Adaptacja zwykłego plecaka na plecak fotograficzny
Potrzebuje jakiś fajny plecak, który zmieści aparat, ale i też rzeczy osobiste jak np. cienka kurtka. W związku z tym, że nie ma takich plecaków, a jak są to bardzo drogie - wpadłem na pomysł adaptacji.
Czy istnieje w ogóle jakieś wypełnienie, dzięki któremu można by zaadoptować zwykły plecak na plecak fotograficzny.
Odp: Adaptacja zwykłego plecaka na plecak fotograficzny
jest coś takiego jak INSERT czyli innymi słowy wkład ;)
Można samemu zrobić. Tematów w necie sporo.
Powodzenia
Cytat:
Zamieszczone przez
enforces
Potrzebuje jakiś fajny plecak, który zmieści aparat, ale i też rzeczy osobiste jak np. cienka kurtka. W związku z tym, że nie ma takich plecaków, a jak są to bardzo drogie - wpadłem na pomysł adaptacji.
Czy istnieje w ogóle jakieś wypełnienie, dzięki któremu można by zaadoptować zwykły plecak na plecak fotograficzny.
camera bag insert | eBay
Cytat:
Zamieszczone przez
enforces
Potrzebuje jakiś fajny plecak, który zmieści aparat, ale i też rzeczy osobiste jak np. cienka kurtka. W związku z tym, że nie ma takich plecaków, a jak są to bardzo drogie
Gdzie Ty szukałeś, takie plecaki są w ofercie każdej firmy - łącznie z tanimi chińczykami. Po co utrudniac sobie zycie?
O właśnie o to chodzi. Szukałem na alledrogo pod hasłem wkład / pokrowiec etc.
Poszukam czy coś w Polsce da radę kupić.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
Gdzie Ty szukałeś, takie plecaki są w ofercie każdej firmy - łącznie z tanimi chińczykami. Po co utrudniac sobie zycie?
No są, nawet za 80zł. Ale brzydkie są, albo mają mało miejsca na osobiste rzeczy albo są mega wielkie.
Fakt, że kupno dobrego plecaka to nie jest taka łatwa sprawa...
Nie jest ale ja bym szukał. Praktyka pokazuje że półśrodki szybko pokazują że mają przewagę wad nad zaletami i wydajemy pieniądze dwa razy. Zapytaj kolegi szambonur - o ile mi wiadomo używa dość fajnego plecaka turystyczno - fotograficznego.
Nie chce powielać wątku to się dokleję tutaj.
Ciekawi mnie jakie rozwiązanie znalazł autor wątku. Osobiście też stoję przed problemem adaptacji zwykłego turystycznego plecaka na potrzeby foto oraz bagażu podręcznego. Mam Lowepro Flipside 300 i Tamrac Aero 80. Ten drugi świetnie się nadaje na podręczny, był ze mną w dużej ilości miejsc ale niestety targanie w nim kilku kg sprzętu przez cały dzień daje we znaki (szczególnie jak jest ciepło) - system nośny też pleców nie oszczędza.
Rozważam kupno porządnego plecaka turystycznego (na oku mam Deutera Future 22) i używanie go jako podręczny i foto. Zastanawiam się tylko czy lepiej bawić się w inserty czy każdy obiektyw pakować osobno w neopranowy pokrowiec i to samo robić z lustrzanką. Może ktoś już przerabiał ten problem?
Ja uzywam future 28 od jakiegos czasu i dla mnie to optymalna minimalna pojemnosc na zapakowanie sie na 1-2 max 3 dni. System nosny jak dla mnie fenomenalny. Tez chcialem kupic 22litrowy ale w sklepie zmienilen zdanie, teraz po jakims czasie wiem ze zalowalbym gdybym kupil mniejszy. Doskonale miesci sie w podrecznym (wizzair i ryanair - innymi nie latalem).
O insertach sie nie wypowiem.
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
czy lepiej bawić się w inserty czy każdy obiektyw pakować osobno w neopranowy pokrowiec i to samo robić z lustrzanką
Miałem krótko taki fajny plecak i pakowałem do niego wszystkie obiektywy.Większość Sigmy,więc w solidnych pokrowcach.Wszystko ładnie i wygodnie przy noszeniu,ale zmiana obiektywu,
szczególnie na ten z najniższej półki to koszmar.Zamieniłem na Flipside 400 AW.Konfigurowalny bardzo.