Uszkodzona matryca w 350D?
Witam!
Zanim zadzwonię do serwisu na Żynią , chciałbym zasięgnąć informacji czy ktoś się spotkał z następującym problemem: po wykonaniu zdjęcia zarówno na wyświetlaczu aparatu jak i później po wgraniu do pc na zdjęciu jest pionowy cienki czarny pasek. Zmiana jakichkolwiek ustawień nie eliminuje tego. Obawiam się że to matryca, ale czy to możliwe że piksele posypały się szczelinowo w dół tworząc taką linię?
pionowy cienki czarny pasek
... po wykonaniu zdjęcia zarówno na wyświetlaczu aparatu jak i później po wgraniu do pc na zdjęciu jest pionowy cienki czarny pasek...
trochę późno, ale może komuś się jeszcze przyda. miałem coś takiego w 300D. sprzedawca wciskał mi kity (wersja amerykańska, kupiona na działalność, czyli bez praw konsumenta), że to moja wina i bład przy czyszczeniu matrycy - to chyba 2 punkty przez całą wysokość matrzycy, czyli włos jest przy tym całkiem gruby. zerwałem umowę, zarządałem zwrotu wzajemnych świadczeń (sprawa była o krok od sądu) i... już od ponad pół roku mam 350 D
Samemu chyba nie da się tego zrobić
Nie na wszystkich zdjęciach to wychodizło. Były serie: 100 zdjęć z paskiem, 100 bez, 100 z, 100 z i znowu bez
Pozdrawiam.
Paweł