-
[KamilTimoszukPL] CrossFit oraz inne sporty
Witam
Chciałbym aby w tym wątku pojawiały się moje fotografie sportowe z wydarzeń na jakich bywam.
Na początek jedna fotka koszykarska oraz kilka z polskiej sceny CrossFit.
Wszelkie uwagi z konstruktywną krytyką mile widziane :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
-
Odp: [KamilTimoszukPL] CrossFit oraz inne sporty
Świetne zdjęcia :) 3 bardzo mi się podoba
-
W 2. bardzo szkoda obciętej ręki z ciężarkiem - byłoby najlepsze, 4. też fajna i też dużo traci na złym cięciu, 6. podobnie.
-
Na zdjęciach widać emocje, ruch, naprawdę dobra robota. Przyjemnie się to ogląda
-
Dobra wrzutka.. Najlepiej do mnie przemawia fotka nr 6. Najwięcej wg mnie w tym ujęciu wysiłku i walki z samym sobą .
-
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
W 2. bardzo szkoda obciętej ręki z ciężarkiem - byłoby najlepsze, 4. też fajna i też dużo traci na złym cięciu, 6. podobnie.
W dwójce niestety inaczej się nie dało ponieważ miałem stałkę i nie mogłem już się bardziej odsunąć bo za plecami miałem ścianę :)
Jak byś widział 4 i 6? W sensie czego więcej lub w którą stronę powinien jeszcze iść kadr?
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Na zdjęciach widać emocje, ruch, naprawdę dobra robota. Przyjemnie się to ogląda
Dzięki bardzo :)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Dobra wrzutka.. Najlepiej do mnie przemawia fotka nr 6. Najwięcej wg mnie w tym ujęciu wysiłku i walki z samym sobą .
Ja chyba mam coś z sadysty, bo lubię uwieczniać chwile kiedy inni prawie umierają ;)
-
najlepsze crosfitowe zdjecia jakie widzialem
-
Cytat:
Zamieszczone przez
KamilTimoszukPL
W dwójce niestety inaczej się nie dało ponieważ miałem stałkę i nie mogłem już się bardziej odsunąć bo za plecami miałem ścianę :)
Jak byś widział 4 i 6? W sensie czego więcej lub w którą stronę powinien jeszcze iść kadr?
Ja nie twierdzę, że się dało bo mnie tam nie było tylko, że szkoda. W 4 sędzia jest ucięty, w 6. połówki ludzi po obu bokach. W sumie chyba właśnie 6. najbardziej mi się podoba.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
Ja nie twierdzę, że się dało bo mnie tam nie było tylko, że szkoda.
Spoko, rozumiem. I też zdecydowanie żałuję.
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
W 4 sędzia jest ucięty, w 6. połówki ludzi po obu bokach.
Tak sobie teraz myślę, czy rzeczywiście w 4 nie lepiej by było jakby sędziego w ogóle trzeba było wyciąć. Wtedy byłaby samotna zawodniczka "walcząca o życie" przy dopingu publiczności za plecami.
W 6 po wycięciu ludzi po bokach kadr byłby chyba już zbyt wąski. Przynajmniej tak mi się teraz wydaje.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
najlepsze crosfitowe zdjecia jakie widzialem
Dzięki wielkie!
Tym bardziej, że ja widzę jeszcze spore braki i niewykorzystane możliwości.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
KamilTimoszukPL
Dzięki wielkie!
Tym bardziej, że ja widzę jeszcze spore braki i niewykorzystane możliwości.
czasami nie trzeba super jakosciowo zdjec jesli bronia sie wszystkim innym
-
Ale ogólnie też uważam, że wyszło bardzo dobrze - ująłeś to co najważniejsze - wysiłek.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
czasami nie trzeba super jakosciowo zdjec jesli bronia sie wszystkim innym
Ale do perfekcji zawsze warto dążyć moim zdaniem.
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
Ale ogólnie też uważam, że wyszło bardzo dobrze - ująłeś to co najważniejsze - wysiłek.
Sport to jedno z najlepszych źródeł prawdziwych, szczerych i różnorodnych emocji. I na wyłapywaniu właśnie nich zależy mi najbardziej.
-
Fajna wrzuta. 6 mój faworyt, ale 7 i 8 też bardzo dobre.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
KamilTimoszukPL
Ale do perfekcji zawsze warto dążyć moim zdaniem.
popieram, kocham, szanuje :D
-
Bardzo fajne i przyjemne zdjęcia.
Widać na nich moc.
Jedyne co mi przeszkadza, że niektóre nie są "wypoziomowane", a przekrzywienie nie wygląda na zamierzone.
Chętnie zobaczę więcej ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Bardzo fajne i przyjemne zdjęcia.
Widać na nich moc.
Jedyne co mi przeszkadza, że niektóre nie są "wypoziomowane", a przekrzywienie nie wygląda na zamierzone.
Chętnie zobaczę więcej ;)
W większości przypadków te fotki są przekrzywione całkowicie specjalnie. Dlaczego?
