Odp: Sigma 18-35 1.8 i mydło?
wrzucaj to co zrobiłeś, bo na czymś opierasz swoje zdanie :p
Aaa... porobiłem jakieś pierdoły i pousuwałem od razu i chce wrzucić coś na czym najlepiej ocenić.
moze masz problem z AF, a moze zbyt dlugi czas i masz foty poruszone, albo zbyt duze iso. moja sigma jest ostra jak skalpel.
Cytat:
Zamieszczone przez
adam1004a
moze masz problem z AF, a moze zbyt dlugi czas i masz foty poruszone, albo zbyt duze iso. moja sigma jest ostra jak skalpel.
Af jest ok bo robiłem testy i później manualnie ostrzyłem w dodatku ze statywu, więc poruszone być nie mogą. ISO na poziomie 320-1000. W świetle dziennym jeszcze nie sprawdzałem, ale po próbach w pomieszczeniu mam pewne obawy,
hmm iso 1000 i chcesz na takim iso oceniac foty. jak patrzysz na ostrosc to iso 100 wchodzi tylko w gre. ja mam porownanie do sigmy 17-70 (bo ja mam) to 18-35 niszczy ten większy zoom. zrób fotki czegoś co ma fakturę - kwiaty itp. jak jestes niecierpliwy to aparat na statyw iso 100, t 250 f 1.8 i do tego dopal lampą z jakimś modyfikatorem.
ja widze spadek jakości obrazu między iso 100, a 400. co dopiero iso 1000.
jak chcesz zobaczyć mydło to jak będę mieć chwilkę czasu to zrobie cropy z sigmy 17-70 i 18-35 dla 18mm i 35mm
ok ide coś cyknąć i podeśle
Pokaż coś do oceny, uważaj na statywie - ze wstępnym podnoszeniem lustra.
Drgania z powodu podniesienie lustra mogą zepsuć zdjęcie, ale to przy średnich i większych czasach.
Krótkie czasy 1/100 czy 1/250 nie grozi poruszeniem.
Jak rany... można się ciachnąć takie ostre i jaka mała GO - nie mylisz tego z "mydleniem" mam nadzieję.
Porób coś za dnia, a zapewne będzie dobrze i "opanujesz" to szkło.
Nie zauważyłem niż złego, nie wołałem RAW-a, ale podgladałem JPEG-a w FastStone.