Canon EF 24 - 70 mm f/2,8 L II USM - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD
Wersja do druku
Uuuu ale rabat ciekawe na ile im wystarczy egzemplarzy a ten który się pomylił jutro po papiery do pracy tylko przyjdzie ;-)
Dzięki za cynk :-) Kupiłem trzy sztuki. Zamówienie potwierdzone. Teraz czekam, aż się obudzą i anulują :-)
Myślę, że się wykpią z realizacji tej oferty.
Dwa lata temu za podobną cenę sprzedawali 100L. Wszystko anulowali.
I do tego jest zwrot 860 zł :mrgreen:
opłaciłem kartą jedną sztukę ;)
tyle tylko że bez maila jak niżej - mogą się wycofać, będzie zwrot kasy i tyle
"e-mail o tytule: âRezerwacja nr XXXXXX/YYYY â potwierdzenie Rezerwacjiâ zawierający ostateczne potwierdzenie Rezerwacji lub âZamówienie nr XXXXXX/YYYY â potwierdzenie Zamówieniaâ "
zamówione, czekam na anulowanie zamówienia ;)
Mozs cena w funtach :)
z karty zeszło w PLN także to nie funty ;)
No, już się zreflektowali:
[/IMG]
--- Kolejny post ---
A swoją drogą - niezależnie od maila z potwierdzeniem, skoro pieniądze z karty poszły, to chyba w razie wycofania można by się z nimi w sądzie kłócićâŚ
ciekawe ile milionów sztuk im zeszło ze stanu?
pewnie to te z bf, ff co klienci nie chcieli kupić były na sprzedaż ;)
Produkt niedostępny
Kiedyś tak Bigme za 699 zł kupiłem. Ale zaraz anulowali zamówienie. Nawet jak opłaciłem. Zdaje się też w euro.
A mogą w ogóle anulować?
typowe polactwo z was wyszło
^^ W tym sklepie promocji przeceniajacych obiektywy o kilka (4-5) tysięcy było więcej. Problem w tym, ze poza Sigma 180 oraz Canonem 24-70, ceny bazowe były oszukane/zawyżone. To jest miecz obusieczny.
"kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień" czy co do zasady nie kupujesz na promocjach/obnizkach?:mrgreen:
a swoja droga to pare lat wstecz (nie na taka skale)tez w Euro tez była akcja z 5DII w bardzo atrakcyjnej cenie i wtedy... dostałem zamówiony aparacik (kupił go na pniu znany forumowy TIP)a mi zostało na 50mm f/1.4:lol:
tomnas,
kupuję, kiedy czegoś potrzebuję, a nie wtedy, gdy jest promocja
poza tym, to jest zawsze 1 sztuka, a nie "hurt" na handel (bo jest okazja na szybki kesz)
Nikt nie ma powodu poddawać w wątpliwość niskie ceny. Sprzedawcy sami są sobie winni. Sami wymyślają cuda wianki typu garnitury "buy 1, get 2 free" albo wyprzedaż 90% off, cashbacki całej ceny zakupu, czyli w sumie rozdawanie za darmo.
Oni przecież kupują towar na handel, to każdy może tak samo.
Ja czasem kupuję rzeczy tylko dlatego, że tanio, a nawet kilka na raz. Kiedyś kupiłem 3 mydelniczki analogowe z zoomem 150mm Olympus Stylus 150, bo były praktycznie za darmo. Jeszcze dwa z nich leżą w pudełkach, nigdy nie użyte.
"Polactwo" to nie kupowanie w okazyjnych cenach, ale grożenie sądem za anulowanie oferty. IMHO. Przecież KAŻDY się może pomylić! ;D
Mogą anulować, mają to w regulaminie na takie okazje.
Po złożeniu Rezerwacji lub Zamówienia Klient otrzymuje odpowiednią wiadomości e-mail, a w szczególności:
e-mail będący potwierdzeniem wpływu Rezerwacji lub Zamówienia do Sklepu Internetowego,
e-mail o tytule: „Rezerwacja nr XXXXXX/YYYY – potwierdzenie Rezerwacji” zawierający ostateczne potwierdzenie Rezerwacji lub „Zamówienie nr XXXXXX/YYYY – potwierdzenie Zamówienia” - potwierdzający wszystkie istotne elementy Zamówienia, wówczas Umowa sprzedaży zostanie zawarta wraz z otrzymaniem przez Klienta wiadomości e-mail o tytule: „Zamówienie nr XXXXXX/YYYY – potwierdzenie Zamówienia”. ....
