Jak wam sie podoba skład na MŚ ? Ja mam bardzo, bardzo mieszane uczucia. Szczególnie brak Dudka i Frankowskiego jest dla mnie jakimś kosmosem:shock: . Ale cóż pewnie Janas wie lepiej. Oby nie było powtórki z Korei.
Wersja do druku
Jak wam sie podoba skład na MŚ ? Ja mam bardzo, bardzo mieszane uczucia. Szczególnie brak Dudka i Frankowskiego jest dla mnie jakimś kosmosem:shock: . Ale cóż pewnie Janas wie lepiej. Oby nie było powtórki z Korei.
Jak mozna bylo. Wiadomo ze Boruc bedzie bronil we wszystki trzech meczach. Po tym co Dudek zrobl dla tej druzyny, powinien jechac, nawet po to zeby przesiedziec na lawce. To samo Franek. Poza tym powolanie Brozka i Jelenia ma jeden cel. Pokazanie ze Rasialo musi grac. Przeciez Ci dwaj sa kompletnie niedoswiadczeni. Pytanie tylko kto Janasowi uratuje dupe kiedy nie ma Franka.
Strasznie jestem rozzalony. Obym sie mylil i musial odszczekac to po mistrzostwach.
Przynajmniej wiadomo na kogo stawiać u bukkies :D
Ja stawiam na Trynidad Tobago i Republikę Kongo czy tam Zair....Cytat:
Zamieszczone przez ripek
mogę także postawić 100:1 na Polskę, że będzie jedną z druzyn w tzm strefie umiarkowanej... czyli na końcu każdej stawki ;) :)
Ech kurde. O ile obserwuje to Żurawski z Rasiakiem średnio sie dogadują na boisku. Czemu nie mozna było wrócić do dwójki Żuraw, Franek z przodu i dogrywający im Szymkowiak ze środka ? Też marzę o tym żeby odszczekać takiego pana Jelenia czy Gancarczyka za półtora miesiąca ale obawiam się, że parafrazująć "znakomitego" polskiego tenora będzie " Do domu Polsko"
Wybór kompletnie nie trafiony przez trenera naszej wybitnej kadry narodowej. Chyba się zrzucę na pampersy i smoczek dla MILI !!!! Przez naszego trenera walnę chyba więcej dzisiaj piwka !!!!
Kazdy powod jest dobry:mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez oszołom
Na pewno są lepsze !!!!
NO dla mnie napewno ;-)Cytat:
Zamieszczone przez oszołom
To prawda że Dudkowi i Frankowi ten wyjazd się należy 'jak psu micha" ale co do cieżkiej cholery tam robi Rasiak ? / Może to jakis pupilek Janasa /.:evil:
Najmniej miłą sprawą jest to, że Janas nie potrafił chłopakom powiedzieć tego w oczy, okropne że dowiedzieli się z mediów. To dramat. Jak dla mnie, Janas zamordował Dudka. Bardzo mi przykro. Szkoda chlopaka. :-/Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
A, nie to , to napewno, wiadomo nie od dziś, że Janas ma jakiś dziwny sentyment do RasiakaCytat:
Zamieszczone przez Nemeo
brak Dudka - ok, nie gra w klubie od roku.
brak Franka - od pol roku nie strzelil gola, takze ok.
a co do ku**y nedzy w kadrze robi niegrajacy Mila i Kosowski?!
Coś mi się wydaje, że wrócimy z Niemiec tak samo szybko, jak z Koreii.:lol:
Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
Szybciej! Bo mamy bliżej :)
A co do Rasiaka... http://video.google.com/videoplay?do...89763&q=rasiak ;) DREWNOOO! :)
Świetne !!!! Super !!!! Tylko nie wiem czy mam się śmiać z tego ciapy, czy płakać z poziomu jego umiejętności ??? Chyba płakać, bo go powołał nasz Trenerek Reprezentacji.
