moze troche za wczesnie, ale co mi :-)
http://www.piknik-goraszka.pl/page.p...2&subpage_id=0
wybiera sie ktos tam w tym roku?
Wersja do druku
moze troche za wczesnie, ale co mi :-)
http://www.piknik-goraszka.pl/page.p...2&subpage_id=0
wybiera sie ktos tam w tym roku?
Jeśli uda mi się namówić kogoś z rodziny, żeby pojechał, to napewno pojadę;) W każdym bądź razie wybieram się.
Ja pewnie pojade.
Może by się jakoś umówić? I załatwić jedną vip-owską wejściówkę? Byśmy na zmianę wchodzili:p
Szczerze mówiac, to nie wiem, czy jest po co tam organizować taką wejściówkę...
Po to, żeby sobie VIPów pofotografować:p Przed miejscem dla vipów zawsze samoloty "kłaniają się", spadochroniarze lądują-no są to najlepsze miejsca. Chyba, że miejsce dla fotografów-na nim jeszcze nie byłem:p
Chcesz zrobic dobre foty na imprezie lotniczej posluchaj Wujka Muflona :wink:Cytat:
Zamieszczone przez mungo
Opisal tutaj wszystko elegancko
Czytałem, czytałem-jak tylko się ta lekcja pojawiła:) Fajne, tylko ja nie mam niestety wujka generała, brata pilota, ani kolegi pracującego na wieży. Na wkręcanie się w środowisko trochę za młody jestem;) Ten rok byłby pierwszy, kiedy mógłbym porobić w końcu jakieś zdjęcia samolotów w locie i tych,które stoją trochę dalej-wcześniejsze pokazy fotografowałem Ixusem bez zoomu:p Dużo osób z tego forum wybiera się na te pokazy? Może ktoś by przygarnął początkującego?;)
A na czym ma polegać przygarnięcie? :p Stać razem pod barierką zawsze można
Na staniu razem pod barierką, na pomocy, na udzielaniu rad w sprawach ciekawego kadrowania. Co fotografować-twarze ludzi, a może przelatujący samolot? Gdzie się ustawić, aby wyszły fajne foty, a słońce nie walilo w obiektyw? Ot taki nauczyciel mi potrzebny, który za rączke mnie poprowadzi;)
Wszystko, poza staniem razem, rozwiązuje tekst Muflona ;)
Co innego czytać, co innego być na miejscu;) Bym chętnie podpatrzył jak fotki robią zaawansowani:)
ja prawdopodobnie pojade na ten pokaz ( moja 1 goraszka :-) )
a co do wejsciowek to dobra sprawa ale to trzebaby jakiegos maila wyslac pod adres:
Lotnictwo
Mateusz Krasztel
aviation@curtisgroup.pl
Marketing
Paweł Kawa
pawel.kawa@curtisgroup.pl
Biuro Prasowe
Magdalena Krywoszejew
magdalena.krywoszejew@curtisgroup.pl
i sie dowiedziec czegos konkretnego :-)
No bardzo prawdo podobne ,że będę tam :)
jesli wszystko sie uda to bedzie moja pierwsza goraszka :-) a do tych co juz tam byli to mam pytanie czy ludziska tez tam sie pchaja z jakimis anologowymi psrykadlami? np: eos33, albo jakeis stare aparaty na m42? a i jeszcze jedno, jesli startowalbym tam z analogiem to ile rolek musialbym wziasc? na pokazy pralbym obiektyw 230mm i 135mm a na wystawy to 28mm czy 50mm lepsze, a no i jeszcze czy te 230mm na te pokazy starczyloby? czy moze lepiej dokupic telekonwerter, lub stalke 300mm?
Ja też chce tam być w tym roku. To była by moja pierwsza Góraszka.. Mam nadzieje że Sigma 70-300 wystarczy...
No to moja druga Goraszka... bede na pewno, raczej w sobote z samego rana - najmniejszy tlok, rezerwacja miejsc przy barierkach, Iza przy boku by pilnowala miejsca jak mi sie mocno zachce...
Focic bedziemy na dwa sprzety (350D+70-200+TC 1.4, 20D+100-400).