... Rezerwacja lub Zamówienie mogą zostać anulowane przez Usługodawcę.
oj , dajcie spokój, tu przynajmniej jest kulturka
na innych forach to od razu są zakładane eventy na fejsie szkalujące "nieuczciwa" firmę , która nie chce czegoś oddać za darmo i zbieranie się do kupy celem wynajęcia kancelarii prawnej
aż mi czasem wstyd to czytać
Swoją drogą firma euro rtv agd kłamie podając powód anulowania zamówienia. I to jest posiadanie klienta w d... Nie mogą się po prostu przyznać, ze walnęli się w cenie, a nie pisać że obiektyw został wyprzedany? Czyli co - nie ma w canonie już szkła 24-70 2.8 w wersji II?
Internety płaczom ;)
A ktoś liczył w ogóle na zakup w tej cenie?
Jeszcze można sprawdzić klauzule abuzywne, bo mogą mieć niezgodne z ustawodawstem zapisy w regulaminie.
pomimo że niedostępne, reklama jak kłamie tak kłamie XD
W zasadzie nie mogą, bo sprzedawanie poniżej kosztów uzyskania (produkcji, kupna od hurtownika lub producenta itp. - w zależności od sytuacji) to niedozwolone praktyki rynkowe.
Czasem to nie jest świadoma zagrywka? ileś ludzi złożyło konto, do tego ilość odwiedzin serwisu, następnie możliwość wysyłki spamu.
Odpowiedź na zapytanie o powód anulowania zamówienia:
Szanowny Kliencie.
Dziękujemy za kontakt z działem obsługi zamówień internetowych.
Pragnę poinformować, iż został wyczerpany zapas magazynowy na rezerwowany produkt wyprzedażowy. W związku z wycofaniem przez Dystrybutora, produkt ten nie będzie sprzedawany w naszym sklepie, a zamówienie zostało anulowane.
Ooo... Czyli Canon przestaje produkować ten obiektyw? A to ciekawe... <-- Sarkazm ;)
Zwykle takie firmy to różna forma spółek, a świadome działanie na szkodę spółki jest przestępstwem. Za tym zawsze stoi gdzieś jakiś człowiek, a nie anonimowi "oni". Nie sądzę żeby były tabuny chętnych do wpakowania się w takie guano tylko dlatego, że kilku gości wyrazi w internetach swoje święte oburzenie ;)
jest oficjalne stanowisko sklepu:
W nocy z dnia 21 na 22 marca prowadziliśmy naszą cykliczną akcję "Nocna promocja" na euro.com.pl. Jedną z atrakcji był przeceniony obiektyw Canon EF 24–70 mm f/2.8 L II USM za 1599 złotych. Ta oferta wzbudziła zainteresowanie kupujących i znalazło się wielu chętnych. System przyjmował zgłoszenia wg kolejności, w jakiej napływały. Po wyczerpaniu zapasów magazynowych system powiadamiał kupujących o braku produktu i anulowaniu ich zamówienia. Regulamin naszego sklepu zakłada, iż każdy zakup musi zostać potwierdzony telefonicznie lub mailowo przez pracownika naszego sklepu. Ten komunikat jest widoczny m.in. podczas dokonywania każdych zakupów, nie tylko tych promocyjnych. Każdego zawiedzionego przepraszamy. Tych, którzy dokonali zakupu po promocyjnej cenie i dostali mail potwierdzający, zapewniamy, iż produkt zostanie dostarczony w najbliższych dniach.
Tomasz Siedlecki, dyrektor do spraw marketingu RTV EURO AGD
He he, już myślałem, że w końcu pojawiła się cena adekwatna do polskich warunków.
Oczywiście mają/mieli wyjście tylko trzeba mieć jaja żeby przyznać się do błędu. Cena za ten obiektyw jest nierealna i każdy to wie ale sklep mógł wyjść z twarzą proponując bon/gratis/obniżkę na cokolwiek związanego z fotografią dla osób które zamówiły ten obiektyw. Niestety odpowiedzi w imieniu sklepu udzieliła pipka która powinna od razu stracić posadę którą zajmuje.