wykorzystanie zdjęcia bez zezwolenia
miał moze ktoś podobną sytuacje , moja fotka wyparowała z facebooka , na dośc duży portal informacyjny , w dodatku doklekojno do niej reklamy Lotto i jakiegoś Hotelu , zdjecie podpisane jako materiały prasowe , kojarzące sie raczej bardziej oglądającemu imo jako reklama podmiotów które reklamują wyswietlane banery ,niz ilustracja wydarzenia które niby miało ilustrować tym zdjeciem .Kogo ścigać ? :) pomoze ktoś z propozycją na korzystne załatwienia sprawy ....
Odp: wykorzystanie zdjęcia bez zezwolenia
Zazdroszczę...Ech, kiedy zaczną kraść moje zdjęcia?
a to wcale nie jest takie miłe imo .... :)
Cytat:
Zamieszczone przez
analogforever
a to wcale nie jest takie miłe imo .... :)
Wiem, na pewno, ale ja sobie tylko zażartowałem. Czy ta fotka miała dla Ciebie dużą wartość i znaczenie?
to jest to zdjecie , sesja autorska , od metra pracy, umawiania ekipy , samochodu, duzy postproces itd , tak że wykonanie tego to duży zachód był i mnóstwo poświęconego czasu .
Good morning by Jarek S | 500px
Cytat:
Zamieszczone przez
robson999
Zazdroszczę...Ech, kiedy zaczną kraść moje zdjęcia?
Moje (produktowe) kradną na potęgę. I niewiele z tym mogę zrobić, niestety...
Zostałeś zwyczajnie okradziony. "Poważny" portal by sobie na coś takiego nie pozwolił, a jeśli rzeczywiście jest poważny, to ciągnij go pasem i to mocno.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kuba1
Zostałeś zwyczajnie okradziony. "Poważny" portal by sobie na coś takiego nie pozwolił, a jeśli rzeczywiście jest poważny, to ciągnij go pasem i to mocno.
zobacz jak to wygląda (screen) http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
A czy przypadkiem reklama lotto nie jest pływającą reklamą? Podpisu widać Ci nie usunęli ze zdjęcia, tylko nie podpisali źródła ale przykro i tak...
tak jest to baner wyswietlany na przemian z innym (jakas reklama hotelu) , nie mniej imo jeśli jest umieszczony na fotce ,a nie gdzies z boku, to moim zdaniem odnosi sie juz konktretnie do tego zdjecia , tym bardziej ze zdjecie miało być zapowiedzią Festiwalu Łódż miastem kobiet , a pod fotką ani wzmianki o tym ze przedstawia kolekcję projektanta który bierze udział w tym wydarzeniu , zupełnie jest zmienione przeznaczenie tego zdjecia , bo jednak auto za 1mln zł i fajne dziewczyny bardziej sie kojarzą z grą w Lotto niz tym festiwalem , a podpis materiały prasowe i zostawienie mojego loga to następna manipulacja która mi nie na rękę zdecydowanie bo utożsamia mnie jako pracownika lub wspólpracownika tego portalu , co nie jest prawdą i mi to przeszkadza wręcz .