Fotografuje ptaki od kilku lat,bardzo to lubie.Chcialbym Wam pokazac kilka moich prac
Wersja do druku
Fotografuje ptaki od kilku lat,bardzo to lubie.Chcialbym Wam pokazac kilka moich prac
nie dziala linek
Prosimy o wiecej...Cytat:
Zamieszczone przez fotosc
Te w linkach działały co były wklejone na pocztątku. Ładne. Jeśli piszesz wiadomość masz na górze żółtą ikonkę z górkami i słoneczkiem.Klikasz w ten obrazek i w odpowiednie miejsce wklejasz zdjęcie.
Powodzenia
pozdr Robert
Niezłe, niezłe :-)
Możesz w jednym poście wkleić wiele zdjęć
pozdr Robert
Pierwsze i drugie bardzo fajne,
trzecie moment swietny szkoda nieco jakosci
ogolnie bardzo pozytywny odbior
Witaj!
1 i 2 sa super natomiast 3 ma problem z ostroscia, ale też mi się podoba! Ogolnie fajne ;)
Prosimy o więcej!
No,no kolejny spec od super ptaków sie objawił. Gratuluję, świetne zdjęcia
dzieki
ale musze troche zdjecia pozmniejszac
pierwsze oraz drugie z trzeciej serii są the best! Ale te karmiące - tez mi bardzo pasują - choćby dlatego że w mojej galerii takich nie mam:(
Widać ptasia fotografia ostatnimi czasy zdobywa szturmem nasze forum :).
Bardzo ciekawe zdjęcia. 1,2 - świetne 3 trochę słaba technicznie (brak ostrości) za to chwila była jak najbardziej godna uwiecznienia. 5 też bardzo mi się podoba. 4 i 6 również interesujące choć gałązki nieco przeszkadzają.
Pozdrawiam
Zigi
swietne fotki :) Nr 3 to chyba wiekszy crop ??
ps. pochwal sie czym robisz (obiektyw body)
ps2. moglbys ponumerowac zdjecia ??
ptaki fotografuje canonem 10d obiektyw 300mn f/4 +tc 1.4 Nastepnym razem ponumeruje fotki nazwami ptakow
Duzo czasu poswiecam fotografii tak ze sa tego wynikiCytat:
Zamieszczone przez TOKIN
ja tez jestem dumny z tego momentu A co do jakosci to jak bede mial odrobine szczescia to jeszcze raz powtorze sesjeCytat:
Zamieszczone przez kane
thx za info :) tak myslalem ze stalka robione :)
ps dodac numery mozesz poprzez edycje postu... :)
Witaj kolego po fachu :) Klaniam sie nisko
Widze ze kolega zza ocenau, gatunki jakies takie zagramaniczne :), ale mialo byc o zdjeciach..... mnie najbardziej przypadla do gustu czapelka za klimat i tło, choc kadrował bym nieco inaczej, jak dla mnie zbyt centralnie :(
Reszta zdjec do gustu mi nie przypadła za ....brak ostrosci , swiatlo, i kadr, zreszta ktos juz o patyczkach na pierwszym planie pisał .
W chwili obecnej fotografujemy tym samym szklem wiec szanse porownywalne :)
Pozrawiam zyczac WYPASIONYCH kadrów
Rafał Rawełda
miało byc.....Rafał GAWEŁDA :)
witaj,
bardzo porządne zdjęcia. Mnie najpbardziej podoba się dwójka z czaplą. Pierwsze dobre, ale po pierwsze zepsute tym cieniem, po drugie za bardzo ciągnie w dół IMHO. Perkoz - świetny moment, ale ta ostrość :(
Myszołów nieco nieostry no i znów jakieś cienie... portret najlepszy, tylko mi powiedz, jak to zrobiłeś - bo ptaszyna wygląda na dziko żyjącą, a 300+TC1.4 to raczej ekstremalnie trudno coś takiego złapać.
