Wybór teleobiektywu - proszę o poradę
Witam,
zastanawiam się nad wyborem teleobiektywu, przeznaczenie to ogólnie fotografowanie w terenie miejskim lub zielonym w w ciągu dnia. Zastanawiałem się nad Tamronem 70-300 (tańszą wersją), teraz rozpatruję canona 55-250 is ale jeszcze do gry wszedłcanon EF 75-300 f/4.0-5.6 III
(szkoda, że nie ma stabilizacji).
Cena najlepiej do 500zł maksymalnie, może być używany. Czy możecie coś polecić ? A może rozejrzeć się za czymś zupełnie innym ?
Dzięki
Odp: Wybór teleobiektywu - proszę o poradę
witam
Powinien mieć stabilizację , ten 55-250 IS jest ogólnie chwalony , ale bardzo delikatny.
Ja jak widać wybrałem nowszą wersję Tamrona i polecam .
Jest tego trochę , można wybrać w granicach 900-1100 zł.
Fakt trzeba dołożyć , ale tanio to się dwa razy kupuje i później żałuje.
Ja kupiłem kiedyś tanio Sigmę APO ,ale po pół roku sprzedałem ze stratą i dlatego radzę dołożyć wybrać i robić fajne zdjęcia z zadowoleniem wydanych pieniędzy...
pozdrawiam Wojtek
Polecam C 55-250 . Mam od ładnych kilku lat, zabierałem go na wiele wypadów i nigdy mnie nie zawiódł. Na necie pojawiło się mnóstwo pozytywnych opinii i ja się z tym zgadzam.
Dziękuję, wybiorę 55-250. Kolejny obiektyw będzie wyższej klasy. :)
Pozdrawiam.
Ja proponuje poszukac canona 70-210 F/3,5-4,5 bardzo dobry obiektyw za smieszna kase.
Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
Zamieszczone przez
MichalPrz
Witam,
zastanawiam się nad wyborem teleobiektywu, przeznaczenie to ogólnie fotografowanie w terenie miejskim lub zielonym w w ciągu dnia. Zastanawiałem się nad Tamronem 70-300 (tańszą wersją), teraz rozpatruję canona 55-250 is ale jeszcze do gry wszedł canon EF 75-300 f/4.0-5.6 III
(szkoda, że nie ma stabilizacji).
Cena najlepiej do 500zł maksymalnie, może być używany. Czy możecie coś polecić ? A może rozejrzeć się za czymś zupełnie innym ?
Dzięki
Co konkretnie focisz? Czy jest to akcja, czy statyka? Jesteś pewien, że potrzebujesz tele o takim zakresie? jeżeli tak, to weź jeszcze pod uwagę canona 100-300/4.5-5.6 USM. Jest też model ze stałym światłem 5.6, ale nie każdy lubi pompki.
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
c 55-250
+1 ale ze muszę napisać 5 znaków to niech będzie +1
Cytat:
Zamieszczone przez
mariusz231
Ja proponuje poszukac canona 70-210 F/3,5-4,5 bardzo dobry obiektyw za smieszna kase.
efekt końcowy tez jest śmieszny
Bierz 55-250 is, bardzo dobre szkło jeżeli patrzymy na stosunek cena/jakość.
Zapewne miales to szklo i wiesz wszystko...
http://www.canon-board.info/dla-pocz...wy-zoom-88306/