-
czy warto sprzedac canon 50mm 1.8 za 250zl?
Witam mam niecodzienne pytanie. Kolega zapytal sie mnie czy nie opchne mu mojej 50 1.8. W rozmowie padla kwota 250 zl z mojej strony na ktora on przystal... problem w tym ze czym blizej tej transakcji tym mam wiecej watpliwosci czy jest sens sprzedawac to szklo zwlaszcza ze jest prawie nowe (przebieg ok 300 zdjec) i jest w stanie fabrycznym:) mysl o sprzedazy wynikla stad ze mam jeszcze canona 135mm i sigme 35mm Art. Wiec teoretycznie moja 50 jest bardzo sporadycznie uzywana... pytanie czy warto i czy sens
-
Odp: czy warto sprzedac canon 50mm 1.8 za 250zl?
Cytat:
Zamieszczone przez
th0mas
Witam mam niecodzienne pytanie. Kolega zapytal sie mnie czy nie opchne mu mojej 50 1.8. W rozmowie padla kwota 250 zl z mojej strony na ktora on przystal... problem w tym ze czym blizej tej transakcji tym mam wiecej watpliwosci czy jest sens sprzedawac to szklo zwlaszcza ze jest prawie nowe (przebieg ok 300 zdjec) i jest w stanie fabrycznym:) mysl o sprzedazy wynikla stad ze mam jeszcze canona 135mm i sigme 35mm Art. Wiec teoretycznie moja 50 jest bardzo sporadycznie uzywana... pytanie czy warto i czy sens
My mamy wiedzieć czy będziesz go używać czy masz sprzedać ?
-
Raczej nie o to chodzi. Kwestia wartosci sprzetu do kwoty sprzedazy to raz a dwa nawet nie chodzi o to czy bede go duzo uzywal czy nie bo wiadomo ze takie rzeczy to wiem ja a nie wy. Tu bardziej chodzi o to czy za taka mala kwote jest sens pozbywac sie ogniskowej 50mm nawet nie rozpatrujac tego w kategorii marki i modelu szkla.
-
ja bym sprzedał albo i nie
-
-
ja bym sprzedał, ale Ty nie sprzedawaj! :mrgreen:
-
Wydaję mi się, że w Twojej sytuacji masz dwa wyjścia. Albo sprzedać, albo nie. Powodzenia!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
GalaktycznyMuczaczo
sprzedawaj
nie sprzedawaj :)
-
A masz pomysl na co przeznaczyc uzyskane ze sprzedazy 250zl? Bo jak masz je przejesc, przepic, przepalic co cos w tym stylu to sprzedaz jest pozbawiona sensu.
-
-
-
taka cena to chyba norma.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
kupujjjj kupujjjjj
drugą sztukę 50 1,8 - może ceny pójdą w gorę i zarobi
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Bo jak masz je przejesc, przepic, przepalic co cos w tym stylu to sprzedaz jest pozbawiona sensu.
A czemuż to? Wszak to esencja życia!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotrus117
A czemuż to? Wszak to esencja życia!
Dokładnie, pozbawione sensu to jest kupowanie następnego szkła :)
-
Ja bym kupil.Ale juz mam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
janpur
Ja bym kupil.Ale juz mam.
Ale tylko 1 sztukę, warto mieć kilka
-
Jeśli używasz, nawet niezbyt często, to IMO nie warto sprzedawać :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
Jeśli używasz, nawet niezbyt często, to IMO nie warto sprzedawać :)
Trzeba odróżnić niezbyt często od rzadko. Co to za kolega, który nie używa obiektywu i nie chce go koledze sprzedać
-
W sumie ten wątek jest o sumie ok 50 PLN, bo za "czysta" byś pewnie sprzedał. Czyli dwa dobre zestawy z wieśmakiem w McDonaldsie.:o
Sprzedaj koledze za 250, ale daj mu do zrozumienia, że tylko w imię przyjaźni poświęcasz tak tanio, i że oczekujesz że doceni i się odwdzięczy w przyszłości. 8-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Co to za kolega, który nie używa obiektywu i nie chce go koledze sprzedać
To taki kolega, który nie używa tego obiektywu na tyle często żeby kupić lepszą 50-tkę, a jednocześnie jest na tyle dobrym kolegą, że nie sprzeda tego szkiełka komuś, kto będzie go używał nazbyt często jak na wytrzymałość jego plastikowej konstrukcji :)
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Sprzedaj koledze za 250, ale daj mu do zrozumienia, że tylko w imię przyjaźni poświęcasz tak tanio, i że oczekujesz że doceni i się odwdzięczy w przyszłości.
