Program do rawów w wersji portable
Koledzy,
potrzebuję program w którym mogę robić selekcję rawów (wybrać rawy które potem będę obrabiać z całego materiału). Jedynie zastrzeżenie, to program musi odpalać się z pendrive'a/dysku bo nie mam w pracy możliwości instalowania niczego :(
Pozdrawiam,
Odp: Program do rawów w wersji portable
faststone image viewer (nie zmienisz balansu bieli) resztę zrobisz :p oczywiście darmowy
Jak zwykle użytkownicy forum niezawodni :D
Cytat:
Zamieszczone przez
liquidsound
Koledzy,
potrzebuję program w którym mogę robić selekcję rawów (wybrać rawy które potem będę obrabiać z całego materiału). Jedynie zastrzeżenie, to program musi odpalać się z pendrive'a/dysku bo nie mam w pracy możliwości instalowania niczego :(
Pozdrawiam,
jesli chodzi o tylko przeglad raw ow to systemowe przegladarki w Windows/ mac je czytaja od paru lat.
teoretycznie nie potrzebujesz zadnego dodatkowego programu.
gdzie Problem ?
Wiesz, co nie wiem, może mam jakiegoś badziewnego windowsa, ale mi przegladarka w 7ce nie wyświetla rawów...
Poza tym jak zaznaczać w przeglądarce zdjęcia? dodawać im flagi czy gwiazdki?
Proszę Cię bardzo, nie pisz jak nie masz nic sensownego do powiedzenia, bo niestety tak jest w tym przypadku...
Cytat:
Zamieszczone przez
liquidsound
Wiesz, co nie wiem, może mam jakiegoś badziewnego windowsa, ale mi przegladarka w 7ce nie wyświetla rawów...
Poza tym jak zaznaczać w przeglądarce zdjęcia? dodawać im flagi czy gwiazdki?
Proszę Cię bardzo, nie pisz jak nie masz nic sensownego do powiedzenia, bo niestety tak jest w tym przypadku...
nie chcesz to nie
jedna z najwygodniejszych metod, ktora stosuje w podrozy jesli cos takiego chce zrobic , a przede wszystkim szybka.
nawet nie ma potrzeby gwiazdkowania , oznaczania by potem jeczcze raz szukac tych oznaczonych..
zreszta nawet jesli jakos tam zagwiazdkujesz raw w jednym programie , to w innym w ktorym bedzisz wywolywal ostatecznie juz to oznakowanie nie jest widoczne.
powodzenia.
Selekcję i gwiazdkowanie można przeprowadzić w samym aparacie.
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
Selekcję i gwiazdkowanie można przeprowadzić w samym aparacie.
Można też w aparacie wywoływać rawy. Co to wnosi do tematu?
Z tematu wniosłem że o takiej możliwości nie wiedziałeś.