Sigma 70-300 spokojnie da rade. AF nieco wolny ale jak juz trafi i pociagnie serie (oczywiscie polecam Servo i automatyczny dobor punktow AF, oraz jesli jasniejsze niebo to +1 EV) to ostrosc bedzie bardzo OK .
a propo wejsciowek, wyslalem maila do pani Magdaleny z pytaniem czy to jest mozliwe i w odpowiedzi pani Magdalena pyta sie ilu byloby chetnych.
jak narazie to:
Vitez
Routlaw
Darkoe
Fotograf
Mungo
Tomasz Golinski
Pawelsan
Jac
pominolem kogos?
Jak dozyje to tez chetnie pojade :roll:
a czemu mialbys nie dozyc?Cytat:
Zamieszczone przez pazurek
jakich wejsciowek? czy chodzi o wspolny bilet czy o cos wiecej? bo moze tez bym sie skusil ;-)Cytat:
Zamieszczone przez FOTOGRAF
chodzi o tanszy bilet ( lub darmowy, zalezy ) no i miejsce specjalne dla fotoreporterow, czyli chyba wiecej miejsca no i nie bedzie turystow ktorzy beda sie pchali wszedzie.
http://www.piknik-goraszka.pl/page.p...2&subpage_id=6
dopisz mnie w takim razie, moze cos z tego wyjdzie sensownego
miejmy taka nadzieje. juz jestes dopisany :-)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
dostalem taka odpowiedz :-)
Cytat:
Grupa zoorgaznizowana jest od 20 osób. Wtedy bilety w przedsprzedaży kosztują 15 zł.
Jeżeli chodzi o skorzystanie z podestu dla fotoreporterów to istnieje taka mozliwośc, poprzez bezposredni kontakt z biurem prasowym juz podczas samej imprezy.
pozdrawiam
Magda Krywoszejew
Jeżeli chodzi o pokazy to i ja chętnie się załapię. Mam jeszcze kilku zainteresowanych spotterów (jeden "nasz" i paru nikoniarzy), ale najpierw dopytam czy czegoś innego nie wymyślili. Nie byłem jeszcze w Góraszce, ale z tego co się dowiadywałem to warunki raczej niekorzystne bo ponoć pod słońce :(
Zalezy od godziny/pogody. Widownia umiejscowiona w kierunku SW .Cytat:
Zamieszczone przez MARANTZ
Ja po zeszłorocznym pikniku raczej sie nie wybiore. Troche mało tego w powietrzu i .... w sumie nic ciekawego. Przelot F 16 to była porażka. Dużo reklamy mało sprzetu. Po porównaniu z zeszłorocznym programem dla jednego Antka dam sobie spokój. Dla fascynatów - wizyta obowiązkowa :)
U mojej lepszej połowy (Józefów) narzekali że zawracające do Góraszki samoloty chałasują, wiec chyba coś jednak latało ;) chyba że w Józefowie wiecej ;)
Przelot F16:p Myślałem, że to będzie coś więcej, a to był poprostu przelot na maksymalnej prędkości nad lotniskiem:p Podziwiałem go z jakieś 3 sekundy-potem zniknąl mi z oczu;p Ogólnie góraszka jest fajna. Ma taki piknikowy charakter:) Bardzo fajnie tam jest. Polecam:)
Hmm.. krotki pokaz F-16? A ta afera z przedluzajacym sie pokazem F16, Migiem-29 i "a moze by ch*ja zestrzelic?" to nie w Goraszce byla? Ja to znam tylko z opowiadan, takze moge sie mylic...
To nie ta. Na ostatniej to tylko przelecieli raz (może dwa) i tyle. Żadnych pokazów czy akrobacji
w goraszce F-16?, raczej by sie tam na pasie nie zmiescili ;-) ledwo w powietrzu sie miescil :mrgreen:
PRzecież nikt nie mówił, że w Góraszce startował czy lądował.
W Góraszce samoloty tylko "śmigłowe". Pas startowy jest trawiasty, więc nie spodziewajcie się cudów techniki, czy ekstra dużych odrzutowców:) Jeśli chodzi o nowości w Góraszce, to tylko helikoptery i stanowisko Lockheed Martina, gdzie sobie można z pilotami F-16 pogadać. Tyle co do nowoczesnej techniki-reszta to starocia.
