[Mac OS X] Współpraca Lightroom z iPhoto'06
Wiem, ze na forum jest paru macowcow wiec zapodaje temat ;)
Dreczy mnie pewien problem i nie chce popelnic jakiegos bledu, mianowicie chodzi mi o wspolprace iPhoto'06 z Lightroomem a konkretnie o Library. Lightroomem jestem zachwycony. Masowa obrobka RAWow na nim to czysta przyjemnosc :) z iPhoto chce skorzystac od czasu do czasu w celu przegladania zdjec oraz do pokazu slidehow. Jak rozwiazac problem wspolnej biblioteki zdjec? Gdzie je lepiej importowac? Do iPhoto i otwierac do obrobki w Lightroom czy tez odwrotnie? Zauwazylem, ze jak importuje RAWy do iPhoto to automatycznie tworzy mi JPGi i nie podoba mi sie to ;) Znowu jak zaimportuje do Lightroom to po obrobce musialbym recznie przeniesc fotki do iPhoto, tak? Macie moze jakies pomysly? Czeka mnie dzis przenoszenie kilkudziesieciu GB fotek z PC na MACa i nie wiem za bardzo jak to zrobic najlepiej. Nie chcialbym sie pogubic w tym wszystkim jak bede mial te foty w roznych miejscach Mam nadzieje, ze za bardzo nie namieszalem i z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc
P.S
A moze lepiej w ogole zrezygnowac z iPhoto i korzystac tylko z Lightrooma?
P.S2
Na makowkim forum jakos na razie nie moga mi pomoc a chcialbym dzis to wszystko zrobic.