-
Ostrzeżenie - Wietecha
Cześć wszystkim,
chciałbym was przestrzec przed dokonywaniem transakcji z panem o nazwisku Wietecha (jak sie później okazało, imiona podaje różne m. in. Mateusz, Michał, Sebastia, Bartek). Jako adres czesto podaje ulice Partyzantów 3 w Radomiu.
Wystawia aukcje ze sprzętem fotograficznym - ja kupiłem od niego "canona 6d", ktos inny nikona P900. Po zapłacie kontakt sie urywa. Gdyby ktoś mial kontakt z tym biznesmenem to prosze o informację na maila nalewajkpiotr@gmail.com lub telefonicznie 735938251.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Odp: Ostrzeżenie - Wietecha
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Melton
Cześć wszystkim,
chciałbym was przestrzec przed dokonywaniem transakcji z panem o nazwisku Wietecha (jak sie później okazało, imiona podaje różne m. in. Mateusz, Michał, Sebastia, Bartek). Jako adres czesto podaje ulice Partyzantów 3 w Radomiu.
Wystawia aukcje ze sprzętem fotograficznym - ja kupiłem od niego "canona 6d", ktos inny nikona P900. Po zapłacie kontakt sie urywa. Gdyby ktoś mial kontakt z tym biznesmenem to prosze o informację na maila
nalewajkpiotr@gmail.com lub telefonicznie 735938251.
Olx czy allegro ?
-
Ogłoszenie bylo na olx ale, jak to określił "dla bezpieczeństwa" sfinalizujemy transakcje na allegro.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Melton
Ogłoszenie bylo na olx ale, jak to określił "dla bezpieczeństwa" sfinalizujemy transakcje na allegro.
Kupiłeś przez allegro czy podstawioną stronę ?
-
Wydaje mi sie, ze przez podstawiona
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Melton
Wydaje mi sie, ze przez podstawiona
Jak kupiles z linka podesłanego przez tego typa to podstawiona.
-
W takim razie to byla podstawiona aukcja.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Melton
W takim razie to byla podstawiona aukcja.
To lipa. POK allegro cię nie obowiązuje. Tylko policja zostaje.
-
Po świętach wybiore sie na komisariat, mam nadzieje, ze przynajmniej oni cos zdzialają. Nie zamierzam sponsorowac życia cwaniakom.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Melton
Po świętach wybiore sie na komisariat, mam nadzieje, ze przynajmniej oni cos zdzialają. Nie zamierzam sponsorowac życia cwaniakom.
Ile poszlo, 3 tys ?
-
3,5 ;) dlatego mam nadzieję, ze cos zdzialaja
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Melton
3,5 ;) dlatego mam nadzieję, ze cos zdzialaja
Warto zglosić ale szanse na odzyskanie kasy marne.
-
Niby tak, ale pocieszam sie, ze jest XXI wiek, rejestrowane telefony, konta bankowe, wszedobylskie kamery i niestety złodzieje madrzejsi od policjantów...
Co nie zmienia faktu, ze wiele instytucji ponosi odpowiedzialność za to min banki ktore pozwalaja na zakladanie kont przez znalezione dowody i brak weryfikacji klienta.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Melton
Niby tak, ale pocieszam sie, ze jest XXI wiek, rejestrowane telefony, konta bankowe, wszedobylskie kamery i niestety złodzieje madrzejsi od policjantów...
Co nie zmienia faktu, ze wiele instytucji ponosi odpowiedzialność za to min banki ktore pozwalaja na zakladanie kont przez znalezione dowody i brak weryfikacji klienta.
Moje kilka spraw na kwote 1-3 tys zł zostało umożonych ale o dziwo znaleźli kolesia który mnie orżnął na doladowanie telefonu za 90zl, także nigdy nic nie wiadomo
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Melton
już to zrobiłeś, nawet jak go policja dorwie to pieniędzy nie zobaczysz
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Melton
Jest XXI wiek, ale w Polsce ciągle płaci się w przelewając bezpośrednio na konta bankowe. Od ponad ćwierci wieku nie używałem prymitywnego systemu bankowego do niczego poza kilkoma koniecznymi transakcjami związanymi z Polską. Ten system ma rację bytu tylko między biznesami, czyli podmiotami mającymi do siebie zaufanie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Warto zglosić ale szanse na odzyskanie kasy marne.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Moje kilka spraw na kwote 1-3 tys zł zostało umożonych ale o dziwo znaleźli kolesia który mnie orżnął na doladowanie telefonu za 90zl, także nigdy nic nie wiadomo
A to ciekawostka, a na jakiej podstawie tak twierdzicie? Kasy nie odzyskują Ci którzy odpuszczają i trzymają się takich "opinii" wyczytanych w internecie.