Nie no latać latał, troche z lewej trochę z prawej, ale w porównaniu z normalnym air show to tak troche mało. I praktycznie wciąz te same maszyny:( a na swiecie mnóstwo tego lata. Różnego - róznistego. dużego i małego. A tu znowu Eurocopter, śmigłowiec od marwoja + troche maleństw. Smignę chyba do Iłzy. Podobno ładnieCytat:
Zamieszczone przez Routlaw
Tak naprawdę to wbrew pozorom betonowy pas nie jest potrzebny żeby zrobić full-wypas airshow :-) Jest taka impreza w Holandii, gdzie wszystko po prostu dolatuje z okolicznych baz. Już nawet o Axalpie nie wspomnę ;-)
Na ciekawsze, nowoczesne maszyny to Krakow, Radom, Świdnik, Poznan chyba maja sporo wieksze szanse niz łąka w Góraszce.
Góraszka jest dokladnie tym, czym ja oficjalnie nazywaja - Piknik Lotniczy z atrakcjami :)
Oj tam tylko pokazy organizowane przez wojsko, cywilne to inna bajka... natomist Goraszka to jeszcze inna historia, wlasnie tak jak pisza Piknik a nie AirShow ;-) ale jak ktos lubi zelazne ptaki to chyba musi byc wszedzie, na pikniku rowniez, a nawet pod siatka lotniska kilka razy w tygodniu/miesiacu ;-)
byłem na dziesięciu poprzednich to będę i na tej
Muflon to było w Radomiu, a co do Góraszki to ... uwaga, uwaga mam newsa z pierwszej ręki jak się dostać za free i jeszcze mieć stosunkowo niezłe miejsce do focenia ... ktoś zainteresowany?Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Myśle że żaden z nas nie jest zainteresowany, bo przecież nie chodzi nam o dobre miejsce ani o samoloty... ;) No gadaj! :mrgreen:
tak tak ;-)Cytat:
Zamieszczone przez sfw
Chlip :cry: Na pocieszenie zostaje mi, że 10-11.06 będę pstrykał inne latające żelastwo, w miejscu gdzie prawie dokładnie dwa lata temu zaraziłem się tą chorobą :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez sfw
No więc procedura jest prosta dla ... tych co maja grupowe identyfikatory :) trzeba przed wejściem na teren pikniku podejść do wejścia (normalnie nr1) i podać że jest dla was prasówka do odebrania w centrum prasowym pokazując identyfikator. Następnie podejść do centrum prasowego i grzecznie wpisując się na listę odebrać prasówkę, po czym spotkać się z resztą forumowiczów na loży (jeśli tak to można nazwać) prasowej. Sposób sprawdzony kilkukrotnie na różnych imprezach. Jako redakcję przy odbieraniu prasówki można podać freelancer albo ... Canon Board i żeby nie było że to jakaś ściema to po imprezie ... zamieścić zdjątka na forum :) .Cytat:
Zamieszczone przez Routlaw
pzdr
Hihi :-D No to mamy kolejny przyczynek do wiadomego wątku o onaniźmie, budowaniu EGO itp. ;-)
jak ktoś lubi samoloty to w Góraszce i tak na pewno bedzie w końcu można tam trafić na naprawdę ciekawe momenty - jak np katastrofa duńskiego Lynxa, transportowa Alenia 222 robiaca beczki, szkoda że już nie zobaczymy Jerzego Wojnara robiacego beczki i pętle na Wildze, w zeszłym roku był ciekawy Mustang i Dragon Rapide - generalnie jak ktoś lubi samoloty to zawsze cos ciekawego dla siebie znajdzie. Oczywiście ludzi też pamiętają o góraszkach/porażkach w stylu tych nieszczęsnych "virtualnych" F-16 czy uziemionych AH-64
http://fakty.interia.pl/gal/galeria?...alId=6570&nr=1
co wy na to? To pewnie gdzieś we Francji. Mnie sie podobają!
Flarki :) A spójrz tutaj http://photosite.pl/aviation/axalp05.../img_3266.html :mrgreen: Ale to raczej nie w Góraszce :(Cytat:
Zamieszczone przez januszP.
Za to mi się to spodobało: http://fakty.interia.pl/gal/galeria?...=248157&nxt=12 :-o :shock:
No fakt! Twoje flarki świecą jak flarki! Super!