Graffiti, co o tym sądzicie?
Dla mnie graffiti to pewien folklor anarchii, jednak moim zdaniem w ogóle nieszkodliwy, a przy tym twórczy i po prostu artystyczny. Bo nikt artyzmu, talentu, kreatywności chyba odmówić większości obrazów w stylu graffiti nie może...
A co Wy sądzicie na temat graffiti?
Z resztą tu mam kilka przykładów graffiti z "wyższej półki":
Szkodliwe graffiti czy prawdziwa sztuka uliczna? - wekendowo.pl
Odp: Graffiti, co o tym sądzicie?
Jeżeli graffiti jest na szarym brzydkim budynku i nie jest zwykłym mazaniem tylko namalowane jest przez kogoń kto ma talen, to czemu nie? Ładne graffiti często wręcz zahacza o sztukę i wzbogaca nasze szare miasta.
Tu kilka kolejnych dobrze zrobionych malunków: | graffiti |
tu jest świetny film i niesamowity talent
SOFLES
i jeszcze jedne
SOFLES
Cytat:
Zamieszczone przez
bajker83
tu jest świetny film i niesamowity talent
SOFLES
i jeszcze jedne
SOFLES
Niewiarygodne, niesamowite... WOW! Brak słów:)
Jestem za, ...ale niech kazdy maluje na swoich scianach, lub za zgoda wlasciciela.
90% to tagi na budynkach, idzie taki matołek przez miasto i taguje, potrzebna jest większa skuteczność ścigania i karania, kara powinna być dotkliwa - grzywna, usunięcie szkody i dodatkowo usuwanie bazgrołów, sprzątanie itp.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
90% to tagi na budynkach, idzie taki matołek przez miasto i taguje, potrzebna jest większa skuteczność ścigania i karania, kara powinna być dotkliwa - grzywna, usunięcie szkody i dodatkowo usuwanie bazgrołów, sprzątanie itp.
Popieram. Najskuteczniejsze w wykrywaniu są kamery.
Nawet "artystyczne" I nawet za zgodą właściciela w środku miasta to zwykle przygnebiąjacy i agresywny kicz, którego wiekszość nie ma ochoty oglądać. Zresztą podobnie z reklamami. Ohyda.
Jeśli graffiti jako sztuka - czemu nie, ale jeśli jako "tagi" - to nie.
W Polsce przybywa murali i te chyba najbardziej cieszą oko. To inwestycja najczęściej na całą ścianę kilkupiętrowego budynku więc nie może być wstydu :)
Graffiti jak najbardziej, ale niech to będzie czyjś wizerunek, kreskówka, dobry kolor lub kilka. Po prostu niech to robi ktoś twórczy.
Nie dla zwykłych bazgrołów, które kłują w oczy.
Wysłane z mojej Xperii Z5
Jeśli graffiti coś przedstawia, jest wykonane z pomysłem i spełnia choćby ułamek walorów ozdobnych to absolutnie warto przyozdabiać nią budynki. Jednak część graficiarzy to zwykli wandale. To co sobą prezentują to skandal, i takie zachowania należy jak najlepiej tępić.