-
Zimowy cashback Canon
Zimowy cashback Canon, piszcie listy do św.Mikołaja :)
link
-
Odp: Zimowy cashback Canon
ze szkłami słabiutko, słabiutko...:twisted:
-
-
Na 80d i 6d całkiem spoko, ale widzę, że ceny 6d znowu podskoczyły... 6300-6600 w sklepach objętych Cashbackiem.
-
Inaczej cashback nie ma sensu :p :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Na 80d i 6d całkiem spoko, ale widzę, że ceny 6d znowu podskoczyły... 6300-6600 w sklepach objętych Cashbackiem.
to raczej standard jest - znaczy "nie ma dziwne" jak to u mnie na wsi mawiają - 650zł - a pita nadal przysyłają? nadal trzeba płacić podatek od upustu w sklepie?
kupować - bo taniej już było, a jak wyjdzie 6DII to szczęki nam opadną ze zdumienia :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
a jak wyjdzie 6DII to szczęki nam opadną ze zdumienia :mrgreen:
Jak wyjdzie 6d2 to 5d3 stanie sie kultowy :)
-
Nie zdziwiłbym się jakby niektórzy przesiedli się z 5d3 na 6d2 o ile dadzą sprawny poszerzony af i nową matrycę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
merida
Nie zdziwiłbym się jakby niektórzy przesiedli się z 5d3 na 6d2
Nie widzę sensu. Oba aparaty będą kosztować podobnie przy czym 6D2 będzie bardziej plastikowy. Zapewne będzie miał nieco (tylko) lepsze osiągi na wysokim ISO ale kogo obecnie interesuje? Lepsze DR większość oleje ciepłym moczem.
Tak w ogóle to są to rozważania bez sensu bo 5D3 już niedługo nie da się kupić :)
-
6d tez zejdą z rynku i będzie lament, bo najtańsza pełna klatka w Canonie będzie zamiast 6 kosztowała 10 tysięcy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
6d tez zejdą z rynku i będzie lament, bo najtańsza pełna klatka w Canonie będzie zamiast 6 kosztowała 10 tysięcy.
I to jest prawda, którą należy sobie zapamietac. Konczy się czas tanich dobrych lustrzanek.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Jak wyjdzie 6d2 to 5d3 stanie sie kultowy :)
będą szły na trzeciej migawce (pół miliona strzałów) - w stanie "niemiec płakał jak sprzedawał" :mrgreen: - ja raczej nie kupię jakkolwiek wielki będzie ten kult
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
ja raczej nie kupię jakkolwiek wielki będzie ten kult
A ja nie sprzedam bo będzie kultowa :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
latant
A ja nie sprzedam bo będzie kultowa :mrgreen:
kultowa prawie jak fuji :mrgreen: tylko wyznawców mniej
-
Cytat:
Zamieszczone przez
merida
Nie zdziwiłbym się jakby niektórzy przesiedli się z 5d3 na 6d2 o ile dadzą sprawny poszerzony af i nową matrycę.
Joysticka i tak nie przywrócą, więc wszystkie punkty AF poza centralnym mogą zostać takie jakie są.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
Joysticka i tak nie przywrócą, więc wszystkie punkty AF poza centralnym mogą zostać takie jakie są.
przydałby się jeszcze jeden krzyżowy ten górny (ale patrząc w kadr pionowy) - wybierak niepotrzebny - przestawiasz korpus żeby zmieniał punkt na górny po przekręceniu do kadru pionowego (tak mam ustawione teraz :mrgreen:) i po robocie - a jaka oszczędność dla firmy i sława - byłby to jedyny korpus na świecie z dwoma punktami krzyżowymi :mrgreen: i jak szybko działa takie wybieranie :mrgreen: po prostu bajka :mrgreen:
-
Dzień dobry!
Mam pytanie odnoście aktualnych cashbacków. Czy można skorzystać z obu promocji równocześnie?
Tzn. przy zakupie obiektywu i body otrzymuję, w ramach promocji "Obiektyw i body", zwrot za obiektyw oraz równocześnie korzystam z promocji "Zimowy cashback" i dostaję zwrot za body? Hm?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
trjaniec
Dzień dobry!
