcze otwarte...
koleś sprzedaje sprzęt profi , a foci jakimś kompaktem za 200 zł .....podejżane i to bardzo
Cytat:
Marcin, juz usuneli...
Moze i ostra, ale moglbys powiedziec co tam bylo? Bo zostalo tylko:Cytat:
"Aukcja została usunięta przez pracownika Allegro (numer 76483384)
Więcej informacji o usuwaniu aukcji i zasadach na Allegro
"
:-)
Nad klawiszem Insert jest klawisz PrintScrn kopiuje "ekran" do schowkaCytat:
Taki masz obfity podpis na forum i nie wiesz czym zrobić screenshot? Może narysuj ;-)Cytat:
Print Scrn wciskaszCytat:
potem w PS nowy plik - formatu pliku ze schowka
portem ctrl+V i juz jest screen szot :mrgreen:
Wcisnij Print Screen, a nastepnie Ctrl-V np. w Windowsowym Paint.Cytat:
cóż człek uczy się całe życie...
klawisz był 'ukryty' pod kombinacją :mrgreen:
ale screenshot z ostrej jazdy >>> TUTAJ
PS. wybaczcie OffTopa :mrgreen:
ale nie mogłem się powstrzymać...
PS2. BTW, ciekawe czemu usuneli ???
bo ten podpis to moje plany...Cytat:
Zamieszczone przez Angmar
Może zrobmy taką akcje - niech kilka osob zadzwoni z tym samym tekstem:
"Prosze o numer seryjny, bo modele z serii XXX mają wadę [tu nazwa skomplikowanego modulu obróbki obrazu]"
Moze da sie nabrac. Jesli mamy numer to poszukamy na zagranicznych forach czy komus nie ukradli takiego egzemplarza. Potem wystarczy ustawić sie na odbiór z panami w czerni.
Co wy na to ?
boze co za zbicie:mrgreen:Cytat:
Aparat nie jest kradziony, mam go od wujka z anglii, nie umiem robic zdjec, wiec sprzedaje.Cytat:
Zamieszczone przez ripek
Mozna do mnie tez pisac:
jm malpa astec .com .pl
lub przez skype: astec_jm
IMHO, powinno dać się znać 997 żeby sprawdzili tylko po numerach wozu czy mieli do czynienia z tym typem...Cytat:
Zamieszczone przez ripek
na takie podchody koleś może wycofać aukcje a wtedy już sie nic nie sprawdzi...
Handel żywym towarem jest karalny. Nawet jak stręczyciel i stręczony :-P to jedna osoba.:lol:Cytat:
A co do tej jedynki ........to bym normalnie zalicytował sobie tak wysoko żeby wygrac ! Umowil bym sie na odbior osobisty z typem i mu bym łomot spuścil że by sie zastanowił nad sensem istnienia 8-) A potem bym Policje wezwal.
Cytat:
Zamieszczone przez tomek17
HAH - jesli to ty to podaj numer seryjny ;) Sprawdzimy ;)
:shock:
Z reszta jesli wujek daje ci taki drogi sprzet to pewnie dobrze cie zna - jak cie dobrze zna to pewnie wie ze nie umiesz robic zdjec - jak wie to napewno dalby ci instrukcje obslugi ;)
Nie wiem, czy to numer seryjny, bylo na aparacie: 012607Cytat:
Zamieszczone przez ripek
No to do dziela.Cytat:
Zamieszczone przez SimOn!
taka akcja ze kradziony a jak faktycznie nie jest kradziony to szczeny opadna:)
No na moje ewidentnie "rwany z szyi". To dokladnie to, co mozna "zdjac" z reportera przy pracy. Gdyby chociaz nie wiem... dokupiona ladowarka, dekielek, cokolwiek... a tu zero pozorow :-(
Opadna ;-)Cytat:
Zamieszczone przez fotograf
Podaj numer seryjny. Jesli nie wiesz jak znalezc, chetnie pomoge. Choc jak znam zycie, to zapewne "sie zatarl jakos tak" :mrgreen:Cytat:
wiec co to: http://www.photo.net/neighbor/regist...tolen_id=13120Cytat:
Jakas pomylka. Nigdy nie bylem w Kanadzie :-PCytat:
Zamieszczone przez kane
Ale moge napisac oswiadczenie, ze aparat jest moja wlasnoscia i nie jest kradziony.
Moze wujek byl? :lol:Cytat:
Canon EOS 1D Serial Number 012607
Stolen in Vancouver (Canada) area.
Ciekawe:!: :?: :!:
raczej takie pomylki to zadko sie zdazaja;) i tu Cie mamy:mrgreen:Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez kane
:shock: dlugo nie trzeba bylo czekac:mrgreen:
Dobra, teraz powaznie: tomek17 jesli to rzeczywiscie Ty sprzedajesz ten aparat, to jak widac najprawdopodobniej jest skradziony. Podejrzewam, ze nie masz zlych intencji (fakt, ze podales seriala na to wskazuje) i byc moze dales sie wrobic - ale w tej sytuacji masz dwie mozliwosci: albo skontaktowac sie z poszkodowanym i wyjasnic (ko wie, moze najpierw ukradli, potem sie znalazl, a potem sprzedal ;-) ), albo czekac az ktos to zrobi za Ciebie podajac konto na Allegro, IP z forum itp....
Moze rzadko, ale akurat tutaj sie zdarzyla.Cytat:
Zamieszczone przez FOTOGRAF
Nie to nie, i tak ladnie idzie, mam juz ponad 2000zl, a jeszcze tyle czasu...
Marzyciel :lol:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Niekoniecznie. Zlodzieje (a zwlaszcza paserzy) wbrew pozorom glupi raczej nie sa i wiedza co to serial number i do czego sluzy ;-)Cytat:
watpie:mrgreen:Cytat:
Choć obiektywnie (nomen omen) należy stwierdzić, że z całego zestawu tylko korpus jest zgłoszony na photo.net. Tak więc legła w gruzach teoria o rwaniu z szyi. O obiektywie ani słowa, a przecież jeśli właściciel zgłosił puszkę to i o obiektywie by wspomniał.
Chyba, że obiektyw pochodzi z innego rwania :lol:
Zawsze mozna spytac o brakujace numery :-) Jest ktos zarejestrowany na photo.net?Cytat:
BTW, na wszelki wypadek: http://www.archiwizator.pl/a77554940.php
A może właściciel liczył , że jak znajdzie się puszka to z całą resztą .
Jakis znajomy Auwo? ;-) :lol: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz1972