[kkocis] Pierwsze portrety
To w zasadzie moje pierwsze portrety, proszę o opinie oraz czy zastosowana obróbka/modyfikacja zdjęć wam się podoba. Fotki robione Tamronem 90 2.8 i kitowym Canonem 18-55 IS II także zdaję sobie sprawę, że szału nie ma ale mimo to proszę o opinie i jakieś rady :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Odp: [kocis] Pierwsze portrety
Obróbka niestety leży.
1, 2, 3 - wersja biało-czarna daje radę, wersje kolorowe gorzej, kolory na 1 są przesycone, kolory skory modelki okropne. Na 3 juz lepiej ale tu znowu lekko brakuje kontrastu. Co do kadrowania - kadr centralny, za dużo góry. Mogłbyś sprobować umieścić modelkę w którymś z mocnych punktów.
4 i 5 - ciekawe kadry (szczególnie 5 najlepszy) ale brakuje kolorów. Zwiększ nasycenie (tylko zeby wyglądało naturalnie) i bedzie git.
6 - średnie jak dla mnie.
Ogólnie mówiąc popracuj nad obróbką :)
po pierwsze wywal ten podpis a szczególnie to"c" albo chociaż zrób półprzeźroczyste bo daje po gałach strasznie :-)
Ja bym zrobił tak :
2 przyciął w pionie bardziej wąsko i rozjaśnił troszku twarz,
5 - bo chyba najlepsza z serii - usuń winietę , wyciągnij kolor z tła, rozświetlić twarz i usunąć tą resztkę komara z czoła cy co to tam jest.
Nowe fotki mam nadzieje ze sie poprawilem ;) prosze o ocene
1
2.
3.
4.
--- Kolejny post ---
no jest progres
I modelki do sesji i obróbka ciekawa.
1. chciałbym zobaczyć trochę więcej tej modelki, ostre słońce bardzo trudne do robienia zdjęć. Tu wyszło ciekawie.
2. jakieś mydełko trochę się zrobiło
3. najlesze ładny bokeh i kolory
4. dziwna mina modelki, kolory łądne i super bokeh
PS Ty jesteś fotografem czy photographem
Zmień ten podpis bo jest nie estetyczny psuje całe zdjęcia ... dopasuj podpis tak aby twój znak wodny nie był głównym tematem przy oglądaniu. Dobierz czcionkę dopasuj odstępy. jak coś pisz na priv powiem o co kaman
Mi się wszystkie nowe bardzo podobają. Kolorki fajne.
wrzucam kolejne fotki :) - wiem wiem, znaczek nadal drazni ale juz nad tym pracuje wiec nie czepiajcie sie hehhe :D
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Kobieta o jednym wyrazie twarzy :D
Bardzo miło mi się ogląda :) Ale już sam nie wiem czy to zdjęcia czy modelka :):) modelka cud, a zdjęcia miód :)
troche studyjnie : )
1.
2.
3.
4.
5.
--- Kolejny post ---
i ponownie plener (jeszcze zeszloroczny)
1.
2.
3.
4.
5.