na szczescie mundial nie konczy sie na polskiej druzynie ;-) jaka wg was druzyna zdobedzie ms w pilce noznej?
moim pretedentem do wygranej jest Brazylia...
Wersja do druku
na szczescie mundial nie konczy sie na polskiej druzynie ;-) jaka wg was druzyna zdobedzie ms w pilce noznej?
moim pretedentem do wygranej jest Brazylia...
Argentyna :)
trynidad albo tobago
Kuzi :lol:
ale trynidad i tobago to jest chyba jedna druzyna?Cytat:
Zamieszczone przez mattnick
buahahah no pewnie :) mogło się tak stać, że 4 państwa grały by w finale trynidad i tobago vs serbia i czarnagóra :)
Cytat:
Zamieszczone przez FOTOGRAF
to tym bardziej będzie im łatwiej :lol: :lol:
na ktoryms z meczy ktore ogladalem jakis kometator cos takiego powiedzial ze trynidad i tobago to jest jedna druzyna :roll: nie wiem o co chodzi wiec sie pytam... dobra nei wazne juzCytat:
Zamieszczone przez Driver
:)
ja też bym chciał, żeby wygrała jedna z tych drużyn, tzn. Trynidad albo Tobago ;)
Będą półfinały Trynidad:Czarnogóra i Tobago:Sebia a finał będzie Serbia:Trybidad, zwycięży ten drugi :D :D
może w przyszłym roku wystąpi polska i czechy np :)
mino to ze mysle ze brazylia wygra to kibicuje calym sercem holandii, a to dalego ze moj dziadek jest holendrem ;-)
Chciałbym, żeby Hiszpania zdobyła mistrzostwo świata<visca el barca!>. Holandia też może być;) A i Argentyna jeszcze. Brazylia już się nazdobywała tych pucharów-niech dadzą szansę innym;p
ja kibicuje Portugali i Argentynie, więc będę mieć nadzieję, że może wystąpią w ifnale..
a ja kibicuję wyspom owczym
no zdecydowanie! tylko ze skad majo wspanialy, graja rownie dobrze wiec kto wie czy i tym razem nie wygraja...Cytat:
Zamieszczone przez mungo
hehe,Cytat:
mój dziadek też jest holendrem :mrgreen:
Może to ten sam dziadek? :wink:
AdrianP - no to fajnie, moi dziadkowie mieszkaja na polnocy Holandii okolo 35 km od Amsterdamu.
Snow - zdecydowanie NIE :P
Licze, ze Argentyna sie popisze i zdobedzie puchar!;-)
Może założyć nowy wątek na forum pt. "Więzi rodzinne"? Wracając do dyskusji o MŚ, to Brazylia ma Ronaldinho<visca el barca!>. Z czystą przyjemnością patrze na jego sztuczki, jednak niech dadzą wygrać komuś innemu;p
E, tam Ronaldinho jeden gosciu to nie wszystko! :twisted:
jeden ale jaki wyjatkowy ;)Cytat:
Zamieszczone przez Amek
Tradycyjnie kibicuje europejskim druzynom na H. Poza tym Argentyna mi sie podoba. No i do dzisiaj kibicowałem "Słoniom" ale odpadli po walce z jedną z drużyn na H. Nie chciałbym, żeby tytuł zdobyły: Niemcy, Szwecja, Brazylia i Włochy. pozdr.
Od razu wyjatkowy, potrafi tam kilka sztuczek ktore innym spawiaja klopoty. Ten taniec Ronaldinho jest mniej skuteczny niz zwyczajna dobra kiwka (wrazenia po ostatnim meczyku)!;-)
ja mam nadzieję, że Czesi pokaża to co pokazali jeszcze nie tak dawno na europejskich boiskach. Pewnie nie wygrają, ale lubię ten naród więc trzymam za nich kciuki. Ew. za Argentyne.
Mam nadzieję, ze nie wygra Francja, bo jeszcze bardziej napuchną, pyszałki w kazdej mozliwej dziedzinie :)
Najlepiej sie prezentuja dotychczas druzyny: Argentyny, Czech i Hiszpanii. Brazylia na pewno sie rozkreci i ta czworke widze w polfinalach, o ile nie trafia na siebie wczesniej. Po cichu licze tez na Holandie.
Natomiast mam nadzieje iz szybko odpadna nastepujace druzyny: Niemcy, Wlochy, Francja. Nie lubie ich za defensywny styl gry.
Argentyna :)
Niemcy zleją Szwedów i trafią na Argentynę.