Dobre, ale ten drugi film to juz pelen szacuneczek dla Rasio.Cytat:
Zamieszczone przez yogi-bear
Lepiej przeszedl obrane niz wczoraj Ronaldinio i jeszcze madrze strzelil gola.
Co do Franka i Dudka, przeciez Janas nie bierze pilkarzy czy gwiazd na jakis karnawal czy wycieczke, a do ciezkiej roboty, wybral tych ktorzy wedlug niego beda mogli zagrac w czerwcu na 150% i chyba tak trzeba na to patrzec. Troche do tego wzoru nie pasuje Mila, ale Janas wie to czego my nie. NIc pozostaje tylko mu zaufac i trzymac kciuki.
A brac gwiazdy na lawe po to by psuli atmosfere, chyba nie bylo sensu.
Nawet wszystkowiedzacy Tomaszewski przyznal ze Dudka nie bylo sensu brac.
A wszystko przez 'Krystyne z gazowni'.:-)
Są już zakłady ile razy Mila się przewróci :) Moje '3 grosze' odnośnie kadry: pierwsze 2 mecze w korei wystawił Engel 'starą' ekipę - źle - wtopili; na mecz z usa w końcu wystawił młodą krew - wygrali - wszscy znajomi i nie tylko narzekali dlaczego nie grali 'młodzi' od pierwszego spotkania. Może Janas wyciągnął, z Korei właśnie, lekcję? Zobaczymy. Moim zdaniem, jak tu ktoś napisałno lol! nie grał juz ho ho, kontuzja za kontuzją i ma blokować miejsce na ławce? to może lepiej by było mu dać darmowe wejściówki na mecze reprezentacji :) Skład jest imo dobry. Jeszcze Kosowskiego i Mile bym wymienił na innych młodszych piłkarzy.Cytat:
Po tym co Dudek zrobl dla tej druzyny, powinien jechac, nawet po to zeby przesiedziec na lawce.
:D loolCytat:
A wszystko przez 'Krystyne z gazowni'
thorin, respect :lol: :lol: :lol:
do uslug ;)
mp3 mozna pobrac ze strony www.rasiak.pl
albo stad http://www.typuj.org/rasiak-song/
pozdrawiam
krzysiek
Mówi sie że w szaleństwie jest metoda. Jedno trzeba przyznać Panu Janasowi, jest odważny i postawił wszystko na jedną kartę. Jak się uda i wyjdą z grupy to się okaże że miał dobrego nosa, w innej sytuacji bedzie spalony.
Choć jak wiadac po Panu Bońku, który to owego czasu prowdził nasze orły z marnym skutkiem - obraził się i zostawił drużynę w połowie eliminacji - na pewno jakoś da sobie radę.
Już pojawiła się teoria spiskowa: Na ostaniech rachunkach jakie TP sa wysłała do abonentów "przypadkowo" nie ma Dudka, Frankowskiego, Kłosa.
- Dlaczego Dudek nie został powołany?
Ponieważ nie odebrał telefonu od Janasa.
- Dlaczego nie odebrał telefonu od Janasa?
Bo myślał że dzwoni Krystyna z gazowni :)
Dobre.:lol: :lol: :lol:Cytat:
- Dlaczego Dudek nie został powołany?
Ponieważ nie odebrał telefonu od Janasa.
- Dlaczego nie odebrał telefonu od Janasa?
Bo myślał że dzwoni Krystyna z gazowni
Smutne info. http://sport.onet.pl/1204381,wiadomosci.html Teraz to może nam Pan Kazimierz zalatwi tam na górze wyjście z grupy
No Panowie i Panie. Jutro fusbal welt maisterschaft czy jakoś tak, się zaczynają. Jak nastroje, klimaty, typowania... Bo ja jak zwykle jestem najarany na maxa. Oby po mistrzostwach nie było tak jak zwykle ;)
nie luie pilki, od zawsze mnie to nudzilo, i pewnie zostane zjechany za brak patriotycznego ducha ale uwielbiam ogladac mecze czeskiej reprezentacji i wlasnie im bede kibicowal na mistrzostwach, naiwnie wierze i to jest moj typ na jesli nie pierwsze miejsce to przynajmniej final ;)
No bo Thorin na 'czechu' się wszystko fajnie ogląda. Najlepsze są mecze hokejowe :lol: Komentatorzy mają mistrza :lol:
aż się boję napisać...
