Jakaś sensowna, niedroga kamerka do gadania przez neta - skype, facebook... Żeby dobrze zbierała po ciemku bo nie stać mnie na mocne żarówki. Do kupienia w stacjonarnym markecie z elektroniką. Doradzi ktoś?
Wersja do druku
Jakaś sensowna, niedroga kamerka do gadania przez neta - skype, facebook... Żeby dobrze zbierała po ciemku bo nie stać mnie na mocne żarówki. Do kupienia w stacjonarnym markecie z elektroniką. Doradzi ktoś?
Niedrogo teraz to zapomnij. Najtańsza kamerka Logitech, która do czegokolwiek się nadaje (ale nie wiem czy spełni Twoje wymagania) to c270 - 2* droższa niż przed pandemia. Możesz jeszcze używać telefonu z Androidem i apka DroidCam. Nowsze Canony też mają możliwość działania jako kamera internetowa.
typowe kamerki internetowe po ciemnku słabo działąją, wspomniana tu Logitech c270 też, dużo lepiej w tej cenie sprawdzi się jakiś action tam, ja używam SJ cena podobna, a jakość wieczorem dużo lepsza. Podobno jeszcze lepiej sprawdzi się rejestrator jazdy, choć sam tego nie używałem.
Można też tak ;)
https://www.canon.pl/cameras/eos-webcam-utility/
Poza tym nie szkoda aparatu do tego? Jak z żywotnością przy takich przebiegach filmowania? Niektórzy (uczniowie, nauczyciele, ale nie tylko) po 4-5h dziennie przed kamerką siedzą.
Warto sprawdzic u mnie działa nawet z 60D.
Pierwsza lista nie obejmowala nawet 5d3.
lepiej laptop z wbudowaną kamerką kupic/?
Polecam logitech c920 sam używam i jest świetna
lepiej korzystać z tej wbudowanej w laptopa :)
korzystaj z tej wbudowanej w komuter