Nie sprzedawaj, jeśli za 250 zeta nie chcesz stracić tej przyjaźni :p
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
To taki kolega, który nie używa tego obiektywu na tyle często żeby kupić lepszą 50-tkę, a jednocześnie jest na tyle dobrym kolegą, że nie sprzeda tego szkiełka komuś, kto będzie go używał nazbyt często jak na wytrzymałość jego plastikowej konstrukcji :)
Nie sprzedawaj, jeśli za 250 zeta nie chcesz stracić tej przyjaźni :p
Koledze można sprzedać, przyjacielowi lepiej nie sprzedawać
-
Cytat:
Zamieszczone przez
th0mas
Nie warto ponieważ nie masz jej czym zastąpić a nie wszystko obskoczysz 35mm.
-
Powiedz, ze dolar i euro zdrozaly i zazadaj 300zl :mrgreen: Chyba zrozumie, wszak to zagraniczny obiektyw i prawie nowy :) Gorzej jak kolega tez czyta to forum, moze byc teraz problem i za 200 opchnac :mrgreen:
-
A sprzedaj w cholerę i dołóż drugie tyle i kup STMa.
-
Ale co ta cena wydaje Ci się niska? Ja sprzedałem prawie nówkę na gwarancji za 225zł (nowy kupiłem za 310 w Media Expert). Jak wyszedł STM nikt już nie kupuje nowych 50mm f1.8 II. 250 to dobra cena ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
haze
Ale co ta cena wydaje Ci się niska? Ja sprzedałem prawie nówkę na gwarancji za 225zł (nowy kupiłem za 310 w Media Expert). Jak wyszedł STM nikt już nie kupuje nowych 50mm f1.8 II. 250 to dobra cena ;)
kupują kupują, połowa fotoziutków nawet nie wie, że wyszło coś takiego jak 50 1.8 STM :lol:
nadal jest ostra walka o zakup 50 1.8 II i nadal chodzą w okolicy 300zł :lol: nawet z aukcji XD
-
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
kupują kupują, połowa fotoziutków nawet nie wie, że wyszło coś takiego jak 50 1.8 STM :lol:
nadal jest ostra walka o zakup 50 1.8 II i nadal chodzą w okolicy 300zł :lol: nawet z aukcji XD
Hehe to już wiem skąd się biorą cudowne oferty na stare parchy 50mm f1.8 z metalowym bagnetem sprzedawane drożej niż nowy STM :-)
-
Bo stare pięćdziesiątki są "legendarne", "pancerne" (metalowy bagnet nie do przecenienia), z porządniejszym pierścieniem manualnego ustawiania ostrości.
One jeszcze miały gorących wyznawców, zanim wyszedł STM i to było widać w cenach, ale widzę, że teraz ceny spadły do poziomu STMów.
-
Hej
Jeśli to jest 50/1,8 II to sprzedawaj, prędzej czy później i tak się rozleci, jakość wykonania jest niestety badziewiasta. Jeśli to 50/1,8 z metalowym bagnetem to nie sprzedawaj, a przynajmniej nie za taka cenę. Wersji STM też nie sprzedawaj.
-
Ja bym sprzedał i dołożył do STM albo 1.4.
Właśnie, może Twój kolega chce kupić ode mnie? :D Nie zaryzykujesz znajomości a ja zmienię szkło :D :D :D
-
widze ze glownie zlecialy sie sepy od nabijania postow xD temat mozna zamknac.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
chester_jds
Bo stare pięćdziesiątki są "legendarne", "pancerne" (metalowy bagnet nie do przecenienia), z porządniejszym pierścieniem manualnego ustawiania ostrości.
One jeszcze miały gorących wyznawców, zanim wyszedł STM i to było widać w cenach, ale widzę, że teraz ceny spadły do poziomu STMów.
Dziwi mnie że Canon odszedł od tej starej 50siątki. Dopłaciłbym 200 zł za porządnie wykonany obiektyw. O swoją 50tkę dbałem a i tak od leżenia w plecaku się popsuła :(