Odp: Re: zmiana 550d na inny
a czy obiektywy , które posiadam będą się nadawać do bezlusterkowego, czy to inna bajka?
Re: Odp: zmiana 550d na inny
Cytat:
Zamieszczone przez
alex1964
tak, i bądź tu mądry i coś wybierz jak każda opinia inna, a już w miarę byłem zdecydowany
dzięki
Ale to jest przecież wiadome od samego początku systemu, że z każdym nowym modelem będą utrudniać pracę z akcesoriami innych producentów. Jeśli do śmierci zamierzasz kupować wyłącznie szkła i akcesoria od Canona to dowolna puszka Canona będzie dobra ;)
Re: Odp: zmiana 550d na inny
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
po 550D wybierz dowolny ;) fullframe canona z obiektywami L i odczujesz zmianę - jak nie odczujesz zmiany to znaczy że problemy nie są związane ze sprzętem
Dokładnie tak ;)
Oto dowody, że tanim aparatem też można zrobić świetne zdjęcia https://fotoblogia.pl/976,tanim-apar...-dobre-zdjecia
Odp: Re: Odp: zmiana 550d na inny
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
aż spojrzałem na te dowody ;) zdjęcia jak zdjęcia - niektóre ok, inne słabe z widocznymi błędami obróbkowymi, lub w dziwacznej estetyce
hasło że sprzęt jest bez znaczenia nie znajduje potwierdzenia w rzeczywistości - czasem jest bez znaczenia, a czasem ma podstawowe znaczenie, a lepsze (i droższe) i nowsze aparaty robią "lepsze" zdjęcia ;)
miałem kiedyś znajomka internetowego - miał świetne portfolio ze zdjęć zrobionych telefonem (w czasach kiedy telefony były znacznie słabsze) ale w jego zdjęciach sprzet nie pelnił kluczoej roli liczył sie pomysł i postproces - no właśnie postproces ;) to często pomijany w takich artykułach z chwytliwym tytułem temat