Szukałem na forum, ale nie trafiłem na taki wątek. Mam do zrobienia zdjęcia książek do katalogu reklamowego. Czy możecie doradzić jak zrobić to dobrze?
Próbowałem już kiedyś ale kiepsko mi wychodziło...
Wersja do druku
Szukałem na forum, ale nie trafiłem na taki wątek. Mam do zrobienia zdjęcia książek do katalogu reklamowego. Czy możecie doradzić jak zrobić to dobrze?
Próbowałem już kiedyś ale kiepsko mi wychodziło...
To juz teraz wiesz dlaczego fotografowie reklamowi tak sie cenia.
Napisz co masz do swiecenia, to moze cos sie uda podpowiedziec
Ten folderek wydawniczy to dla mnie samego, nie na zarobek. :)
A książki? W większości twarda oprawa. Foliowane, co istotne. Tematyka geodezyjno-prawna.
ale ja sie pytam czym masz to zamiar oswietlic a nie jaka jest tematyka ksiazek :)
W zasadzie to między innymi o to chciałem zapytać. Nie mam żadnego osprzętu dodatkowego oprócz aparatu i wbudowanej lampy. Zresztą nie mam też żadnego doświadczenia, więc na niewiele by to się zdało. :)
No to bu! Min. dwie lampy/żarówki błyskowe z softboksami/parasolkami. Białe tło i PS. Inaczej nie ma tematu :(
to cudow nie otrzymasz, takie rozwiazanie minimum
Tlo - arkusz brystolu w wymaganym kolorze (np szarego) ustawiony tak zeby byl pod ksiazka i jednoczesnie rozciagal sie na tlo za nia - karton wygiety w mocno zaokraglone "L"
Oswietlenie - proponuje swiatlo z okna w pochmurny (bezcieniowy dzien)
aparat na statyw i do prob.
Cos powinno wyjsc
A jakie ujęcie, żeby książka nie wyszła na zdjęciu ani płasko ani zniekształcona?
No tak - światło z okna albo balkon, biały bristol... Potraktowałem sprawe za mało minimalistycznie ;) Kombinuj, powodzenia!
panowie ksiazki sie czyta ;)