z grupy wyjdziemy ... kurde ale co dalej? Anglia lub Szwecja
o jery..
ale jakiś tam optymizm mi sie w głowie plącze :)
może mi ciśnienie skacze?
heh nie, poznalem ten kraj od troszke innej strony, moj starszy tam pracuje i na poczatku smialem sie z jezyka ale po jakims czasie rownie czesto ogladalem polskie jak i czeskie serwisy informacyjne, filmy czasem, z rzadka nawet programy dla dzieci ;) dziwi mnie fenomen czechow, maly 10 milinowy narodek, zadnych indywidualnych wielkich gwiazd sportu jak pani jedrzejczak czy to niedawna pan malysz, przynajmniej na te chwile, ale za to jesli wziac pod uwage sporty druzynowe, to potega w hokeju sie wie, a i pilke kopac niezle potrafia... ale nie robmy OT, dla mnie mistrzostwa sie zaczynaja w poniedzialek dopiero :) oczywiscie polakom zycze jak najlepiej, zeby janasowi glowy nie ucieli, bo co mundial to zmiane selekcjonera mamy ;) jakby to biedaka wlasnie wina byla ze nie zdobylismy mistrzostwa :)Cytat:
Zamieszczone przez Zielony
moze sie komus przyda, co gdzie i kiedy ogladac ;-)
mundial.pdf
oraz:
- Polsat Sport Codziennie o 23:00 magazyn sportowy "Mundial"
- TVN 24 Od 3 do 10 czerwca specjalne wydanie "Szkła kontaktowego" o 22:00 z Niemiec, Codziennie o 00:05 "Studio mundialowe" dwudziestominutowy serwis specjalny poświęcony Mundialowi, w jego ramach są przewidziane zestawienia, analizy, reportaże, komentarze, wywiady z zawodnikami itd., Podczas najważniejszych meczy specjalne studio na stadionie Legii- trzy wejścia na antene przed, w trakcie przerwy i po meczu
- Canal + Sport Codziennie od 7 czerwca specjalny, dziesięciominutowy program "Mistrzostwa na +", w którym mistrzostwa będą pokazane z przymrużeniem oka. Ponadto "Dziennik reprezentanta Polski"- relacje jednego z polskich piłkarzy
- Eurosport Codziennie 20:15 i 23:15 półgodzinne studio Mistrzostw świata (analizy, statystyki, komentarze), najświeższe informacje na temat zespołów
- Biznes TV Codziennie o 20:40 program "Giełda Mundial", w którym pojawiać się będą m.in. najnowsze notowania bookmacherów, biznesowe kulisy mistrzostw świata, zapowiedzi i analizy meczów czy komentarze znanych osób
A ja jak zwykle kibicuje Chorwatom - zazwyczaj dochodzili dalej niz Polacy (i zdziwili mnie przegrywajac z Polska, pewnie wypadek przy pracy ;) ).
Patriota rowniez nie jestem... a Chorwatow po prostu lubie (bylem tam kilka razy i chetnie bede tam wracal 8) ).
Ale wcale nie jestem "najarany na maxa" :roll: ... ot spojrze sobie czasem na wyniki.
No a jak nie Chorwaci to rzeczywisice moze Czesi.
Polakom... to w siatkowke bede kibicowal 8) (na zywo w Łodzi, pozostale mecze w TV raczej).
A ja sie nie moge skupić dzisiaj w robocie. Szalik sobie powiesilem w pokoju i odliczam do meczu 11:43:34 , 33, 32, 31 ...
A ja jestem najarany na maxa, to dla mnie jak swieto.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Dzisiaj spotykamy sie w mieszkaniu u kolegi (kawalera), bedzie rzutnik, bedzie glosno, bedzie piwo, flaga tez jest, no i beda napewno olbrzymie emocje.
