Odp: Pomoc w wyborze body -pilne
Z pewną dozą nieśmiałości wspomnę, że właśnie zadebiutował Nikon Z9 z nowymi obiektywami https://www.optyczne.pl/840.1-artyku...C4%99kach.html :) Tak więc można go również wcisnąć w ten wątek bo startuje z dobrej ceny w pl 27.899,00 zł :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Panie, za taką kasę normalni ludzie kupują R5 :)
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Panie, za taką kasę normalni ludzie kupują R5 :)
E... tam ;)
Za taką kasę to Z9 nie ma już ani lustra, ani migawki. 120 kl/s i nieskazitelny, wolny od opóźnień, nieprzerwany widok w EVF bez żadnego zaciemnienia :)
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
E... tam ;)
120 kl/s i nieskazitelny, wolny od opóźnień
Ja dla mnie za szybki :) :)
Cytat:
Zamieszczone przez
daris
Ja dla mnie za szybki :) :)
Problem będzie z rynkiem wtórnym ;) Ktoś zapyta: ile klapnięć migawki? A tu cały czas będzie ZERO ;)
No i ta cisza przy cisza przy 120kl/sek... wśród klapiących migawek innych aparatów ;)
Ale przy 120 fpsach, to on ma tylko 11 megapixelów, tak że hola hola!
Mam, jak być może wiecie, Nikona FM2. Miałem też do niego winder, ale go sprzedałem po tym, jak jeden gość w szkole mnie zapytał - A po ch... ci to potrzebne? Kupiłeś Nikona FM2 po to, żeby nim trzaskać pięć klatek na sekundę? Gdzie tu sens?
No faktycznie, to było głupie :? Jak zrobię za jednym razem 100 zdjęć, to uważam, że jest źle. Pomijając, że nie jestem w stanie ich wszystkich przejrzeć, wybrać najlepsze i obrobić. Dlatego staram się ograniczyć do typowego filmu, czyli do 30 - 40 klatek. Tak naprawdę, współczuję ludziom, którzy np idą na wesele i czaskają za jednym zamachem 3 - 5 tys. zdjęć. Jak oni to chcą przerobić?