Adobe usunęła ze strony aktualizacje LR6. Skąd zdobyć LR 6.14?
Moja koleżanka zakupiła na Allegro LR 6. Program jest w wersji 6. Do obsługi jej aparatu Canon 800D potrzebna jest co najmniej wersja LR 6.10.1. Niestety, okazało się że Adobe pousuwała ze swoich serwerów wszystkie aktualizacje do LR. Skąd można zdobyć bezpieczne i dające się zainstalować na dysku aktualizacje tego programu?
Odp: Adobe usunęła ze strony aktualizacje LR6. Skąd zdobyć LR 6.14?
Spróbuj tego
https://helpx.adobe.com/download-ins....html#2017apps
2015 apps Lightroom 6, przed chwilą go pobrałem i waży 1,10 GB, czyli tak jakby był już skompilowany z łatką 6.14, bo podstawowy Lr 6.0 na Windows waży 744 MB
Tak, jak kolega mówi. Ta ostatnia wersja ze strony jest już z nakładką.
Re: Adobe usunęła ze strony aktualizacje LR6. Skąd zdobyć LR 6.14?
nie ma już niestety możliwości pobrania.
Dacie radę mi udostępnić ten plik z 6.14? z chmury czy wyślij.to czy jakkolwiek inaczej?
maila mam takiego jak nick z dopiskiem @gmail.com
Wysłałbym Ci na gmaila linka, ale gmail mnie nie lubi i odrzuca moją domenę :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Za 8 min. ;)
ja też poproszę, bo przeszukuje wszystkie fora i nigdzie nie ma://
na forum Adobe jest asystent (jakies AI), od ktorego mozna uzyskac link do sciagniecia 6.14, da sie to w kilka minut zrobic, szybciej niz sciagac z google drive
Wielka prośba o udostępnienie LR 6.14. Nigdzie nie mogę znaleźć. Dzięki
Przepraszam za archeologię. Jednak moje pytanie świetnie pasuje do tego wątku.
Czy ktoś ostatnio próbował aktywować Lightrooma 6? Otóż okazuje się, że adobe zaktualizowała proces aktywacji gdzie jest wymagane zeskanowanie QR kodu. Pech chce, że ponoć ten sposób nie jest kompatybilny z Lightroom 6 i po pomyślnym zalogowaniu się do adobe Lightroom się zawiesza. Powtórzyłem ten proces około 7 razy zanim się dowiedziałem, że można użyć aktywacji offline pod tym linkiem www.adobe.com/go/getactivated. . Niestety jak próbuję aktywacji offline to wówczas dostaję komunikat mówiący o tym, że mój numer seryjny został unieważniony przez adobe...
Chciał bym odzyskać dostęp do lightroom'a ponieważ mam w jego katalogu dużo zdjęć z 6d... Generalnie za anglojęzycznych forach jest sporo narzekania na politykę adobe.
A właśnie tak przy okazji jak to jest z tym Lightroomem. Są jakieś dwie wersje jedna zwykła a druga Classic o co w tym chodzi? I jak wyglądają te płatności że teraz jest ta subskrybcja. Nie wiem też co to za jakieś wersje tutaj za taką niską cenę https://arcyit.pl/oprogamowanie-adob...omercyjna.html
Cytat:
Zamieszczone przez
luso
Przepraszam za archeologię. Jednak moje pytanie świetnie pasuje do tego wątku.
Czy ktoś ostatnio próbował aktywować Lightrooma 6? Otóż okazuje się, że adobe zaktualizowała proces aktywacji gdzie jest wymagane zeskanowanie QR kodu. Pech chce, że ponoć ten sposób nie jest kompatybilny z Lightroom 6 i po pomyślnym zalogowaniu się do adobe Lightroom się zawiesza. Powtórzyłem ten proces około 7 razy zanim się dowiedziałem, że można użyć aktywacji offline pod tym linkiem
www.adobe.com/go/getactivated. . Niestety jak próbuję aktywacji offline to wówczas dostaję komunikat mówiący o tym, że mój numer seryjny został unieważniony przez adobe...
Chciał bym odzyskać dostęp do lightroom'a ponieważ mam w jego katalogu dużo zdjęć z 6d... Generalnie za anglojęzycznych forach jest sporo narzekania na politykę adobe.
Kiedyś miałem problem z aktualizacją programu Corela (bo takiego używam), podobny do Twojego, napisałem do pomocy technicznej i coś mi tam odblokowali.
Może po prostu napisz do Adoba, wyjaśnij sytuację i pomogą.
Wersja bez Classic jest generalnie "chmurowa" (nawet jeśli instalujesz binarkę na PC).
Musisz wrzucać zdjęcia do Clouda i tam je obrabiasz.
Classic to odpowiednik starego LR, działający na lokalnym zbiorze zdjęć na dysku.
Cytat:
Zamieszczone przez
sal
Wersja bez Classic jest generalnie "chmurowa" (nawet jeśli instalujesz binarkę na PC).
Musisz wrzucać zdjęcia do Clouda i tam je obrabiasz.
Classic to odpowiednik starego LR, działający na lokalnym zbiorze zdjęć na dysku.
Rozumiem. A te opłaty? Kupię LR czy PS to co za miesiąc czy po roku klucz mi deaktywują i muszę te subskrypcje płacić? Czy jednak to działa tak jak kiedyś. Raz kupisz, zapłacić i masz dożywotnio.
To jest model subskrypcji - abonamentowy. Kupisz na rok, możesz używać przez rok.
Najtaniej wychodzi w promocji wziąć globalną aktywację z serwisów z kluczami (kinguin) - cena wychodzi połowę niższa niż promocja Adobe.
A tutaj piszą że licencja wieczysta i bezterminowa to co oszustwo? https://arcyit.pl/oprogamowanie-adob...919263083.html
Cytat:
Zamieszczone przez
Shadow
Wybacz, nie zerkałem w link i założyłem że pytasz o aktualne pakiety od Adobe. Nie wiem jak to wygląda teraz z LR6, ale powyżej masz komentarz jednego użytkownika że jest problem z aktywacją...
To chyba jakaś ściema bo na email mi odpisali lakonicznie że to licencja wieczysta. Tylko jak może być wieczysta jak już nie ma takiej opcji. Może to jakaś stara wersja, którą ktoś miał i korzystał jeszcze zanim weszła ta subskrypcja. Ale to też nie bardzo bo piszą że to LR6 to raczej ta nowa.