Nawet zona pojela, ze wyjazd do tesciow musi byc przelozony na jutro.
;-)
Wkurzylem sie, bo dzisiaj nigdzie nie moglem dostac "Przegladu Sportowego". Juz o 7 rano nie bylo go w kioskach. Nie wiem czemu byl taki maly naklad.
szwayko o 5 już nie było. Moja, żona też bez cienia sprzeciwu zgodzila sie przełozyć wyjazd do swoich rodziców na jutro. POLSKA BIAŁO-CZERWONI, POLSKA BIAŁO-CZERWONI !!!
Postanowiłem uczcić mecze Polskiej reprezentacji wybierając się w tych dniach na wycieczki górskie.
I tak:
- dzisiaj Biskupia Kopa w Górach Opawskich (piwo po czeskiej stronie)
- 14.06 Ślęża
Ot, taki to ze mnie kibol.
:-D :-D :-D :-D
ja tez już nie mogę się doczekać, nawet nie tyle meczu, co spotkania z kumplami, oglądniemy mecz i potem do samego rana przy konsoli i PES5 spędzimy czas :)
...i też czechom kibicuje :)
Biorąc pod uwage wynik, to trochę szkoda. Mogło być 3:2. Ale gdyby było 7:0 to może ktoś by nie tylko Janasowi oberwał jaja i rozpieprzył cały ten przestępczy PZPN. Bo tam jest przyczyna. Na boisku obserwowaliśmy efekt końcowy.
Nic to. Piłkarskie Święt o trwa dalej.
Przecież grają jeszcze BRazylia, Anglia i Holandia (I Hiszpania która jak zwykle odpadnie góra w ćwierćfinale ;) )
Iii tam, czym wy się łudzicie, przecież te łosie z grupy nie wylezą. Co najwyżej będzie powtórka z Korei/Japonii. Wczoraj obejrzałem w knajpie mecz Niemcy-Kostaryka a jak dostaliśmy pierwszego gonga od Ekwadoru, opróżniłem szklanę i poszedłem do chaty. "Janas" :-D na tych mistrzostwach nie widze. Szkoda prądu...
Dzisiejszy hit - Argentyna - WKS. Zawsze jakoś Argentynie kibicowałem choć jakimś zatwardziałym fanem nie jestem :)
Argentyna - WKS?..... chyba Argentyna - ŁKS chciałeś napisać??? ;)
NO, to to będzie strzelanina. :D
wiem adamek wiem... nasz ŁKS dokopie tym z Argentyny... przecież to wioska pod Lesznem... nie ;)?
Nie wiem jak Wam, ale mi jest wstyd... jestem wściekły... przecież Polska to nie z przeproszeniem jakaś Andora tylko 40 milionowy kraj. !!! i taaaaki mecz ? Nie wiem co teraz nasi powiedzą, pewnie trawa miała niespotykaną twardość... :( Jak zawsze... Ja nie wiem jak my pod tym Grunwaldem wygraliśmy, złośliwi mówią że to tylko marketing Litwinów.... GOOOOOOOOOOORYCZ !!! Teraz moją córka to o Bońku, Lato, Lubańskim -> myśli jak o Grunwaldzie !!! Coraz trudniej wyjaśnić mi słowo DUMA. Janas oddaj mi mistrzostwa !!!
Cytat:
Zamieszczone przez b'Art
spoko, dokopiemy Niemcom*
*poza boiskiem ;)
Tylko to nam wychodzi :DCytat:
Zamieszczone przez aptur
lepsze to niż nic:D
podstawowe slowo jakie pojawia sie w dyskusjach o wystepie tej reprezentacji na MS: wiara.
bo jak mowia: wiara czyni cuda. szkoda, ze znaaaaacznie rzadziej, niz ciezka praca, wyjecie rak z kieszeni, uzycie mozgu i nog i odrobina checi wygranej.
zenada...
trwajcie mocni w wierze :lol: