Kolejny cashback ale tak cienki, że nie wart uwagi.
Summer Cashback 2015 - Canon Polska
Wersja do druku
Kolejny cashback ale tak cienki, że nie wart uwagi.
Summer Cashback 2015 - Canon Polska
Faktycznie się nie popisali :/
Fotoaparaciki.pl (sklep z listy cashback)
Canon 55-250mm STM 949,00 zł
Opis "Produkt nie jest objęty programem Canon Cashback."
W sklepach gdzie jest cashback cena na poziomie 1300zł...
1300zł - 120zł = 1180zł (jeszcze jakiś podatek do zapłaty, nie wiem jaki bo nigdy nie korzystałem z promocji Canon Cashback)
Taniej wyjdzie wziąć produkt bez cashbacka (nie trzeba później nigdzie podatków płacić za zwrot) i jaka wygoda :lol:
To taka trochę ściema - wszędzie tam, gdzie obowiązuje cashback ceny są mocno wyśrubowane i w efekcie na jedno wychodzi :(
Informacje o zamieszaniu z pitami, które Canon wysyła i w ogóle konieczność uwzględniania tego w rozliczeniu podatkowym, a takze dlugie oczekiwanie na zwrot skutecznie zniechęca mnie do tej akcji. Zwłaszcza , że interesuje mnie produkt dla którego zwrot to 120zl.
Skorzystałem raz na naleśnika canona- 120zł.
Na początku roku musiałem dopłacić do pita.
Pierwszy i ostatni raz z tego skorzystałem.
A to bardzo ciekawe. bo np konkurencja ma wprost napisane ze cashback nie podlega opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych http://www.nikon.pl/promocje/nikon_c..._regulamin.pdf par. 4 pkt. 8. A jak patrzę na cashback z d7100 to poważnie zastanawiam się nad zmianą systemu.
Rozważam zakup 70d i patrząc na promocję d7100 głęboko liczyłem że cena spadnie ok. 1000 aby dojść konkurenta - zawiodłem się sromotnie....
Ja doskonale wiem jak to działa i dlatego nie korzystam z takich promocji :)
Ja też wiem jak to działa i naprawdę warto skorzystać pod warunkiem, że jest dobry cashback i kupi się w dobrej cenie, a nie przepłaci na samym starcie.
Kupi się z cashbackiem w dobrej cenie czyli gdzie ??? Jak znasz horak takie miejsce, to podrzuć Kolegom :)
Dawniej jakoś miało to ręce i nogi. Teraz nijak się nie kalkuluje, bo placówki objęte promocją drastycznie podnoszą cenę. Pojedyncze wyjątki jedynie potwierdzają regułę.
W MM podnieśli cenę na 35/2.0 IS USM o około 200zł ... to jak ma się to opłacać , bo nam raczej nie :?
Zgadzam się z tym że sklepy podnoszą ceny i jest to poniżej pasa. Znana duża siec podniosła wczoraj cenę 24-70/4 o ponad 200 zł, ale przez kilka dniu po wejściu cashbacka można było go kupić za 3200 co nie jest złą opcją po odjęciu cashbacka netto. Trzeba się orientować w cenach i tyle. Ja akcji nie przekreślam bo tak jak mówiłem przy odrobinie szczęścia może być ciekawie.
Przegięcia z cenami już mnie tak mocno nie dziwią - może to głupie ale przyzwyczaiłem się do tego bo można to spotkać u nas na każdym kroku. Trzeba mieć głowę na karku i nie dać się zrobić w balona.
Jak ktoś wcześniej zauważył każdy kolejny cashback jest coraz bardziej dla sklepu, a mniej dla klienta.
3400 zł (minus 800) to chyba dobra cena za 24-70 f/4?
Bo się zastanawiałem nad 24-105, ale chyba się właśnie skończy na 24-70 :)
A do tego 6D w promocji z tabletem :)
Dolicz rejestrację (ten formularz na serio jest dość spory), wycinanie, wysyłanie kodów (czas, poczta, potwierdzenia) + w nowym roku wpisywanie w PITa i podatek od tych 800. Wiadomo, że ta kasa nie leży na chodniku, bo sam korzystałem. Ale roboty z tym sporo... :(
Największy problem to właśnie był z wycięciem... tak zbezcześcić nowe pudełka :D
ale nie trzeba ich wysyłać pocztą, wystarczyło załączyć zdjęcie ;)
cashback dostałem całkiem szybko, na tablet jeszcze czekam, w sumie to nawet nie wiem czy nie minęło już te 28 dni
w każdym razie jestem zadowolony, bo się przymierzałem do zakupu, a tu mi się dwie takie promocje nawinęły, a właściwie to trzy bo do tego aparat na kredyt 0% :D
Rozumiem, że wziąłeś 6d z tabletem + 24-70 f/4 z cashbackiem i do tego raty 0%. To w MM, czy w innym sklepie?