Mam pytanie odnoście aktualnych cashbacków. Czy można skorzystać z obu promocji równocześnie?
Tzn. przy zakupie obiektywu i body otrzymuję, w ramach promocji "Obiektyw i body", zwrot za obiektyw oraz równocześnie korzystam z promocji "Zimowy cashback" i dostaję zwrot za body? Hm?
Nie mozna.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
będą szły na trzeciej migawce (pół miliona strzałów) - w stanie "niemiec płakał jak sprzedawał" :mrgreen: - ja raczej nie kupię jakkolwiek wielki będzie ten kult
Ceny są straszne. Też rozważałem zmianę z 5D1 na 5DIII ale cena skutecznie odstrasza, nie mówiąc już o 5DIV. Chyba pozostanę przy jedynce.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
saxjas
Też rozważałem zmianę z 5D1 na 5DIII ale cena skutecznie odstrasza, nie mówiąc już o 5DIV. Chyba pozostanę przy jedynce.
Zostaw jedynkę i dokup drugie body. Nawet 6D. Jedynka daje wyjątkowy obrazek. Nie będziesz miał takiego nawet jak kupisz 5DIV.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
merida
w sensie większej rozdzielczości? Bo obrazowanie ma niezłe:)
-
Zarejestrowałem zakupiony EF-s 10-18 IS, niestety nie doczytałem, ze foto/skan kodu z pudełka trzeba wysłac "WYCIĘTY" :) Po 3 tygodniach dostałem emaila, że rejestracja się nie powiodła ponieważ foto było na podełku. Oke... W emailu link pod którym wysłać trzeba nowy skan/foto ale już wyciętego elementu boxu - tylko,że tam jest wymagany jakiś użytkownik i hasło. Ja poza tym emailem nie otrzymałem NIC wcześniej.
Wysłałem emaila do canon'a w związku z tą sprawą poprzez formularz zgłoszeniowy ale cisza jest. No kuźwa... Ten login/haslo to miało przyjść emailowo czy jak?
-
W pierwszym mailu potwierdzającym rejestrację(w ciągu kilku dni od wysłania) powinny przyjść login i hasło oraz link gdzie się zalogować, by śledzić rozwój wydarzeń. U mnie ten mail siedział w spamie ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
siudym
niestety nie doczytałem, ze foto/skan kodu z pudełka trzeba wysłac "WYCIĘTY" :)
Trochę dziwne bo lansowana przez Canona konieczność wycinania kodu z pudełka to od lat ulubiony wątek biadolących na cashabck ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Trochę dziwne bo lansowana przez Canona konieczność wycinania kodu z pudełka to od lat ulubiony wątek biadolących na cashabck ;)
W UK nic nie wycinasz, ale po akcjach z Lidlem to sie teraz Canonowi nie dziwie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Nie mozna.
A dlaczego nie? Przecież nie mówimy tutaj o podwójnym cashbacku na jeden produkt.
To chyba i tak będą dwa różne zgłoszenia?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
meehoo
A dlaczego nie? Przecież nie mówimy tutaj o podwójnym cashbacku na jeden produkt.
To chyba i tak będą dwa różne zgłoszenia?
Przy zgłoszeniu podaje sie nr aparatu i szkla, wiec udzial w zwrocie ma para, drugi raz juz nie mozna bo produkt bral udzial w promocji.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Bo trochę mają pod górkę zgodnie z tradycją: "jak tu zakombinować".
-
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Stary... mnie w tym temacie drażnia dwie sprawy:
1. Dlaczego Canon PL ma nas za złodziei i krętaczy?
2. Potem przy sprzedaży nie chcę mi się tłumaczyć Kowalskiemu dlaczego wycinałem kod kreskowy z pudełka i czy to na bank nie jest żaden fake.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Ciekawa teoria. Ja rozumiem, ze kombinatorów u nas dostatek ale wrzucanie wszystkich do jednego worka jest mało fair. Dla mnie właśnie casbacki w wersji zniszcz sobie pudełko Canon może sobie wysadzić - oczywiście główną przyczyna jest najczesciej podnoszenie cen ale cyrk z pudelkiem tez ma znaczenie. Ja lubię pudełka, lubię je trzymac, place za nie i nie za bardzo uśmiecha mi się je niszczyć.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Przy zgłoszeniu podaje sie nr aparatu i szkla, wiec udzial w zwrocie ma para, drugi raz juz nie mozna bo produkt bral udzial w promocji.
