Załącznik 1230
Załącznik 1231
Załącznik 1232
jp
Wersja do druku
Z całym szacunkiem ale pierwsze to koszmar...
To były zdjęcia porównawcze, tym samym obiektywem, w warunkach nocnych mające pomóc w decyzji sensu zamiany 5D na 1Ds2
Pierwsze to 5D, pozostałe to 1Ds2
Trzecie powiększone/wydrukowane wisi w kilku miejscach
jp
Spoko, tylko chyba rodzaj aparatu nie ma większego wpływu na halo, które pojawiało się wkoło elementów napowietrznych linii kolejowej... no ale może ja się nie znam ;)
Technologia matryc, technologią, ale zaawansowana znajomość PSa by zdecydowanie "poprawiła" zaprezentowane tu "osiągi". Ten efekt rozjaśnienia przy krawędziach "napowietrznych linii kolejowych", to ewidentnie nieumiejętna obróbka, a nie wina matrycy. O szumie nawet nie wspomnę...
Ale, że co ? Mamy Ci udowodnić, że 5d na niskich ISO nie szumi? Czy co chcesz pokazać ? Bo ten wątek to Twoja osobista kompromitacja. TOTALNA.
w przypadku starych matrych to zaryzykuję stwierdzenie że jeśli chodzi o długie czasy to 13 lat temu technologia był "lepsza" niż później tzn. obrazek z 350D czy 5D na długim czasie był znacznie przyjemniejszy niż z późniejszych 15 mpix czy 18mpx matryc - mniej mpix większa powierzchnia pixela przyjemniejszy szum - znaczy mniejsza sraczka, a to co widać na tych zdjęciach to efekt obróbki nazwałbym to hdrpolo w nawiązaniu do popularnego nurtu muzycznego - oba nurty muzyczny i obróbkowy mają szeroką rzeszę wiernych fanów.
Mój Boże. Litości. Przecież te fotki można ogarnąć byle dobrym smartfonem. Co to ma pokazywać?
@jan pawlak - jeśli nie życzysz sobie takiego hejtu w swoim wątku to mogę to wszystko wyciąć. Jak coś ta pisz na PW.
@Kolekcjoner przepraszam, ale gdzie tu hejt? Zdjęcia są fatalne i tyle.
Mamy namacalny dowód, że 5D zdjęć nie robi a nie jakieś urban legends o pastelach itd...