1.
Baltic Sea by Łukasz Sołek, on Flickr
Wersja do druku
Ciemno, ostro, kontrastowo. Nawet mnie specjalnie nie razi kadrowanie i przyciemnienie nieba. Ogólnie to nie jest źle.
Burzowo więc było i ciemno i kontrastowo :) Szkoda było tego rozjaśniać specjalnie :) Wiem.... kadr ... horyzont po środku .
clarity +100?
wrzuć coś jeszcze
Mocno jedziesz z kontrastem i suwakiem clarity. Tutaj na dodatek nieco krzywo. Ogólnie IMO dobrze kombinujesz. Pracuj dalej :)
Światełko ładne ze smugami, optyka krzywi, a ja jakoś wolę spoglądać na proste drzewa.
Zwłaszcza pod Szczelińcem :) Pomimo tego ostatnie najbardziej mnie się spodobało. Pooglądałem resztę na Flickr.
Pierwsze foto przygniatające niebem, jakoś tak bez równowagi, kolorystyka za bardzo odjechana, a ptaszki takie jak "wklejone-domalowane" (wybrać właściwe).
Rozumiem, że chcesz zapracować nad kolorem, ale przesada na dłuższą metę nie jest wskazana. Ale to tak jak z HDR-ami, z początku się bardzo podobają, a później jak wypalają oczy, to nie chce się na nie spoglądać.
Molo krzywe lampy i nieostroć z pierwszego planu odwraca uwagę od reszty zdjęcia i przez to deski nie prowadzą wzroku.
Obok lamp widoczne białe otoczki po obróbce.
Ale moje uwagi są kompletnie amatorskie i proszę nie brać ich na poważnie.