jak sie ma przy uzytkowaniu tego szkla wydajnosc akumulatora...w koncu IS tez potrzebuje prundu...czy wydajnosc drastycznie spada?
Wersja do druku
jak sie ma przy uzytkowaniu tego szkla wydajnosc akumulatora...w koncu IS tez potrzebuje prundu...czy wydajnosc drastycznie spada?
Z tego co pamietam, to jak mialem 17-85 z IS-em, to musialem wprowadzic zasilanie jadrowe ;-)
W ostatni weekend robiłem wesele zestawem 30D+24-105+550EX. IS praktycznie cały czas włączony - aku w aparacie starczyło mi na całe wesele (1000 wykonanych fot).
mam 17-85 IS - potwierdzam spostrzezenia bundy-ego - bateria standardowa ok 1000 zdjęc.
Nie zauwazylem zadnego spadku wydajnosci akumulatorow przy uzywaniu szkiel z IS.
U mnie na 350D też działa jak z innymi - nie zauważyłem zwiększonego poboru w stosunku do np. kita
Pozdr
Artur
Potwierdzam: nie zauważyłem żadnego spadku wydajności aku przy używaniu szkieł z IS.
a po co włączony IS?Cytat:
Zamieszczone przez bundy
żeby stabilizować ??? :rolleyes:
po co?Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
przy pracy z lampą?
Zalezy jakie czasy bral do tej pracy z lampa.Cytat:
Zamieszczone przez darekp
No chyba ze tobie lampa kojarzy sie automatycznie z 1/200 i przywalonym pierwszym planem bez swiatla zastanego i tla.
Dokładnie :-) Co z tego, że lampa "zamrozi" główny motyw, skoro przy czasie np. 1/10 elementy tła będą ruszone (a dookoła postaci będą "duchy"). Poza tym w kościele robiłem bardzo dużo bez lampy i czasy były tak zabójcze (fatalnie ciemny kościół), że bez IS'a można by zapomnieć o sensownych zdjęciach (no chyba, że na ISO3200 i f/1.8 :-) ).Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Cytat:
Zamieszczone przez bundy
No to podziel sie fotkami z nami ...:-P
eee...ślubną chłturą mam się niby chwalić ;-) Foty jak foty - babka na biało, gościu na czarno, drugi gościu w sukience, kościół, płaczący rodzice itd. Kto by to chciał oglądać ? ;-)Cytat:
Zamieszczone przez tdf
Cytat:
Zamieszczone przez bundy
slubne , nieslubne ... .. cały czas sa to zdjecia, prawda ... a dobre zdjecia zawsze milo jest poogladac nawet gdyby były w oddziału onkologicznego:razz:
Hmmm...jakieś specyficzne poczucie humoru masz dzisiaj :-) Efekt ostatniego meczu czy stres przed środowym widowiskiem piłkarskim? ;-) ;-)Cytat:
Zamieszczone przez tdf
PS. A co do fot, to może kiedyś nam się uda w naszej mieścinie w końcu spotkać, to sobie coś na papierze pooglądamy :-)
Cytat:
Zamieszczone przez bundy
w Piatek zamiast meczu ... poszedłem do MOK na koncert Otto Wolf Quartet ...
fajnie grali ... lepiej niz NASI w DE
Też się wybierałem, ale nie mieliśmy z kim zostawić młodego :-) Śpiewała nasza koleżanka (Aśka Ciupa) i w sumie żałuję, że płaszczyłem dupę przed TV :-( Ok, ale starczy prywaty, bo się robi totalny OT :-) W razie czego to na PW zapraszam :-)Cytat:
Zamieszczone przez tdf
Nie pomyliliście aby forum z Gadu Gadu?
Pomyliliśmy i już sam się za to ukarałem zakazem oglądania TV przez 2 dni ;-) ;-)Cytat:
Zamieszczone przez mmsza