Pytanie jesz o miejscowosc , gdzie znajduje sie ta manufaktura:
TUTAJ
Wersja do druku
Pytanie jesz o miejscowosc , gdzie znajduje sie ta manufaktura:
TUTAJ
no.....ale tu nie ma nic...
Polska?
To chyba młyn, więc może to Holandia?
Na zdjęciu jest podpowiedź ;) więc to jakaś stara wytwórnia oleju. To może gdzieś we Włoszech albo w Hiszpanii?
Może Chorwacja?
grecyja?
--- Kolejny post ---
cos jest nie tak ze zdjeciem,jak klikam w zakladke google map to sie nie otwiera....:mrgreen:
tak chorwacja
--- Kolejny post ---
grecja sie otwiera TUTAJ
ale to nie o to miejsce chodzi.
Drvenik Veli? Albo Split?
Korcula?
--- Kolejny post ---
Ewentualnie Dubrovnik?
Valle (Bale), Istria?
Chorwacja kontynentalna?
Mirca, Brac.
Wyspa Pag?
Czyżby zagadka padła śmiercią naturalną? Pewnie to jedna z tych wysp (lub dwóch pozostałych, niewymienionych przeze mnie)
Cres,Krk,Brač,Hvar,Pag,Korčula,DugiOtok,Mljet,Ra b,Vis,Lošinj,Pašman,Šolta,Ugljan,Lastovo,Kornat ,Čiovo,Olib,Molat,Vir,Murter,Iž,Unije,Šipan,Ses trunj,Žirje,Silba,DrvenikVeliki,Ist,Premuda,Šće dro,Zlarin,Kaprije,Biševo,Ilovik,Lopud,Zverinac,S usak,Rava,Rivanj,DrvenikMali,Koločep,Prvić,Vrgad a,Vele Srakane
drevnik veliki?
Wyspa Krk
--- Kolejny post ---
Wyspa Hvar
--- Kolejny post ---
Wyspa Rab:lol:
oczywiscie , wyspa KRK
jeszcze moze uda sie ustalic miejscowosc. dodam , ze znajduje sie ta manufaktura w malym klasztorze.
dla ulatwienia zdjecie portu w sasiedniej miejscowosci:
090
Port znajduje się w miejscowości Malinska. Nie mogę namierzyć tej manufaktury, więc strzelam: Radici, Bogovici, Milcetici, Vantacici, Zidarici, Sveti Vid-Miholjice. Stawiam na tę ostatnią, ale idę na łatwiznę :)
Ostatni strzał - Marsici
NIEEEEEEE !
a juz sie cieszylem ze trafisz.
poszukaj klasztoru oddalonego od portu w linii prostej jakies max, 3 km. chyba nie wiecej.
maly klasztor.
--- Kolejny post ---
dla ulatwienia:
TUTAJ
jest port w tej osadzie.
nawet widac klasztor na zdjeciu.
Porat albo Njivice
oczywiscie ze Porat.
Zeby bylo zabawniej juz dluzszy czas wystarczylo na panoramie wcisnac zakladke ( prawy gorny rog) a otwierala sie mapa z dokladna pozycja.
w kazdym razie gratulacje .
I przejmujesz paleczke.
U mnie nic takiego się nie da zrobić :( A bawiłem się dalej, żeby nie było Ci przykro :D
Postaram się dodać coś wieczorem