Jubileuszowa zagadka nr 1399.
Proszę określić czego częścią jest to, co widać na zdjęciu. Chodzi o dokładne określenie typu, nie wystarczy odpowiedź, że jest to część domu, odmrażarki, drzewa albo roweru.
Wersja do druku
Jubileuszowa zagadka nr 1399.
Proszę określić czego częścią jest to, co widać na zdjęciu. Chodzi o dokładne określenie typu, nie wystarczy odpowiedź, że jest to część domu, odmrażarki, drzewa albo roweru.
dach jakiegoś klasycznego kabrioleta?
Chyba można tak powiedzieć: jest to klasyczne auto ze składanym razem.
--- Kolejny post ---
Teraz tylko marka i zagadka rozwiązana.
--- Kolejny post ---
Oczywiście dachem nie razem.
czy to jest może opel?
Nie jest to opel.
Zdjęcie zrobiłem na rajdzie starych samochodów.
jakiś francuski samochód?
Nie francuski.
Któryś z modeli Forda ?
Też nie.
Bmw
tapnięte z tela
Nie BMW.
Inny element tego auta - prawda, że ładny?
Mercedes
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Dodge Brothers?
Ani jedno, ani drugie, chociaż z odpowiedzi Mamrota "powiało ciepłem".
Samochód jest naprawdę stary.
Willy's whippet?
Rzeczywiście koła ma podobne, ale to nie on.
Ford Model T
Też nie. Ale już w dobrej epoce jesteście. Był to najstarszy samochód na imprezie.
Jeszcze jedno zdjęcie.
Kurde, Valentino Rossi się wywrócił.
Buick runabout?
Jesteś blisko, bardzo blisko. Nie jest to auto z tego roku, co Ford T - trochę młodsze.
--- Kolejny post ---
Podpowiedź. Marka była związana z Buick'iem. Na jednym ze zdjęć jest ślad marki.
Chevrolet H4 Baby Grand?
Nie nie
Jakiś Oldsmobile.
Też nie.
Tak się przyjrzałem wątkowi i na podstawie informacji w nim zawartych można już odpowiedzieć.
Nie tylko w USA robią auta.
Vauxhall?
Jakiś kanadyjski samochód?
Adler?
McLaughlin?
Trafiłeś w bingo - jest to McLaughlin. Kanadyjski. Małe bingo dla Małej Mięciutkiej - niestety wygrać może tylko jeden.
Na piaście koła widać czubki liter McL. Auto widziałem w maju, na rajdzie zabytkowych samochodów w Nałęczowie.
Gwoli wyjaśnienia, małe mięciutkie to są chmury w mojej ulubionej kiedyś piosence, stąd nick ;)
https://www.youtube.com/watch?v=te4xeTKD7LM
Tak wynika z tego, co przeczytałem w Wikipedii.
Można było wpisać w gugla "rajd starych samochodów najstarsze auto" i już na pierwszej stronie jest notatka o nim.
Może ktoś wie, co znaczy "Ślepak" w opisie tego auta; pytałem już o to w Hydeparku, wołałem, ale mnie nikt nie słyszał.
O ile wiem ślepaki to silniki dolnozaworowe, w których blok i głowica stanowią jeden element (nie masz zdejmowalnej głowicy silnika)
Wszyscy pewnie się zgodzą, że Leon007 rewelacyjnie przygotował i rewelacyjnie przeprowadził super-zgadywankę.