--- Kolejny post ---
Czasy się trochę już zmieniły.
-
Wiadomo, jak sie odpusci, to szanse sa zerowe. Ale wiele postepowan egzekucyjnych konczy sie umorzeniem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Wiadomo, jak sie odpusci, to szanse sa zerowe. Ale wiele postepowan egzekucyjnych konczy sie umorzeniem.
Kolejny slogan powtarzany w kółko nie mający żadnego konkretu. To jakie są statystyki? Skoro jest to wiadome, proszę o liczby.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Dokładnie, cytuję - bo było uciążliwe dla dłużnika :) jak uzasadnił komornik.
-
Kiedys kupilem aparat od oszustow. Sprzedawali przez slupa wiele sztuk. Czywiscie aparatu nigdy nie dostalem ale namierzylem goscia poprzez zdjecia, ktorymi gdzies tam kiedys sie pochwalil (znalazlem modelke). Dorwalem jego prawdziwy numer i namierzylem. Byl dyrektorem firmy ubezpieczeniowej z UK. Jak uslyszal ze wien gdzie mieszka, gdzie pracuje, ile ma dzieci to odeslal kase z nawiazka :-)
Sprawe i tak zglosilem na policje. Oszukali ludzi na kilkaset tysiecy.
Pan Czuprynski and Kuc :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Kolejny slogan powtarzany w kółko nie mający żadnego konkretu. To jakie są statystyki? Skoro jest to wiadome, proszę o liczby.
Globalnych nie znam, ale z egzekucji w ktorych reprezentuje wierzycieli w calym kraju skutecznych jest ok. 20% w jakims zakresie. Calkowicie nieskutecznych jest ponad polowa, wiec wierzyciel jest dodatkowo stratny o koszty, zaliczki itp.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
A to ciekawostka, a na jakiej podstawie tak twierdzicie? Kasy nie odzyskują Ci którzy odpuszczają i trzymają się takich "opinii" wyczytanych w internecie.
--- Kolejny post ---
Ja wypowiadam się na podstawie swoich opinii a ty ? Przelew na konto bankowe, nie przez payu, zakup na allegro, po 5 miesiącach umorzenie. Drugi zakup po kilku miesiącach umorzenie ale ktoś wniósł zarzut i sledztwo wznowiono - po 2 latach nie dostałem już żadnej informacji. Gdyby nie POk allegro to straciłbym już kasę kilka razy. Jeden z zakupów, patrze po 2 tygodniach sypią się negi więc już wiem ze wtopa. Po 2 miesiącach od zakupu ide na policję, podaję numer konta, adres, telefon na abonament z którego dzwonił koleś i mówię ze jest wiele oszukanych osób , po kilku miesiącach to samo - umorzenie. masz rację, Czasy się zmieniły, jak korzystasz z POK to kase dostaniesz a przy olx masz szanse 1%. Złapanie oszusta to dopiero początek
-
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
--- Kolejny post ---
odpuścić nie można(w koncu jaki to problem pojsc na policje), ale nawet jak znajda sprawce to 99% bez pieniędzy, a niedogodności typu ciupa ma on wliczone w koszty egzystencji
-
Czyli macie super sposób na dostatnie życie. Skoro wystarczy udowodnić że się nic nie ma to sprawę umorzą.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Czyli macie super sposób na dostatnie życie. Skoro wystarczy udowodnić że się nic nie ma to sprawę umorzą.
Mylisz sprawe karna z cywilna.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Mylisz sprawe karna z cywilna.
Nic nie mylę, odnoszę się do wcześniejszych wypowiedzi. :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Moje sprawy były umarzane z powodu niewykrycia sprawcy. Jak byłem zgłosić oszustwo za niecałe 100 zł to czułem się jak debil na komisariacie. Zadano mi np pytanie: dlaczego kupiłem doładowanie do telefonu na allegro skoro można w sklepie ? Ja nie odpuszczam nigdy ale tłumaczenie jak działa payu może zmiękczyć największego twardziela, mi to zajęło pół godziny.