P.S> skąd jesteś?
czescCytat:
Zamieszczone przez Kubaman
mieszkam w usa i wszystkie moje ptaki oprocz kilku sa dzikieCzasami te jastrzebie jak sa glodna wcale nie boja sie ludzi najblizszy dystans do niego to mialem okolo 1 m ale to dlatego bo upatrzyl sobie myszke,czasami jest kilka metrow ,tak ze z tym nie bylo problemow
co do orla bald eagle to on byl krapowany 50%.Z nimi jest juz wiekszy problem bo ciezko podejsc do niego a i tez zadkoscia jest w moich stronach
witajCytat:
Zamieszczone przez Ptaku
Co do patryczkow to wybacz nie bede mu obcinal i przeszkadzal w jedzeniu,sam znasz ten bol one siadaja gdzie chca Ja uwazam ze mialem szczescie i jestem dumny z tego zdjecia ,Co do Herona to to akurat jest pelny kadr :p
To nie Perkoz tylko Kormoran :)
Pozdr
Rafał Gawełda
święta prawda :!: :oops: - pisałem z rozpędu, w pracy
Witam ponownieCytat:
Gwoli scisłosci to co pokazałes na zdjeciech to nie Jastrzab tylko Myszołów rdzawosterny (buteo jamajcensis z podgatunku borealis ). I choc sa okolicznosci łagadzace :mrgreen: , bo po angielsku jego nazwa to Red-tailed hawk, a hawk to istotnie Jastrząb, ale przedrostek tej nazwy rozwiewa wszelkie watpliwosci :lol:
Pozdr
Rafał Gawełda
witajCytat:
Zamieszczone przez Ptaku
moglbym pisac toa nazwe jego po angielsku ale uwazam ze jestesmy na polskiej stronie a przetlumaczajac to to wychodzi ze jastrzab
ale nie bede sie z toba spieral poniewaz malo znam ptakow polskich
I ponownie mam cos do powiedzenia :)Cytat:
Tu nie chodzi o polskie czy angielskie nazwy lecz o prawidłowe ozbaczenie gatunku. To co jest na zdjeciu u Ciebie sie, nazywa Red-tailed hawk, czyli po polsku to Myszołów rdzawosterny. Goshawk (accipiter gentilis) po polsku Jastrząb, to zupełnie inny gatunek, wygladajacy inczej. Tylko o tyle mi chodzi w tym "sporze" :)
Pozdr
Rafał Gawełda
canadyjskie kaczki
bardzo pospolite tutaj sa
Świetne kaczusie. Bardzo dobre zdjęcie.
Drapieżca to już rewelacyjne zdjęcie. Brawo!!!
Cytat:
Zamieszczone przez Zigi
dzieki
To znowu ja
To nie kaczusie tylko Bernikle Kanadyjskie , Canada goose (Branta canadensis)
jak zwał tak zwał, piekna rodzinka :)
Pozdr
Rafał Gawełda
hihi zaczne jednak pisac nazwy tych ptakow po angielsku:-)Cytat:
Zamieszczone przez Ptaku
Fotosc "toto" :-) z białym łbem i rybą w dziobie super.
Black-crowned hight heron
great blue heron
amerycan biter (tez heron)
przedostatnie podpisałeś po prostu heron, czyli chyba nie jesteś pewny :roll: Ja równiez, ale mi to wygląda na ślepowrona (choć widziałem tylko raz, w zeszły weekend). Ale to tylko przypuszczenia.
Edit: chyba nie, ślepowron nie ma takiej brązowej szyi, i tej kitki widocznej na zdjęciu nieco wyżej. Co to jest ...?
Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
jestem pewny ze to jest heron:smile:
A ja jestem pewny że "biter 2" wyszedł świetnie w tym lustrzanym ujęciu :-)
tu sa one zadkoscia ale ja duzo godzin poswiecam temu tak ze je posiadam w swojej kolekcji a nawet mam ujecie dwoch na zdjeciu:D z czego jestem tez dumnyCytat:
Zamieszczone przez Robson01
posiadam ksiazke z wszystkimi ptakami USA ale tam wszystko jest w jezyku angielskim.:( nic z laciny niema
oto nastepne zdjecie AMERYCAN BITER dla mnie jest niepowtarzalne i mysle ze dla innych tez
fotosc - w jedym poscie mozesz dawac az do 15 zdjec.
mam takie dziewne wrazenie w przy coniektorych fotkach brakuje troche ostrosci :|