Rozumiem. W takim razie trochę bez sensu, te promocje się nawzajem wykluczają. Mają chyba tylko sens w przypadku zakupu aparatu, który nie jest objęty promocją "Zimowy Cashback".
-
Zawsze mozna zadzwonic i to potwierdzic ale mi dokladnie tak to wyjasnili.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Zawsze mozna zadzwonic i to potwierdzic ale mi dokladnie tak to wyjasnili.
Ja miałem tak, że skorzystałem kilka miesięcy temu z promocji na BODY a teraz skorzystałem z promocji na obiektyw w tym obecnym cashbacku Canon Europe (bez wycinania :D), który jest ważny tylko przy zakupie z body. Zrobiłem tak, ponieważ wedle regulaminu ta promocja na zwrot za obiektyw przy zakupie również body nie łączy się z innymi promocjami na obiektywy. Nie ma tam nic co wskazywałoby również, iż ta promocja nie może się łączyć z inną promocją na body. Kilka dni temu dostałem info, że kasa już do mnie leci :P
-
No to moze trzeba tak zrobic. W canonie dostalem info jak pisalem
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Ciekawa teoria. Ja rozumiem, ze kombinatorów u nas dostatek ale wrzucanie wszystkich do jednego worka jest mało fair. Dla mnie właśnie casbacki w wersji zniszcz sobie pudełko Canon może sobie wysadzić - oczywiście główną przyczyna jest najczesciej podnoszenie cen ale cyrk z pudelkiem tez ma znaczenie. Ja lubię pudełka, lubię je trzymac, place za nie i nie za bardzo uśmiecha mi się je niszczyć.
Sprawa jest prosta.Wyraźnie podkreślają,ze szpeja cashback'owego NIE WOLNO odsprzedawać,dlatego niszczą Ci ulubione pudelko.Właśnie dostalem pierwszego maila ,ale tyle było kruczków,że pewnie mnie zdyskwalifikują;/
-
Niszczą pudełko abyś nie mógł zwrócić do sklepu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Niszczą pudełko abyś nie mógł zwrócić do sklepu.
To też dobry powód, ale ogólnie to tak musi być.
Niektórzy kupuja, pobieraja cashback i natychmiast sprzedaja. Również sklepy. Kupujacy może nie być świadom casbacka albo właśnie może na niego liczyć. Jak dostanie pudełko wykastrowane, to orientuje się, że coś tu śmierdzi.
Ostatnio kupiłem statyw liczac na casback w ostatnim dniu ale kody były wycięte. Mogłem zwrócić, ale olałem ten trud, bo w tym momencie już bym taniej nie kupił. Więcej z tego źródła nie skorzystam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Więcej z tego źródła nie skorzystam.
=
no właśnie i tak działa wolny rynek. U nas w "eurokołchozowym" Polskim komunizmie Cwanon robi z wszystkich złodziei cashbacków i posuwa się do haniebnych zagrywek niszczenia pudełek.
-
cashback w wykonaniu naszej ulubionej firmy jest dość tragiczny (cashback jest dla sprzedwców i w celu utrzymania wysokiej ceny produktu) ale gdyby jeszcze nie było takich wymogów jak fizyczne wycięcie kodów z pudełka to rodzimi janusze biznesu błyskawicznie wykończyłyby resztki idei i te resztki kasy dla konsumenta - cięcie ma być :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeek
=
no właśnie i tak działa wolny rynek. U nas w "eurokołchozowym" Polskim komunizmie Cwanon robi z wszystkich złodziei cashbacków i posuwa się do haniebnych zagrywek niszczenia pudełek.
Lidl zrobil uklon w strone wolnego rynku z zachodu i... prawie zbankrutowal. Do pewnych rzeczy Polacy jeszcze nie dorosli.
