NOWY OBIEKTYW - premiera 7.11.13
Witam,
chciałem zapowiedzieć zapowiedź ( :) ) zupełnie nowego szkła, premiera odbędzie się 7 listopada b.r. Niestety nie mogę na dzień dzisiejszy powiedzieć nic więcej poza faktem, że będzie to teleobiektyw (nie jest to tajemnica - wynika to oczywiście ze zdjęcia poniżej) oraz że obiektywem o takich parametrach nie może się pochwalić w tej chwili żaden producent :) :)
Od teraz niczego nie potwierdzam i nie zaprzeczam :) Do usłyszenia w listopadzie...
Odp: NOWY OBIEKTYW - premiera 7.11.13
Z tym fontem wygląda, jakby obiektyw odszedł na wieczny spoczynek.
telezoom ze swiatlem 2.0 ?
zrobili tele pod cropa ze światłem 2.0 bo wygląda jak tele z przerośniętą przednią soczewką? canon już wiele wiele lat temu pisał że aps-c umożliwi produkcję małych i jasnych obiektywów pod apsc może i umożliwia tylko jakoś nikt przez wiele lat nie chciał tego robić, teraz może być za późno :) chyba bym wolał coś o ciekawym zakresie coś ala 200-400 i żeby nie trzeba było nerki sprzedawać
Wielka soczewa, zwarta konstrukcja, wewnętrzne ogniskowanie (?), to wróży 70-200 1.8. ;)
Zarysem przypomina Sigmę 120-300.
A jakiej firmy ten obiektyw? sigma, tamron?
Sigma wypuściła fajne 35/1,4 , bardzo jasne szerokie szkło pod cropa , więc teraz pewnie pora na jasne długie tele.
Zasadnicze pytanie - pod cropa czy FF ...
Tak sobie gdybam w ten upalny letni dzień :)
Co wy, to będzie przecież to spodziewane 24-70/2.0 do pełnej klatki. Działka więcej wymaga przecież specjalnej podpórki do statywu :-D