Jakie głośniki do kompa do 250zł ?
ponieważ temat z pralkami poskutkował satysfakcjonującym zakupem zarzucam kolejny; dziś, po 9 latach użytkowania, padł mi zestaw komputerowych głośników Creative I-Trigue 3200. Brak zasilania nawet po podłączeniu innego zasilacza, dodatkowo od dłuższego czasu szwankował mi potencjoment więc postanowiłem wymienić zestaw. Cena do 250 zł, przeznaczenie obróbka filmów ślubnych, filmy z neta. Audiofilem nie jestem więc przedział cenowy taki a nie inny. Postanowiłem również że nie chce juz zestawu 2.1 tylko 2.0 ze względów czysto praktycznych - niechęć rozkładania kabli za dużym i skomplikowanym biurkiem a do tego trudniejszy dostęp w sprzątaniu że o braku miejsca na wyciągnięcie kopyt nie wspomnę. Macie jakieś propozycje ? na razie mój faworyt to Creative GigaworkS T20 Series II ale może warto zainwestować w coś innego ?
Zestaw muszę kupić koniecznie jutro !!!
Odp: Jakie głośniki do kompa do 250zł ?
Za parę złotych więcej są dostępne Edifier Studio R1280T, grają jak na moje ucho lepiej niż wspomniane T20.
faktycznie opinie mają dobre, wygląd też niczego sobie. Rozważam też Geniusy SP-HF 1800A - bardzo popularny model ...
po ganianiu po forach na chwilę obecną liderem jest Modecom MC-SHF56U, tym bardziej że jest na niego dobra cena 265 zł ...
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
po ganianiu po forach na chwilę obecną liderem jest Modecom MC-SHF56U, tym bardziej że jest na niego dobra cena 265 zł ...
Propozycja bardzo kusząca. Polecam jednak sprawdzić przed zakupem. Dźwięk zapewne będzie dobry (sam mam MC-HF32 i sobie chwalę), ale Modecomy mają sporą podatność na zewnętrzne pole magnetyczne, która objawia się denerwującym buczeniem. W swoich walczyłem z tym przez dwa tygodnie, zanim znalazłem optymalne ustawienie na biurku i jest cisza. Z opinii wnioskuję, że inne modele mają podobnie.
Zawsze można kupi wysyłkowo i jeśli będzie to problemem trudnym do rozwiązania odesłać w przeciągu 14 dni.
Tez gdzies o tym czytałem dlatego chce kupic przez neta aby mieć mozliwość zwrotu. Ten modecom najbardziej odpowiadami gabarytowo jak rownieź kolorystycznie :) a z propozycji ktore tutaj padły generuje podobno najlepszy dzwięk
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
Tez gdzies o tym czytałem dlatego chce kupic przez neta aby mieć mozliwość zwrotu. Ten modecom najbardziej odpowiadami gabarytowo jak rownieź kolorystycznie :) a z propozycji ktore tutaj padły generuje podobno najlepszy dzwięk
Jeśli stosunek jakość dźwięku/cena mają porównywalny do moich, to zdecydowanie warto.
HF32 nie mają bardzo głębokiego basu, więc w SHF56U też pewnie rewelacji na tym polu nie będzie (ta sama średnica membran), ale dźwięk jest czysty.
Spora zaletą jest też oddzielna gałka regulacji głośności. Ja mam z tyłu i nie jest to wygodne.
W skrócie: jeśli uporasz się z buczeniem, to nie sądzę, żebyś znalazł coś lepszego.
Modecom ma dość ładne wykonanie gra ok, bas jest średni. To akurat normalne w tak małych głośnikach, bo nie mają dodatkowej aktywnej skrzyni. Za tą cenę opłaca się.
modecom ma te zalety że jest trochę tańszy i zdecydowanie bardziej odpowiada mi kolorystycznie. Z kolei Edifier który też zbiera dobre recenzje jak dla mnie ma koszmarną kolorystykę (jasne drewno + jasnosiwe nakładki a ja mam ciurko ciemne venge i cały komp czarny jak smoła) a jestem estetą, jest trochę droższy ale zaletą są pokrętła z boku i bezprzewodowy pilot... sam nie wiem co wybrać. Juz tak kombinuję że jak edifier to z czasem chyb okleję go okleiną wenge a nakłądki potraktuje sprayem bo ta kolorystyka jest koszmarna... O modecomie dodatkowo naczytałem się że firma ma/miała problemy z jakością. Niektórzy narzekali że sprzęt szybko wysiadał lub po zakupie już otrzymali wadliwe głośniki, sam juz nie wiem ....
Kupujesz głośniki za 250 zł ( w tym przedziale cenowym wszystko ma średnia jakość ) wiem bo naprawiam takie sprzęty czasami. Masz na nie gwarancję :)
Co nie zmienia tego, że Edifier Studio wyglądają na lepiej dopracowane. Modecom to cienka sklejka.
Musi być to nowe ? Może lepiej kupić jakieś monitory z małym wzmacniaczem.