Specyfika zawodów crossfitowych jest bowiem taka, że trwają one w większości przypadków po 8, 10 czy nawet 12 godzin. Często dwa dni z rzędu.
I na początku każdej takiej imprezy ja osobiście zaczynam od robienia powiedzmy, takich trochę standardowych zdjęć. Po jakimś czasie zaczynam jednak kombinować, coś zmieniać. Czy to z kadrami, czy ustawieniami w aparacie czy z innymi rzeczami. Gdybym tego nie robił, to wydaje mi się, że bardzo często po powrocie do domu miałbym tysiące praktycznie identycznych zdjęć w których zmieniałyby się tylko twarze. Późniejsza selekcja i obróbka takowych byłaby mało przyjemna :) Natomiast za samą uwagę dzięki :)
Poza tym skoro jest w sumie pozytywny odezw, którego się trochę nie spodziewałem (nie sądziłem, że w takim miejscu CrossFit się przyjmie ;) ) to wieczorem wjedzie kolejna porcja fotek :)
-
Tak jak obiecałem, dorzucam swoje kolejne fotki crossfitowe.
Nie wszystkie z nich są idealne i jestem tego świadomy. Niektóre były robione już spory czas temu sprzętem który do tego się nie do końca nadawał (Canon 600D). Niektóre też są źle skadrowane ale tak jak pisałem już wcześniej, czasami od dobrego kadru liczy się uchwycona chwila.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
-
Genialne zdjęcia, jedne z najlepszych jakie widziałem.
11,14,16 wymiata
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Genialne zdjęcia, jedne z najlepszych jakie widziałem.
11,14,16 wymiata
A dużo widziałeś? ;)
Dzięki!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
KamilTimoszukPL
A dużo widziałeś? ;)
Dzięki!
Dużo to pojęcie względne :) Twoje zdjęcia sa pełne emocji i to mi się bardzo podoba.
-
tu juz technikalia mocniej kluja w oczy
-
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
tu juz technikalia mocniej kluja w oczy
Jestem tego świadomy z racji tego że wiele z tych fotek było robionych na początku mojej i tak nie długiej drogi fotograficznej. Jestem też jednak ciekawy co najbardziej?
-
ano to najbardziej, że jeśli masz canona to tu się nie da tyle ciągnąć bez znacznej utraty jakości ;) kup se nikona z gumową matrycą to Twoje foty dużo zyskają :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
KamilTimoszukPL
Wszelkie uwagi z konstruktywną krytyką mile widziane :)
https://www.instagram.com/p/BVpszp9n...en-by=rxshoots - to jest Twój sprzęt, tak?
Kup sobie może jakiś obiektyw o innym zakresie ogniskowych niż 17-55mm bo na wielu zdjęciach masz coś poucinane.
Jakiś to znaczy Tokina AT-X 11-20 PRO DX f/2.8 bo robisz zdjęcia we wnętrzach a tam przydaje się mieć jak najjaśniejszy obiektyw a nikt poza Tokiną czegoś takiego nie wyprodukował. Obiektyw był testowany, jest też dostępna opinia gościa który podpiął go właśnie pod 7D mark II Tokina AT-X PRO DX 11-20 mm f/2.8 - Optyczne.pl
Z tego co pamiętam u Tokiny można nadziać się na totalnie wadliwy egzemplarz (AF w ogóle nie działa albo pierścień od MF strasznie ciasno chodzi) dlatego kupując obiektyw na mieście w sklepie stacjonarnym należy podpiąć go (lub je jeżeli mają kilka sztuk tego samego modelu na stanie) pod swój aparat żeby sprawdzić czy i jak działa albo kupować przez Internet w którymś z dużych polskich sklepów ze sprzętem foto-video (brak problemów ze zwrotem pieniędzy).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mkamelg
https://www.instagram.com/p/BVpszp9n...en-by=rxshoots - to jest Twój sprzęt, tak?
Kup sobie może jakiś obiektyw o innym zakresie ogniskowych niż 17-55mm bo na wielu zdjęciach masz coś poucinane czyli brakuje Tobie odejścia.
Jakiś to znaczy Tokina AT-X 11-20 PRO DX f/2.8 bo robisz zdjęcia we wnętrzach a tam przydaje się mieć jak najjaśniejszy obiektyw a nikt poza Tokiną czegoś takiego nie wyprodukował. Obiektyw był testowany, jest też dostępna opinia gościa który podpiął go właśnie pod 7D mark II
Tokina AT-X PRO DX 11-20 mm f/2.8 - Optyczne.pl
Z tego co pamiętam u Tokiny można nadziać się na wadliwy egzemplarz (AF nie działa albo pierścień od MF strasznie ciasno chodzi) dlatego kupując obiektyw na mieście w sklepie stacjonarnym należy podpiąć go (lub je jeżeli mają kilka sztuk na stanie) pod swój aparat żeby sprawdzić czy i jak działa albo kupować przez Internet w którymś z dużych polskich sklepów ze sprzętem foto-video (brak problemów ze zwrotem pieniędzy).
Ogranicz korzystanie lub w ogóle zrezygnuj z HDR.
