Ktoś z Was już ma YN-600EX RT jak się ma do YN-568EX różnica w cenie około 150zł na allegro. Czy w codziennym użytkowaniu są różnice nie mówię o zdalnym sterowaniu i ciut większej mocy? No i szybka blokada na sankach chyba lepsza.
Wersja do druku
Ktoś z Was już ma YN-600EX RT jak się ma do YN-568EX różnica w cenie około 150zł na allegro. Czy w codziennym użytkowaniu są różnice nie mówię o zdalnym sterowaniu i ciut większej mocy? No i szybka blokada na sankach chyba lepsza.
Ja bym nawet nie myślał tylko brał YN-600EX. Oprócz opcji które wymieniłeś, dodam jeszcze na + dla YN-600EX to włączanie lampy. W YN-568EX musisz przycisnąć guziora i przytrzymać chwilę żeby się lampa włączyła, a w YN-600EX wystarczy przełączyć na ON i śmiga, niby pierdoła, ale w 568EX mnie to właśnie wkurza a zwłaszcza jak mam potrzebę szybko użyć lampę.
Chetnie zobacze jakies testy i porownanie do canona.
Podstawowa różnica między tymi lampami to możliwość pracy jako Master w przypadku YN-600EX RT.
Ale dla mnie najważniejszy jest zakres pracy zoom - 20÷200mm, a nie 24÷105.
A jak jest z pokryciem AF w YN-600 bo niestety poprzednik 568ex II na FF body trafial wspomaganiem gdzies w kosmos.
Wiecie może, że YN-600 będzie działać na 1Ds mkII?
Też od dłuższego czasu zastanawiam się nad yn-600ex rt. Yn 565, którą mam zapewne za niedługo wyzionie ducha.
no i zdecydowałem się na YN 600ex rt, czekam na przesyłkę :)
Josephcom na allegro zamawiałeś ? Jak przetestujesz opisz wrażenia.
Wysłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 4