W takiej anglii wysyla sie tylko scan paragonu, nic nikt nie wycina bo i po co? Kupiles, sprzedawaj jak masz ochote.
-
^^ Ja to rozumiem ale niesmak pozostaje bo zostaje wrzucony do jednego worka z banda cwaniaczkow, oszustów i kombinatorów - przepraszam "osób zaradnych życiowo".
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
^^ Ja to rozumiem ale niesmak pozostaje bo zostaje wrzucony do jednego worka z banda cwaniaczkow, oszustów i kombinatorów - przepraszam "osób zaradnych życiowo".
Life is brutal and full zasadzkas.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Lidl zrobil uklon w strone wolnego rynku z zachodu i... prawie zbankrutowal. Do pewnych rzeczy Polacy jeszcze nie dorosli.
W takiej anglii wysyla sie tylko scan paragonu, nic nikt nie wycina bo i po co? Kupiles, sprzedawaj jak masz ochote.
Wszyscy wiemy, że Dżibi to ostoja uczciwości i tam oszustów po prostu nie ma.:lol: Nawet tłumy tamtejszych imigrantów zarażają się tym wirusem albo klimatem wysp;)
U nas w USA to już nie to, ludzie k..y i zawsze trzeba było ciąć pudła i wysyłać kody w kopertach. Z 10 lat temu była epidemia rebatów i w okolicach czarnych piątków czy innych wtorków można było nabrać w sklepach tony elektroniki i softwarów za darmo ($0) pod warunkiem zapłacenia za nie a potem wysłania formularzy po zwrot pieniędzy. Czasem na jeden produkt trzeba było wysłać trzy koperty na różne adresy:evil: ale zawsze było to precyzyjnie zaplanowane, tak że tylko jedna wymagała oryginalnego kodu, inne tylko skanu. Trzeba było bardzo pilnie studiować instrukcje. Jak się pomyliłxś i włożyłxś coś w niewłaściwą kopertę, to po kilku tygodniach albo miesiącach przychodził list z prośbą o poprawki :lol: . A adresy były niezwykle długie i zawierały mnóstwo cyferek. Te zwroty to było moje dodatkowe źródło dochodów. :D
Potem częściej można było to robić przez internet, i czasem w przypadku jakichś bzdetów nie trzeba było słać kopert. Ale jak się kupuje drukarkę C za 1/4 ceny albo inny fant z cashbackiem kikuset $, to nie ma bata, żyleta w dłoń i katowanie pudeł. Na szczęście ten szał cashbacków już minął.
Więc nie ma sie co tak samobiczować. Niemiec też oszwabi, tylko na większe pieniądze. (VW)
-
W stanach tez tniecie pudelka?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
W stanach tez tniecie pudelka?
No przecież mówię, że tniemy. Na szczęście już moda na rebaty minęła. Tylko Japończycy jak Canon i Europa jeszcze rebatują, zawsze sto lat za Murzynami. Teraz np. przynajmniej kartę pamięci można kupić tanio bez lizania znaczków, co kiedyś było prawie niemożliwe. Poczta na tym chyba robiła wielkie pieniądze.....
To się nazywa MIR:
http://https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rebate_(marketing)
Jedną z atrakcji dla biznesu jest to, że procent klientów nie wykorzystujących tych cashbacków jest bardzo duży, między 20 i 90% zależnie od konkretnego towaru. Czyli klient kupuje z powodu niskiej ceny po rebacie, ale płaci pełną cenę. What's not to like?
-
Do wczoraj był cashback... jak myślicie spadną ceny w sklepach ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
grzesieklegnica
Nie, ale w Birmingham bedzie "The photography show" a tam, Canon daje double cashback.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
grzesieklegnica
Z tego co widzę to właśnie podnoszą. Pewnie szykują kolejny cashback.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Nie, ale w Birmingham bedzie "The photography show" a tam, Canon daje double cashback.
Jestem lekko nie w temacie. To jakiś magazyn?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tringa
Jestem lekko nie w temacie. To jakiś magazyn?
https://www.photographyshow.com/