Zakup z Hong Kongu a gwarancja w Polsce
Witam,
Chciałbym się dowiedziec czy sprzet zakupiony w Hong Kongu mozna serwisować w Polsce.
Znajomy kupił 60D w Polsce i ma podbitą nie wypisaną kartę gwarancyjną. Ja znalazłem atrakcyjną ofertę zakupu też 60D ale sprowadzonego z Hong Kongu
Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa gwarancji gdybym swój aparat posłał z jego fakturą i kartą gwarancyjną?
Czy aparaty są sprawdzane po numerach seryjnych/pochodzeniu?
Czy można na pierwszy rzut oka odróżnić europejski od azjatyckiego?
Odp: Zakup z Hong Kongu a gwarancja w Polsce
Cytat:
Zamieszczone przez
macif
Witam,
Chciałbym się dowiedziec czy sprzet zakupiony w Hong Kongu mozna serwisować w Polsce.
Nie
Cytat:
Zamieszczone przez
macif
Znajomy kupił 60D w Polsce i ma podbitą nie wypisaną kartę gwarancyjną. Ja znalazłem atrakcyjną ofertę zakupu też 60D ale sprowadzonego z Hong Kongu
Nie musi, wazne zeby miał dowód zakupu i wtedy moze udac sie z tym do sklepu, jezeli sklep nie przyjmuje ( a nie ma prawa odmówic, musi podbić karte gwarancyjną)
Cytat:
Zamieszczone przez
macif
Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa gwarancji gdybym swój aparat posłał z jego fakturą i kartą gwarancyjną?
Nr seryjny twojego aparatu jest wbity w baze i canon wie ze jest z azji a nie z EU
Cytat:
Zamieszczone przez
macif
Czy aparaty są sprawdzane po numerach seryjnych/pochodzeniu?
Tak
Cytat:
Zamieszczone przez
macif
Czy można na pierwszy rzut oka odróżnić europejski od azjatyckiego?
Nie, apraty są produkowane tak w azji, jedynie trafiająna rynek albo azjatycki albo usa albo EU , chociaz w USA chyba jest oznaczenie czasem REBEL Txxx ale niewiem czy to nie są odświerzone poprostu canony
Jest jeszcze cos takiego jak swiatowa gwarancja Mack. Ja mam 90% sprzetu z hongkongu. Kupowany z przesylka do Szkocji.
UK ma ciekawa wymiane handlowa z HK wiec jesli towar jest dobrze zadeklarowany na opakowaniu to nie placisz ani cla ani VATu.
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
Jest jeszcze cos takiego jak swiatowa gwarancja Mack. Ja mam 90% sprzetu z hongkongu. Kupowany z przesylka do Szkocji.
UK ma ciekawa wymiane handlowa z HK wiec jesli towar jest dobrze zadeklarowany na opakowaniu to nie placisz ani cla ani VATu.
A Dżibuti ma fajną gwarancję na sprzęt kupiony u Etiopskich przemytników.
Przypominam, że pytanie brzmiało:
Cytat:
Zamieszczone przez
macif
Witam,
No to serwisowac mozna ale tylko odplatnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
A Dżibuti ma fajną gwarancję na sprzęt kupiony u Etiopskich przemytników.
Przypominam, że pytanie brzmiało:
Mozna, pod warunkiem ze kupisz Mack, czyli niezalezna gwarancje swiatowa.
Mack Cam Worldwide Warranty | Specializing in Warranty and Repair Services - wiecej info tam.
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
Mozna, pod warunkiem ze kupisz Mack, czyli niezalezna gwarancje swiatowa.
Jeszcze raz: serwisować W POLSCE? Na Żytniej?
A czy ktoś wspominał o Żytniej?
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
A czy ktoś wspominał o Żytniej?
W takim razie kto serwisuje dla tego Maćka w Polsce?