Czy jest tu jakiś szaleniec który wymienił 35L na Sigmę 35 1,4 ?
Cześć, cholernie mnie kusi ta sigma mimo że mam 35L - Nie dość że masz nowe szkło to jeszcze kilka stówek w kieszeni po sprzedaży Lki. Przedziubałem już oba wielgachne wątki na temat Sigmy ale jeszcze pytanko...
Czy ktoś z Was wymienił Canona 35L na Sigmę ? Jeżeli tak to zadowolony ? Nie żałuje ?
Odp: Czy jest tu jakiś szaleniec który wymienił 35L na Sigmę 35 1,4 ?
O nie... i znowu się zacznie.
Właściwie ⅔ tematu o Sigmie o tym traktuje. Że warto. Choć - fakt - nie kojarzę kto zmieniał L na Art, ale zapewne niejeden.
Cytat:
Zamieszczone przez
homesicalien
O nie... i znowu się zacznie.
Właściwie ⅔ tematu o Sigmie o tym traktuje. Że warto. Choć - fakt - nie kojarzę kto zmieniał L na Art, ale zapewne niejeden.
Czy jeśli porównasz wyniki rzetelnych testów obu szkieł
Canon EOS (Full Format) Lens Tests / Reviews
to nadal napiszesz ..... że warto ?
Myślę, że nie jesteś wprost adresatem, facetem z tytułu, tego wątku.
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Z porównania tych testów wynika, że ... warto.
Warto - nie warto.... pokaż mi potem kogoś kto zwróci uwagę typu: "wiesz? Twoje zdjęcia zrobiły się ostatnio ociupinkę ostrzejsze..... wyraźnie widać tą ociupinkę w Twojej galerii www i na tych odbitkach 20x30 które mi ostatnio pokazywałeś"... zamiast skupiać się na mikro różnicach w ostrości proponuję zrobić w tym czasie kilka fajnych zdjęć.....
Ja wymieniłem swoją 35L (zresztą dla kolegi Matsila :) ) na Sigme i teraz jestem bardziej zadowolony z obrazka.
serio? w jakim sensie? :)
największą różnicę widzę w kontraście i ostrości.... na AF zdecydowanie nie narzekam, daje rade nawet w servo, nie zamierzam wracać do 35L
kurcze... a ja jestem bardzo zadowolony ze swojego Canona.... :) ostrości mi w bród, na kontrast nie zarzekam.... AF chodzi mi jak złoto.... obiektyw jest mi wierny..... to dlaczego miałbym go zdradzać z jakąś..... sigmą! :D :D
żeby mieć jeszcze lepszy obrazek i troszkę wolniejszy AF ;)