tak ;)
6d było w promocji w Saturnie za 5999 i do tego 50 rat 0%
obiektyw już za gotówkę, w X-Kom za 3399
to nieprawda ze u nas są zmowy cenowe a z reszta i tak nikt nie kupuje ;)
Pudełkiem zdjęć nie robię :)
w Holandii przy cashbacku pytaja o numer seryjny, wskazanie sklepu, w ktorym sie dokonalo zakupu i o plik z fakturka, ktora pewnie mozna sfocic/zeskanowac (ja dostalem PDF-a z fakturka mailem). z tym ze akcja byla krotsza, bo do 26/7, gdzie chyba cala Europa ma do 31/7... no ale jaki kraj, taka promocja :(
w kazdym razie... na swoje 180 EUR jeszcze czekam...
czy ktoś orientuje się, czy plan CC można legalnie odsprzedać?
podpinam się pod pytanie, własnie dostałem po 2 miesiacach oczekiwania tablet wacoma i AdobeÂŽ Creative Cloud , czy można i opłaca sie to sprzedawać? Czy moze jak robię duzo zdjeć produktom i ślubniaków to znajdzie to u mnie zastosowanie ? problem z tym, że nie mam 20 lat i z każdą nowościa mi schodzi żeby ja wdrożyć.
Osobiscie wacoma uzywam w PS i do niego bez piora nie siadam. Mysz to katorga.
Jak umiesz pisac odrecznie, tablet nie sprawi Ci problemu ;).
witam jak bym kupił ten obiektyw Outlet! Obiektyw CANON EF 35mm f/2.0 IS USM - Media Markt o tez będę miał zwrot z cashback
Czy korzystał ktoś z promocji "stare za nowe" cashback?
Według regulaminu Canona, powinienem oddać jakiś stary aparat do zbiórki elektrośmieci oraz załączyć oświadczenie, że takiego zwrotu dokonałem.
Z tego co się orientuję, to te firmy które przyjmują stary sprzęt nie dają żadnego potwierdzenia pisemnego odbioru towaru.
Czy wystarczy, że napiszę tylko oświadczenie że sprzęt zwróciłem do miejsca zbiórki? Trochę to dziwne, bo teoretycznie mógłbym wcale nie oddawać.
Ma ktoś pewne info?
Właśnie skorzystałem z tej promocji kupując 5D MKIII i wystarczy oświadczenie . Tylko kody muszą być wycięte z pudełka na zdjęciu.
no wlasnie ja tez sie zastanawiam nad promocja stare na nowe i tez mnie dziwi to samo oswiadczenie bez zadnego dowodu. Ale to w sumie malo istotne, aparat do zezlomowania juz mam. Po co jest to wycinanie z kodu z pudelka? W regulaminie: "http://www.canon.pl/Images/Regulamin%20Trade%20In%20Promo_final_pl_tcm125-1292199.pdf jest ten dziwny punkt: "Na przesłanym skanie kodu kreskowego powinno być widoczne, że kod został wycięty z opakowania, a opakowanie zostało uszkodzone. Nie jest wystarczające do przyjęcia zgłoszenia przesłanie skanu samych etykiet z kodami odklejonych z pudełka." . Zawsze zachowuje pudelka ze sprzetu foto z mysla o ewentualnej odsprzedazy i takie zmasakrowanie pudelka nie bardzo mi jest w smak. Co prawda 600pln zwrotu z 6000pln to jest argument w przypadku 6d i jestem bliski decyzji. Macie jakies argumenty przeciw tej decyzji? Bo na spadki cen tego modelu raczej chyba nie ma co liczyc, zwlaszcza teraz gdy zlotowka niepewna tanieje...
Wycina się po to żeby ktoś zanim kupisz Ty kolego w sklepie cię nie ubiegł i zarejestrował na siebie. Pudełko wcale się nie masakruje jeśli zrobi się to estetycznie nożykiem do tapet. Przecież wycina się sam kod a nie bok pudełka - chociaż to drugie też widziałem i wtedy rzeczywiście pudełko wygląda mało ciekawie.
witam ile czekaliście na przelew bo ja już ponad 28 dni ;(
Ja około 10 dni. A jaki masz status jak się zalogujesz na ich stronie ?
Gotowy do przetworzenia A Data płatności to 16/11/2015
Zadzwoń do nich i spytaj o co chodzi. Ja raz miałem z nimi kontakt i są mili i pomocni .
Hej. Ja również czekam długo - ponad 40 dni - na zwrot cashback. Status "gotowy do przetworzenia". Tłumaczą się że mają przejściowe problemy i duze zainteresowanie było. Skoro brak kasy to po co organizują kolejne cashbacki. Zaczynam się martwić. Czekam na zwrot za obiektywy. Czy ktoś jeszcze tak długo czeka?
Ja czekam od 9 listopada, na stronie w statusie mam napisane, że 7 grudnia canon ma mi przelać pieniądze, jak do tej pory zwrotu nie otrzymałem. W międzyczasie dostałem maile a z przeprosinami i informacja o opóźnieniu, słabo to trochę zaczyna wyglądać.
Nie jest źle, na tablety czekało się 2 miesiące.