Aparat dla kierowcy tira.
Witam. Kolega pomoc odnośnie zakupu aparatu. Jest to totalny amator odnośnie fotografii. Potrzebuje aparatu do użytku codziennego jak i do robienia zdjęć ciekawych miejsc w trasie. Nie ma mowy o obróbce zdjęć wiec zdjecia z aparatu powinny być juz w miarę ładne i gotowe. Nie będzie tez tych zdjęć drukował. Wszystko idzie do archiwum na kompie i ewentualnie na penka i oglądania na 32 calowym tv. Zakres pgniskowych dość szeroki wiec raczej jakis megazoom z w miarę szerokim krótkim końcem do widoczkow. W grre wchodzą tylko nowe aparaty a budzet to 1500zl. Marka obojętna. Kolor i wymiary tez obojetnie. Proszę o wyrozumiałość jeśli przegapilem podobny wątek, ale mam dostem do internetu tylko z komórki aktualnie.
Odp: Aparat dla kierowcy tira.
polecam ifona
robi ładne zdjęcia,od razu można przesłać
a i telefon jest
Albo Lumie 1020, można dokupić grip a zdjęcia bajka.
Oo widzę odzew od profesjonalistów profesjonalny. Poszukal bym sam czegoś ale dawno nie interesowałem sie kompaktami i nie wiem co na rynku jest ciekawego. Telefon odpada dla i formacji kolega nie ma konta na fb ,nk itp wiec wifi. I inne dodatki zbędne.
Wygląda interesująco dla kogoś kto interesuje sie fotografia. PrEdstawie mu na pewno ten model a na przykładzie swoich szkieł pokaże zakres ogbiskowej czyli dla niego tzw zoom. Wydaje sie tez że matrycą nie upchana pikselaminir będzie mocno szumiala na wysokim iso. Ciekawa opcja naprawdę i cena mieści sie w budzecie. A powiedzcie porównywał ktoś tego canona np do jakiegoś panasonica podobnego jak jest z jakością zdjęć ? Swojego czasu ojciec miał fz 8 i ten stary aparacik robił w miarę zdjecia jak na tamte czasy. Teraz podejrzewam że może panaso ic coś wiecej zrobił w tym temacie . Możecie coś polecić konkretnego z tej marki ? Sprawdzony aparat ?
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
polecam ifona
robi ładne zdjęcia,od razu można przesłać
O czym przekonały się Kate Upton, Jennifer Lawrence i jeszcze kilkanaście innych osób :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
maciek12ss
Oo widzę odzew od profesjonalistów profesjonalny. Poszukal bym sam czegoś ale dawno nie interesowałem sie kompaktami i nie wiem co na rynku jest ciekawego.
Z taką stopką ,predzej doradzisz /znajdziesz po konsultacjach aparat dla kumpla niz na podstawie porad,które
będziesz przekazywał zainteresowanemu.
Chce tylko dostać jakąś opinię. Jak juz napisałem nie obracalem sie w kompaktach juz dawno. Mysle że na pewno na forum znajdzie sie ktoś kto miał podobny dylemat i kupił coś poleci odradzi może czego nie kupować. Nie wiem nawet jakie marki odzucic w czym wybierać. Łatwiej mi by bylo doradzić mu lustro i szkło niz kompakt ..
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
O czym przekonały się Kate Upton, Jennifer Lawrence i jeszcze kilkanaście innych osób :-)
myślę ze kierowca tira nie będzie musiał nawet hasła zakładać na swoje zdjęcia;)
ja naprawdę uważam ze srajfon robi ładne zdjęcia