No i to by było na tyle z uwag. Życzę Tobie jak najwięcej udanych zdjęć.
Co do sprzętu to tak, to jest od kilku tygodni mój aparat na fotce.
Jeśli chodzi o obiektyw to póki co mój budżet na tego typu wydatki jest zamknięty, ale dzięki za podpowiedź. Na pewno będę miał na uwadze to szkło w przypadku przypływu gotówki.
Co do HDR to pełna zgoda. Kiedyś używałem, tego dużo za dużo. Teraz natomiast, w przypadku nowych fotek już z tego praktycznie zrezygnowałem.
-
Fajne zdjęcia, gratulacje. Trochę świeżej krwi dobrze zrobi temu działowi CB.
16 jak ze szkolenia Navy Seals;)
-
Podrzucam kilka klatek z minionego weekendu.
Trzydniowe crossfitowe zawody LOGinLAB 2017.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
-
nie masz przypadkiem problemow z AF?
-
Mój pierwszy raz na siatkówce plażowej.
Finałowy turniej cyklu Plaża Open w Białymstoku.
A przy okazji pytanie jeśli ktoś ma doświadczenie. Czy robię coś nie tak, czy przy tym sporcie ciężko jest uchwycić twarze zawodników w trakcie akcji? Szczególnie w powietrzu.
25.
26.
27
28.
29.
30.
31.
32.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
nie masz przypadkiem problemow z AF?
Nie zauważyłem wcześniej twego pytania, sorry.
W sumie nie myślałem nad tym. Choć jeśli chodzi o aparat to jest chyba zbyt nowy aby takie błędy wynikały. Może kwestia obiektywów albo złych ustawień czasami?
-
Pierwsze zdjęcie robi wrażenie!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
JanDom
Pierwsze zdjęcie robi wrażenie!
Dzięki!
Dziś dorzucam kilka koszykarskich ujęć z ulicznych gier gdzieś na dalekim wschodzie :)
33.
34.
35.
36.
37.
38.
39.
40.
-
W miniony weekend ze sportowych wydarzeń miałem przyjemność uwieczniać CrossFit oraz Futbol Amerykański.
Pierwsza z imprez to otwarcie nowego boxa CrossFit Białystok, a druga to I turniej grupy wschodniej PLFA 8
41.
42.
43.
44.
45.
46.
47.
48.
49.
50.
51.
52.
53.
54.
-
Bardzo przyjemne zdjęcia.
-
Kilkanaście ujęć z crossfitowej imprezy o nazwie Battle Of The Machines vol. 11 w Bydgoszczy, którą ja zapamiętam na długo.
Bo nigdy wcześniej nie robiłem fotek przez 11 godzin ze skręconą nogą :)
56.
57.
58.
59.
60.
61.
62.
63.
64.
--- Kolejny post ---
65.
66.
67.
68.
-
Dziś kilka fotek z meczu juniorów Lowlanders Białystok i Olsztyn Lakers czyli wjeżdża futbol amerykański :)
69.
70.
71.
72.
73.
74.
75.
76.
77.
78.
79.
80.
81.
82.
-
Pierwsze zdjęcia bardziej przypadly mi do gusty, ostatnie twoje wstawki są słabe, jakby robione przez kogos innego, brak emocji
-
Dziś ode mnie wrzutka z trochę innej beczki.
Mecz kolejki w Eurolidze czyli Żalgiris Kowno vs. Real Madryt.
Takie europejskie NBA, które nie dość że nie ustępuje bardzo tym widowiskom za oceanem, to jeszcze jest niemal na wyciągnięcie ręki.
83.
84.
85.
86.
87.
88.
89.
90.
91.
92.
93.
94.
95.
-
Dawno nic tu nie wrzucałem, a więc dziś trzeba przerwać tą zmowę milczenia ;)
Robię to przy pomocy moich zdjęć z imprezy o nazwie Wheel Throwdown 2017 czyli crossfitowych zawodów dla osób niepełnosprawnych.
96.
97.
98.
99.
100.
101.
102.
103.
104.
105.
106.
107.
108.
-
Przejmujące są te Twoje zdjęcia.
Lepiej nie gadać NIC - tylko oglądać.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Przejmujące są te Twoje zdjęcia.
Lepiej nie gadać NIC - tylko oglądać.
Zabrzmiało to tak jakby się tych zdjęć trzeba było conajmniej obawiać :)
Ale dzięki! ;)
-
Ostatnia wrzuta daje ogromną porcję motywacji! Dzięki za te zdjęcia!!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
daVe
Ostatnia wrzuta daje ogromną porcję motywacji! Dzięki za te zdjęcia!!!
Dzięki za opinię. A jeśli chcesz zobaczyć więcej zdjęć z tej imprezy to zapraszam na swój fanpage gdzie jest cała galeria z imprezy.
-
Kilka fotek w nowym roku po crossfitowych zawodach Battle of Mokotów vol. 4, jak się nie trudno domyślić w Warszawie ;)
109.
110.
111.
112.
113.
114.
115.
116.
117.
118.
119.
120.