Witam Najlepsze ustawienia aparatu Canon SX20is
Witam z góry proszę o wyrozumiałośc jestem nowy na forum + amator w robieniu zdjęc . Posiadam aparat canon sx20is i chciałbym sobie go ustawic do robienia jak najlepszych zdjęc swojej curce podczas zabaw w domu jak i również na polu czy placu zabaw . Dlatego kieruje tutaj pytanie do ludzi którzy znają się na tym najlepiej bo zaznaczam że ustawienia domyślne są trochę słabe i zdjęcia wychodzą kiepskie . Z góry za pomoc dziękuję :)
Odp: Witam Najlepsze ustawienia aparatu Canon SX20is
SX20IS w zasadzie bardzo dobrze to sie spisuje jedynie przy filmowaniu - mialem go kiedys i odnosilem wrazenie, ze fotki wychodza wiecznie poruszone, mydlane , jakies takie nijakie , nawet przy probach ze statywem. Ostatnio trafil mi sie inny egzemplarz i po przetestowaniu ponownie odnioslem takie wrazenie. Musisz sam znalezc swoje ustawienia, mysle, ze stabilizator w tym aparacie nie jest jakos specjalnie skuteczny przy fotkach - zacznij od prob na krotkich czasach - ok 1/200 sek - ale co z tego wyjdzie, nie wiem. I wazne, zeby dac mu spokojnie zlapac ostrosc i poczekac na jej potwierdzenie.
A to czy jest taka możliwośc nakręcic film aparatem a potem jakieś ładne fotki wyciąc z filmu programem na komputerze żeby były w dobrej jakości ???
Cytat:
Zamieszczone przez
tomala0707
Witam z góry proszę o wyrozumiałośc jestem nowy na forum + amator w robieniu zdjęc . ...
Jadę z samochodem z Krakowa do Warszawy na jakim biegu mam jechać, aby się najlepiej jechało :mrgreen:
Ustaw aparat na AUTO lub P i zacznij się uczyć - jest w sieci wiele poradników. Wiele informacji znajdziesz na naszym forum (przyda się to: Przeszukaj Canon-Board.info przez Google )lub np. Szeroki kadr
Nie ma uniwersalnych ustawień do wszystkiego.
Najlepszy bedzie zielony kwadracik i kukulka.
Przeczytalem topic i odpowiedzialem, lecz gdy zaczalem czytac posta wlos sie na glowie zjezyl. Popraw orty i nie sciemniaj, ze masz polmrocznosc jasna (czy ciemna).
Toście nowego przywitali....
Tomala, ustaw sobie pokrętło na Av i przeczytaj to: Fotografuj.pl - Do czego służy i jak działa przysłona? - fotografia cyfrowa i analogowa, edycja obrazu, pojęcia i techniki fotograficzne, recenzje, testy aparatów
To działa, dla początkujących...
Plus - do robienia zdjęć ma być widno, najlepiej - słonecznie. Idź z córką na dwór.
też mnie wqurza drwienie z poczatkujacych lub odsyłanie ich do google
Mam telewizor z setka programów, ale oglądam ten co chcę.
Na tym portalu też są setki tematów i postów
Przecież to takie proste
Denerwuje cie pytanie to po postu nie odpowiadaj.
Cytat:
Zamieszczone przez
artd4
też mnie wqurza drwienie z poczatkujacych lub odsyłanie ich do google
...
Gdzie te drwiny? Ma podane linki do konkretnych miejsc, gdzie może się trochę nauczyć. I jak na początek ustawić aparat.
Cytat:
Zamieszczone przez
tlustyx
Gdzie te drwiny?
Proszę: "Najlepszy bedzie zielony kwadracik i kukulka"
zresztą jak Ty pisałeś o ustawieniu aparatu na "auto" to poważnie chcałeś pomóc? Bo Tomala pewnie jedzie na "M" i dlatego mu się zdjęcia nie podobają...
To byla powazna podpowiedz, typ nie ogarnia podstaw wiec niech sie obezna z aparatem.
Ladne zdjecie dla jednego zrobione jest na f1.2 dla drugiego f16. Moze mu plyty dvd wyslac albo instruktorke w bikini. Na youtube tutoriali pelno, nic tylko saczyc wiedze jak gabka.
Ladne zdjecie? jakie te ladne zdjecia chce robic? sgs5'ka mozna ladne robic, tam nic nie ustawiasz.
--- Kolejny post ---
To byla powazna podpowiedz, typ nie ogarnia podstaw wiec niech sie obezna z aparatem.
Ladne zdjecie dla jednego zrobione jest na f1.2 dla drugiego f16. Moze mu plyty dvd wyslac albo instruktorke w bikini. Na youtube tutoriali pelno, nic tylko saczyc wiedze jak gabka.
Ladne zdjecie? jakie te ladne zdjecia chce robic? sgs5'ka mozna ladne robic, tam nic nie ustawiasz.