Co to jest, do czego służy?
Wersja do druku
Co to jest, do czego służy?
Jest to pierścień na czymś do regulacji czegoś ;)
zacisk jakis?
Jakiś rodzaj małej szlifierki / obrotowego pilnika?
czyli to nie sluzy do trzymania w palcach?
rodzaj tarki (np. do gałki muszkatołowej, czosnku...)generalnie przydatny w kuchni przez duże K:mrgreen:
No niestety nie :). Aczkolwiek duże K mogą tego używać ale nie w kuchni. Służy do bardziej subtelnej czynności, przy której (oraz zastosowaniu tego przedmiotu) tarcie ma znaczenie. Bez niego byłoby kiepsko :mrgreen:
--- Kolejny post ---
Poprawka, ma być... Aczkolwiek kobiety (jako główne sprawczynie zapowietrzonych bojlerów poprzez działania w kuchni, zwłaszcza przez duże K) jak i faceci (właściciele owych zbiorników) używać ale nie w kuchni.
Źle odczytałem :)
to skoro tarcie jest dobrym tropem to może w łazience i np. stopy (generalnie "zrogowaciały naskórek) ;)
Mlotek do miecha?xD
I powstaje wzorek na desce!
Noooo bliskooo...
Ujęcie z góry (tamto było od spodu)...
Roller kreślarski?
Bingo! Zadajesz następną.
Przy tego typu pomocy kreślarskiej to zwiększone tarcie jest bardzo ważne. Tanie i w zasadzie przeszkadzające w pracy rollery wałki mają wykonane z plastiku (mimo, że są np ponacinane) co powoduje, że ślizga się on po kalce czy papierze. Ten kupiłem w Czechach jak byłem jeszcze w szkole średniej i łatam go jak tylko mogę bo jest niezawodny (widać na zdjęciu). Mam drugi w domu (mniej skalany), tego używam w pracy. Bardzo pomocny przyrząd przy kreśleniu, mierzeniu konta etc. Zastosowań ma mnóstwo.
Rollegraph + deska kreślarska i powstaje kreska :)
--- Kolejny post ---
O matko, ale błąd :oops: Mierzeniu kąta oczywiście, przepraszam.
Myślałem, że takie rzeczy wyginęły. ;)
Kiedyś powiedziałem konstruktorowi, żeby narysował dla warsztatu podkładkę do wytoczenia, a on odpalił Autocada...
Miewa się dobrze, korzystam niemal codziennie :)