Finał Argentyna - Brazylia, trzecie miejsce Anglia.
a moj pradziadek, byl w wehrmachcie... :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez AdrianP
otoz to, juz o tym pisalem w innym watku, nigdy nie ogladam pili noznej bo mnie ona nudzi, ale zakochalem sie w czeskim futbolu, ale jak ich nie lubic ? w 170 milionowej brazyli gdzie kazdy nastolatek chce byc wielki jak ronaldo czy pele wybor mlodych talentow to biznes i jest w czym przebierac, natomiast czechow jest 17 razy mniej, Nedved specjalnie na mistrzostwa wrocil do pilki choc po Euro zrezygnowal, Poborsky zrezygnowal z gry w pierwszoligowym klubie i wrocil do jakiegos podrzedniaka tylko po to zeby regularnie rozgrywac po 90 minut w kazdym spotkaniu i byc w formie, bruckner mimo ze ma 68 lat dalej trenuje chlopakow bo go to bawi, Ci ludzie naprawde duzo poswiecili dla tych mistrzostw i za to nalezy im sie chwala, oni wiedza co to znaczy godnie reprezentowac swoj kraj... dzis kolejny mecz z ich udzialem, oby rozegrali go vítězně :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez leiho
uu to daleko, moi mieszkają na południu w miejscowości Sittard w województwie Limurg. :-DCytat:
Ghana rozwaliła Czechów 2:0 , jestem w szoku, ale należałol się im spokojnie. Tam powinno być z 7:0, ależ mecz...
a mój dziadek u andersa :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez thorin
wg mnie największe szanse mają (w kolejności) niemcy, brazylia i argentyna. :|
Niesamowity. Chyba jak narazie najfajniejszy. Niestety dzięki słabiutkiej postawie CzechówCytat:
Zamieszczone przez leiho
Mi też bardzo podobała się ich podstawa.Cytat:
Zamieszczone przez leiho
Jeśli tak zagraja z Włochami to będzie niezłe widowisko.
Dzień świetnych meczyków. Włochy - USA niesamowity mecz walki. Gratulacje dla amerykanów.
Mistrzem świata będzie Argentyna.
najlepsze w tym wszystkim jest to, że... Wybrzeże Kosci Słoniowej dało w pierwszym meczu popis niezły, Ghana dzisiaj szok, USA w 9 przeciw 10 Włochom dzielnie walczyli, Ekwador zadziwia, Iran w meczu z Meksykiem też czadu dawał, a Trynidad i Tobago przejdzie chyba do historii - takie niepozorne, a jak grają i walczą. Natomiast Brazylia z Chorwacją 1:0, Włosi remis, Meksyk remis z Angolą, portugalia pierwszy mecz ledwo ledwo, Francja remis....
nie wiem o co tu chodzi, ale chyba tym "maluchom" zalezy na graniu a nie na kasie (albo na kasie po ewentualnym transferze do klubów europejskich w razie dobrego meczu:) ), a ci "duzi" boją się przerżnąć z kretesem. Jedyna Argentyna trzyma poziom.
i kto by pomyslał, że ja bede się meczami podniecał :wink:
no to juz wiemy ze Brazyli nie wygra ;) ( choc raz ) przegrala z Francja 0:1 !!!!
No to co Germańcy mistrzem świata. Cóż trudno. Ja tam kibicuje Portugalii ale wygląda, że finał będzie GER-FRA. Pozdrawiam
Jako że Argentyna, której kibicowałem pojechała do domu, to teraz stawiam na Portugalię.
Ja powiem tak: BYLE NIE NIEMCY!!
jutro idę obstawić
1. Portugalia
2. Niemcy
3. Francja
Niemcy. Po raz pierwszy w historii grają jakąś normalną piłkę, nawet mi się czasem podoba :)
No to teraz mówię, że w finale Francja pokona Niemcy:smile:
Ja w tych mistrzostwach kibicowałem Brazylii i Francji, chociaż bliżej mi było do Francji.
Wolę mniejsze zło czyli Francję.Pozatym mam Francuzów w rodzinie więc tak czy inaczej muszę mówić tak jak czytacie:P
Niemcy faktycznie zaczęli ładnie grać ale wątpię.
Ja tam stawiam na serbię albo czarnogóre
obawiam sie że Niemcy
w finale stawiam ich i Francję
te 2 11 przynajmniej ostatnio pokazały że mają napad i miały ochotę atakować przeciwnika w trakcie 90 min
wogóle jak Wam się podoba poziom MŚ ?
bo albo ja nie pamiętam dobrze poziomu poprzednich
albo mam prawidłowy niedosyt :)
i chyba najlepszy turniej jaki widziałem to był olimpijski chyba w Sydnej
gdzie polska 11 zdobyła srebro jak pamiętam
pozdrawiam
Argentyna i Brazylia juz odpadly, dlatego stawiam, na Portugalie - jedyni artysci w gronie rzemieslnikow - pofinalistow :).
Generalnie poziom mistrzostw jest slaby, przewidywalne wyniki, malo goli, gra nastawiona na zwyciestwo niskim kosztem - kroluje defensywa i wloskie catenaccio niestety. Ofensywna pilke bez komplaksow pokazaly tylko druzyny z Afryki - WKS i Ghana - szacunek :)